Även Swedbank sänker räntan

Nyheter På onsdagen kröp Swedbank till korset och gick ut med att de nu sänker sina boräntor till följd av Riksbankens sänkning av reporäntan. Så sent som på tisdagen meddelande banken att den inte skulle ändra sina räntenivåer.

Sist i ledet bland de svenska bolåneinstituten meddelade Swedbank på onsdagen att de nu har fattat beslut om att sänka sina bolåneräntor på samtliga löptider.

Räntan för bolån med tre månaders löptid sänks med 0,18 procentenheter till 1,97 procentenheter. Medan de bundna löptiderna sänks mellan 0,06 - 0,25 procentenheter.

"Beslutet grundar sig på det aktuella marknadsläget och på Swedbanks ambition att alltid ha ett konkurrenskraftigt erbjudande över tiden", skriver Anna-Lena Wretman, bolånechef på Swedbank, i ett pressmeddelande.  

"Det är särskilt angeläget att ha bra erbjudande på de längre löptiderna, då vi i rådande konjunkturläge bedömer att kundernas intresse för detta ökar", skriver hon vidare.

Men så sent som på tisdagen var Swedbank inne på en annan linje. Anna-Lena Wretman sade då att banken beslutat att ligga kvar på samma räntenivåer som innan Riksbankens senaste sänkning.

"Vi ser ingen som helst påverkan på marknadsräntorna efter Riksbankens besked i dag. Marknaden hade redan prisat in en sänkning på ungefär 0,50 procentenheter", sade hon då.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -