Två aktier med köpsignaler - ett sälj

Teknisk analys Investtechs analyser visar på köpsignaler i två aktier. Samtidigt varnas det för en aktie.

Stockholmsbörsens breda index (OMXSPI) rörde sig närmast horisontellt under måndagen och stängde på 985 punkter (+0.05 procent). Ser vi till den tekniska bilden på medellång sikt är en stigande trend identifierad. Kursutvecklingen har dock i huvudsak varit horisontell sedan i våras där 1010 punkter är en signifikant motståndsnivå och 966 punkter stöd. Vi behöver se brott genom dessa nivåer för indikation på kommande kursrörelse.

Investtechs korta Hausseindex står idag i 42 på kort sikt. Indexet går mellan 0 och 100 och är en optimistindikator som visar andelen aktier på Stockholmsbörsen som haft köpsignal som sista signal. Ett värde mellan cirka 45-55 indikerar jämvikt mellan pessimister och optimister. På lång sikt står indexet i 45. Vi har därmed i stort sett jämvikt mellan optimister och pessimister på marknaden på både kort och lång sikt.

Investtechs insiderbarometer visar antalet köp- och säljtransaktioner som har genomförts av insynspersoner i börsens bolag. Den senaste månaden har det registrerats 510 köp och 136 försäljningar, vilket motsvarar en köpandel på 79 procent. Köpandelen på årsbasis är också 79 procent. Investtechs forskning visar att aktier starka på insiderhandel statistiskt överpresterar mot marknaden.

OMXSPI är samlat sett tekniskt svagt positivt på medellång sikt (1-6 månader). Närheten till stöd- och motståndsnivåer gör dock att den tekniska bilden kan komma förändras snabbt. Vi rekommenderar långsiktiga investerare att alltid vara investerade på marknaden.

Investtechs rekommendation: Svagt positiv.

 

Fastighetsbolaget Wallenstam ser tekniskt bra ut. Investerare har valt att betala högre kurser för aktien. Investtechs algoritmer har identifierat en stigande trendkanal på kursdiagrammet för medellång sikt och stigande trender är en pålitlig köpsignal enligt Investtechs forskningsresultat.

Den 8 juli i år identifierades en köpsignal från en rektangelformation (REC) som signalerar om en fortsatt uppgång. Kursen har brutit upp genom motståndet vid cirka 54.50 kronor som därmed ombildades till en ny stödnivå. Fortsatt uppgång är därmed signalerad.

Wallenstam B är svagt positiv på Investtechs insideranalys och aktien är totalt sett tekniskt positiv på en medellång investeringshorisont (1-6 månader).

Investtechs rekommendation: Köp.

  

Byggmax Group som är verksamma inom byggsektorn ser tekniskt och kvantitativt bra ut. Aktiekursen utvecklas i en stigande trendkanal på kursdiagrammet för medellång sikt. Det är en bra köpsignal enligt Investtechs forskningsresultat och indikerar en bra utveckling för bolaget.

Redan den 14 maj i år identifierades en köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation (IHS) som signalerar om en fortsatt uppgång. Det saknas motstånd och vid reaktioner tillbaka har kursen stöd vid cirka 40.00 kronor. En starkt positiv volymbalans indikerar att volymen har varit högre på uppgångsdagar och lägre på nedgångsdagar. Det bekräftar den positiva trendbilden.

Byggmax Group är positiv på Investtechs insideranalys och aktien är totalt sett tekniskt positiv på en medellång investeringshorisont (1-6 månader).

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Detaljhandelsbolaget Boozt ser tekniskt negativ ut. Bara den senaste månaden är aktiekursen ned med över 10 procent. En fallande trendkanalen har identifierats av Investtechs algoritmer på kursdiagrammet för medellång sikt. Det signalerar ökande pessimism bland investerarna

Fallande trender indikerar ytterligare nedgång enligt Investtechs forskningsresultat. Den 2 juni i år identifierades även en säljsignal från en rektangelformation (REC) där målkursen vid 103 kronor nu har passerats. Formationen signalerar en fortsatt utveckling i samma riktning och det saknas stöd då den sista stödnivån runt 111 kronor har brutits och ombildats till en ny motståndsnivå.

Boozt är maximalt negativ på Investtechs insideranalys och aktien är totalt sett tekniskt negativ på en medellång investeringshorisont (1-6 månader).

Investtechs rekommendation: Sälj.

 

Analysföretaget Investtechs metod

Investtech har sedan 1997 utvecklat algoritmer för teknisk analys av aktier och identifiering av köp- och säljsignaler och erbjuder dagligen uppdaterade köp- och säljrekommendationer för aktier på Stockholmsbörsen.

Varje dag identifierar Investtechs algoritmer de mest optimala trendkanalerna, stöd- och motståndsnivåer och kursformationer som ritas in i kursdiagrammen på kort- medellång- och långsiktig investeringshorisont. Med stora dataset som växer dag för dag har Investtech forskat på utvecklingen av köp- och säljsignaler från dessa tekniska indikatorer och har därmed omfattande statistik för t.ex. trender. Läs mer här.

David Östblad, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -