Aktiespararnas nya styrka

Aktiespararna Johan Flodström, Aktiespararnas tidigare vice ordförande, har valts till ny förbundsordförande för perioden 2009 till 2011. Se här vilka fler som valdes in i Aktiespararnas styrelse.

Johan Flodström har suttit i Aktiespararnas styrelse sedan 1992. Nu tar han över ordförandeklubban efter Hans Tson Söderström som lämnade posten för en dryg månad sedan efter "oenigheter om organisationens inriktning".

Johan Flodström är en veteran inom Näringslivet, bland annat har han i 30 år jobbat som bolagsjurist i skogsjätten Holmen, varav de senaste 15 åren som chefsjurist.

Vid styrelsens sammanträde valdes den tidigare SKF-chefen Mauritz Sahlin till vice ordförande.

Bland de andra nya ledamöterna i förbundsstyrelsen märks Ingemar Gustafsson, civilekonom med en lång rad ledande befattningar inom Ikeakoncernen.

Även den tidigare chefen för Aktiespararnas intressebevakning, advokaten Lars Milberg, valdes in.

Samt Nordnets tidigare informationschef Jessica von Otter, som sedan i höstas är vd för kommunikationsbyrån Svensk Information.

Aktiespararna tillförordnade vd, Günther Mårders, plats i styrelsen förblir vakant tills en permanent vd har rekryterats.

"Jag ligger på ett fyllnadsval på ett år och jag övertar egentligen Johan Flodströms gamla plats", förklarar Günther Mårder.

"När han blev ordförande hade han fortfarande ett år kvar på mandatet, så då fick jag det mandatet nu, men så länge som jag är tillförordnad vd så är jag föredragande i styrelsen och inte ledamot", säger han.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -