Tre hörnstenar i Rurics bygge

Snabbintervju Idag lämnade det ryska fastighetsbolaget Ruric sin niomånadersrapport. Placera Nu ringde upp bolagets vd Thomas Zachariasson.


Vad var bra med rapporten?
"Vi kommer fram till skedet där flera av husen i Sankt Petersburg når slutfasen av renoveringen. En del har vi redan hyrt ut och en del är i marknaden för att hyras ut. Hyrorna är på ungefär samma nivå som i Stockholm men kostnaderna är betydligt lägre", säger Rurics vd Thomas Zachariasson.

Hur lönsamt blir det då?
"Vårt mål är att ligga över 15 procents direktavkastning."

Vad var sämst med rapporten?
"Vi har som alla bolag som sysslar med bygg i Ryssland och Sankt Petersburg drabbats av förseningar. Vi ligger nu på ett kvartals förseningar ungefär. Men vi har i alla fall kommit väldigt snabbt fram jämfört med många andra. Sen kanske jag hade hoppats på mer hyresintäkter redan i kvartalet som gick men det blir i nästa rapport istället", säger Thomas Zachariasson.

Vad är viktigast för er framöver?
"Det är tre saker. Först har vi slutförandet av de påbörjade kontorsprojekten. Nummer två är Glinkiprojektet som är en stor militärskola i centrala Sankt Petersburg som vi köpt mot att vi bygger nytt åt militären utanför staden. När det är klart, om ett år, så ska vi projektera Glinkiområdet med en fastighetsyta på över 126 000 kvadratmeter. Det tredje är ett ytterligare utvecklingsprojekt som ska bli tillsammans 50 000 kvadratmeter. Det är därför vi nu gör en nyemission."


Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -