Securitas
Börsveckan ger köpråd för Securitas och Axfood, säljråd för Freja Eid (Finwire)

2024-09-23 06:41

Börsveckan ger köpråd för Securitas och Axfood i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för ABAS Protect, Essity och Fenix Outdoor samt ger säljråd för Freja Eid.

Säkerhetsbolaget Securitas lämnade solida siffror för andra kvartalet och rör sig därmed sakta men säkert mot sina finansiella mål. Aktien ser fortsatt intressant ut. "I veckan ökade flera insiders deras innehav och med låga förväntningar i ingångsläget står vi därför kvar med vårt köpråd", skriver Börsveckan.

Konjunkturläget påverkar industribolaget ABAS Protect negativt i år med sjunkande tillväxt och lönsamhet. Skuldsättningsnivån är hög och bolagets satsning på utlandsexpansion tar tid. Värderingen är inget fynd och allt sammantaget ser tidningen inget köpläge just nu.

Med hög tillväxt i abonnentstocken kommer Freja Eid närmare lönsamhet. Med stöd av en gynnsam regulatorisk miljö blir internationalisering nästa stora steg. Börsveckan bedömer att aktiekursen är byggd på förhoppningar och säljrådet får stå kvar.

Hygien- och hälsobolaget Essity lämnade nya finansiella mål i juni och lönsamhetssiffrorna var starka i delårsrapporten som kom månaden efter. Men utan någon högre tillväxt framöver ser tidningen ingen signifikant potential på uppsidan och ger rådet avvakta.

Friluftsbolaget Fenix Outdoor överraskade i juli med ett negativt resultat för det andra kvartalet. Kassan agerar buffert i bolaget men värderingen vilar på osäkra antaganden, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Med en oligopolstruktur i den svenska dagligvaruhandeln är riskerna begränsade för Axfood vars ess i rockärmen är Willys i konkurrensen med Lidl. Tidningen lämnar återigen ett köpråd för Axfood i kategorin defensiva aktier.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

ABAS Protect - I dag

{point.key}

Fenix Outdoor Internat... - I dag

{point.key}

Essity B - I dag

{point.key}

Essity B - I dag

{point.key}

Freja eID Group - I dag

{point.key}

Securitas B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -