EVOLUTION
FÖR TIDIGT BEDÖMA FINANSIELLA EFFEKTER STREJK - IR (Direkt)

2024-08-20 13:29

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Livekasinoleverantören Evolutions ir-chef Carl Linton uppger för Nyhetsbyrån Direkt att bolaget för närvarande ser över de åtgärder som bolaget kan komma att behöva vidta för att anpassa sin verksamhet, inklusive neddragning av antalet anställda, i kölvattnet av strejken i Georgien. Han uppger vidare att Evolution ser "viss påverkan" på sin leveranskapacitet men att bolaget har möjlighet att "inom kort" nå full kapacitet.

Vad "viss påverkan" och "inom kort" betyder mer konkret avböjer han dock att svara på.

Enligt Carl Linton är det för tidigt att säga vad dessa åtgärder kan komma att innebära för Evolution och att det är för tidigt att bedöma de finansiella effekterna för bolaget.

Den 9 augusti skrev Evolution Georgia på sin Facebooksida att de har för avsikt att minska sin personalstyrka kopplad till bolagets studioverksamhet med 1.000 roller, något som snappats upp av diverse branschmedier och som Nyhetsbyrån Direkt då uppmärksammade.

Ir-chefen uppger att bolagets operativa verksamhet har varit "relativt opåverkad" av strejken men att strejkarnas, "illegalt blockerande" av ingångar till arbetsplatsen förändrat förutsättningarna för Evolution.

"Sedan den första augusti har de strejkande i perioder illegalt blockerat ingångar till arbetsplatsen, en direkt överträdelse av georgisk lag, vilket förändrat förutsättningarna att upprätthålla full operativ kapacitet i vår lokala studio", uppger han.

Carl Linton bekräftar även att bolaget ser en viss påverkan på sin leveranskapacitet, men lyfter samtidigt att de inom kort kan komma att nå full kapacitet igen.

"Evolution är en global aktör med 20 studios världen över, och flera nya under etablering, vilket gör att trots att vi initialt ser viss påverkan på vår leveranskapacitet, genom vårt studionätverk har vi en förmåga att inom kort nå full kapacitet".

De strejkandes krav innefattar bland annat förbättrade arbetsförhållanden, samt lönehöjningar på upp till 100 procent, enligt branschsajten Next.io.

Evolution å sin sida hävdar istället att de gjort sitt bästa för att erbjuda en bra arbetsmiljö med rättvisa löner och utvecklingsmöjligheter.


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Evolution - I dag

{point.key}

Evolution - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -