Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan rekommenderar köp i Assa Abloy, Alcadon, Boozt och finländska Terveystalo. För CTT och New Wave blir rådet avvakta. Det framgår av den senaste utgåvan av tidningen.

Med skiftet till elektormekaniska lås och förvärvssynergier ser Börsveckan fortsatt uppsidepotential för Assa Abloy.

Efter ett mellanår för nätverksbolaget Alcadon bedömer Börsveckan att det stundar ljusare tider. Tidningen ger bedömningen om bra affärs- och regionalmix som ger uppsida i tider av fallande räntor.

Den finländska hälsovårdskoncernen Terveystalo lockar Börsveckan med en defensiv profil samtidigt som marginalen vässas. Alla affärsområden är inte på topp, men där finns potential genom strukturgrepp.

Boozt får ett höjt råd till köp från avvakta. Aktien har kommit ned en del och underpresterat mot index sedan tidningens råd om att avvakta under hösten 2023. Tidningen ser goda tillväxtmöjligheter för Boozt de närmaste åren.

Delårsrapporten från tillväxtkoncernen New Wave bjöd inte på några större solglimtar, enligt Börsveckan. Snarare råder väntetider med fokus på investeringar och ett starkt kassaflöde.

CTT bedömer tidningen har en lockande affärsmodell, stark balansräkning och långsiktig ägare. Tyvärr är värderingen därefter.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -