Rapportfloden: Blandade resultat
Swedish Match, SBB, SSAB, Arjo, Litium och Nitro Games har rapporterat sina kvartalssiffror denna måndag.

27 april, 2020
Swedish Match, SBB, SSAB, Arjo, Litium och Nitro Games har rapporterat sina kvartalssiffror denna måndag.
27 april, 2020
Industrigruppen Beijer Alma redovisar ett rörelseresultat på 147 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Ett genomsnitt av tre analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 135 miljoner kronor.
Nettoomsättningen var 1.217 miljoner kronor, vilket kan jämföras med analytikersnittet på 1.157 miljoner kronor. Rörelsemarginalen uppgick till 12,0 procent, jämfört med analytikersnittet på 11,7 procent.
Orderingången steg till 1.184 miljoner kronor, jämfört med 1.143 miljoner kronor motsvarande period året innan. Organiskt, alltså exklusive företagsförvärv och valutakursrörelser, minskade dock orderingången med 7 procent.
Nettoomsättningen minskade organiskt med 5 procent.
"Efterfrågan var under första kvartalet fortsatt blandad. Avmattningen i slutet av förra året präglade även första kvartalet. Tillväxten var förvärvsdriven och ytterligare två bolag förvärvades i början av året", skriver Beijer Alma.
Under kvartalet har covid-19-pandemin haft begränsad negativ påverkan på Beijer Almas verksamhet, intäkter och resultat, även om bolagets produktion i Kina låg nere under ett par veckor.
"Däremot är påverkan från covid-19 framåt i tiden svårbedömd. Eftersom spridningen av covid-19 utvecklats till en pandemi, finns det uppenbara risker för sämre marknadsförutsättningar och störningar i leveranskedjan. Därför har koncernen vidtagit åtgärder för att stärka sin beredskap och öka sin flexibilitet", skriver Beijer Alma.
Kontraktstillverkaren Hanza redovisar ett resultat efter skatt om 6,4 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (9,1).
Rörelseresultat uppgick till 16,8 miljoner kronor (17,3) och intäkterna till 599 miljoner (498).
"Vi bedömer att ytterligare volymminskningar kommer att ske under kvartal två. Därför sjösatte vi i april ett åtgärdsprogram med syftet att minska våra fasta kostnader", skriver bolagets vd Erik Stenfors i rapporten.
Bolagets varsel omfattar cirka 90 personer.
Swedish Match redovisar ett rörelseresultat på 1.594 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Analytikerna hade räknat med ett resultat på 1.459 miljoner kronor, enligt Infronts sammanställning av 14 estimat.
Före skatt blev resultatet 1.515 miljoner kronor, mot förväntade 1.390 miljoner kronor. Nettoomsättningen, exklusive tobaksskatt, blev 4.029 miljoner kronor. Här hade analytikerna räknat med 3.828 miljoner.
Swedish Match försäljning och rörelseresultat gynnades av nettoeffekterna från covid-19 under det första kvartalet. Bolaget räknar dock för närvarande med att resultatet för det andra kvartalet på flera områden kommer att påverkas negativt.
"Vi förväntar oss att hamstringen i USA till viss del följs av lägre inköpsvolymer då distributörer börjar förlita sig på vår förmåga att möta efterfrågan. Vi förväntar oss även att gränshandel och travel retail-affärer kommer att förbli stängda, åtminstone under en del av kvartalet", skriver Swedish Match.
Vidare räknar bolaget med att det under det andra kvartalet kommer att uppstå vissa ytterligare tillverknings- och omkostnader för att hantera konsekvenserna av pandemin, kostnadsökningar som endast hade marginell påverkan på resultatet för det första kvartalet på grund av tajmingen av spridningen av covid-19.
"Det är svårt att göra en helt träffsäker bedömning av effekterna, men Swedish Match bedömer för närvarande att de sammantagna negativa effekterna till följd av covid-19 på rörelseresultatet under kvartal två kan komma att överstiga de netto positiva effekterna som realiserades under det första kvartalet 2020", heter det.
Swedish Match levererade 452 miljoner cigarrer i USA under det första kvartalet (422). Swedish Match cigarrvolymer ökade med 11 procent under det första kvartalet 2020 jämfört med knappt 2 procent för helåret 2019.
"Swedish Match leveransvolymer för cigarrer ökade betydligt under kvartalet jämfört med föregående år i och med att volymökningar för natural leaf-cigarrer kompenserade för volymminskningar för HTL-cigarrer", skriver bolaget.
Swedish Match marknadsandel för cigarrer totalt uppgick till 23,4 procent under första kvartalet, vilket kan jämföras med 22,7 procent motsvarande period i fjol.
"Swedish Match tog marknadsandelar inom det snabbt växande segmentet för natural leaf-cigarrer men tappade andelar inom segmentet för HTL-cigarrer", skriver bolaget.
Samhällsfastighetsbolaget SBB:s hyresintäkter uppgick till 1.341 miljoner kronor i det första kvartalet 2020 (429). Driftöverskottet blev 895 miljoner kronor (240) och förvaltningsresultatet uppgick till 319 miljoner (106).
Orealiserade värdeförändringar på förvaltningsfastigheter summerade till 1.628 miljoner kronor (252), medan orealiserade värdeförändringar på derivat redovisades till -252 miljoner kronor (9). Totalt uppgick förvärvs- och omstruktureringskostnader till -32 miljoner kronor under kvartalet.
Efter skatt blev resultatet 1.372 miljoner kronor (216), vilket motsvarade 0:94 kronor per stamaktie A och B (0:20).
SBB bedömer att bolagets "trygga kassaflöden" endast marginellt påverkas av konjunkturen och omvärldsfaktorer eftersom kassaflödena huvudsakligen kommer från hyresgäster som är skattefinansierade av de nordiska staterna alternativt hyresreglerade hyresrätter.
Det framgår av delårsrapporten där SBB uppger sig ha gjort en utvärdering av effekten av coronaviruset/covid 19 på företagets verksamhet.
"Bolaget har en lång ränte- och kapitalbindning och har bortsett från företagscertifikat endast mindre förfall de närmaste 12 månaderna. Förfallen av företagscertifikat är säkerställda med back up-faciliteter", heter det i delårsrapporten.
SBB uppger sig se goda förutsättningar att skala upp sin organiska tillväxt genom att bolagets byggrätter levererar kassaflödesfastigheter med långa avtal till bolagets egen förvaltning.
"Vi har tidigare kommunicerat vår bedömning att vi för åren 2019-2021 ska kunna leverera den högsta årliga ökningen av substansvärde bland alla svenska noterade fastighetsbolag. Den starka organiska utvecklingen vi ser genom nytecknade avtal bidrar till att vår bedömning står fast trots utvecklingen för norska kronan", skriver vd Ilija Batljan i delårsrapporten.
"SBB står alltid upp för sina avtal och vi försöker hjälpa både genom att säkerställa att den sociala infrastrukturen fungerar trots omständigheterna men också genom att ge anstånd och hyresrabatter till våra hyresgäster med en långsiktig överlevnadsförmåga", fortsätter SBB-chefen.
Hittills har bolaget gett anstånd eller ändrad betalningsperiod motsvarande 12 miljoner kronor och rabatter motsvarande 1 miljon kronor.
Spotlight-listade Litium ökade omsättningen till 10,2 miljoner kronor (9,5) under det första kvartalet. bitda-resultatet blev -3,9 miljoner kronor (-1,0).
Resultatet före skatt uppgick till -6,4 miljoner kronor (-2,8).
"Även om effekterna av covid-19 ännu inte är överblickbara så kan vi redan nu skönja förändrade mönster som påverkar den bransch vi befinner oss i", skriver bolagets vd Patrik Settlin.
"Initialt har vi sett många potentiella kunder, fullt förståeligt, avvakta med alla slags investeringsbeslut på grund av det osäkra läget. Detta påverkar vår nyförsäljning och kan medföra en tillfällig inbromsning av vår tillväxttakt om läget består", skriver han vidare.
Litium utvecklar och säljer e-handelsplattformar.
Det finländska spelbolaget Nitro Games, som är listat på First North, redovisar ett ebitda-resultat på -0,2 miljoner euro (-1,3) för det första kvartalet 2020. Intäkterna uppgick till 0,46 miljoner euro (0,03).
Ståltillverkaren SSAB:s ebitda-resultat uppgick till 1.286 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (2.755). Väntat var enligt Infronts sammanställning av fjorton analytikers prognoser 1.252 miljoner kronor.
Rörelseresultatet blev 343 miljoner kronor (1.674). Här väntades 300 miljoner. Försäljningen uppgick till 18.772 miljoner kronor för perioden (20.017). Här låg Infront Datas snittprognos på 17.612 miljoner kronor.
SSAB har tidigare meddelat att affärsläget under det första kvartalet i stort har motsvarat förväntningarna. Framöver kommer covid-19 dock på olika sätt att påverka bolaget, varför ett antal åtgärder implementerats. Styrelsen har också dragit tillbaka det tidigare utdelningsförslaget.
SSAB räknar med att efterfrågan på höghållfasta stål initialt ska minska något mindre än för standardstål. Bolaget gynnas vad det gäller höghållfasta stål av en global närvaro - inte minst i Asien, där en återhämtning kan märkas.
Osäkerheten i bedömningarna är dock högre än normalt, varnar bolaget.
SSAB utgår från att leveranserna till Americas och Europe kommer att minska kraftigt under det andra kvartalet, jämfört med det första. En minskning gäller också för affärsområdet Special Steels, om än i något mindre omfattning.
De realiserade priserna för Americas väntas bli lägre än i det första kvartalet, men för Europe bedöms priserna vara på ungefär samma nivå som i det första kvartalet. För Special Steels räknar bolaget med något lägre priser i det andra kvartalet.
Största utropstecknet var affärsområdet Special Steels, varas ebitda-resultat var 25 procent högre än analytikerna i genomsnitt räknat med i Infronts prognossammanställning.
"Lägre volymer jämfört med första kvartalet 2019 påverkade negativt. Jämfört med föregående kvartal återhämtade sig efterfrågan", skriver vd Martin Lindqvist om affärsområdet i delårsrapporten.
Bolaget har vidtagit en rad åtgärder för att motverka effekterna av covid-19, bland annat har den ena masugnen i Brahestad stängts i mitten av april.
"Alla tre ståldivisioner tidigarelägger årets planerade underhållsstopp till sommaren. Korttidsarbete och permitteringar har införts, externa tjänster minskas kraftigt, projekt senareläggs och samtliga övriga kostnader ses över", uppger Martin Lindqvist.
Vidare senareläggs strategiska investeringar, medan underhållsinvesteringar genomförs som planerat.
"Även om osäkerheten är stor så fortsätter SSAB hålla fokus på att utveckla specialstålsaffären och konverteringen till fossilfritt stål, vilket bedöms viktigt för att stärka vår långsiktiga konkurrenskraft", uppger vd:n.
Medicinteknikbolaget Arjo redovisar ett ebitda-resultat före engångsposter på 445 miljoner kronor för det första kvartalet 2020, framgår det av delårsrapporten.
Analytikernas förväntningar låg på ett underliggande ebitda-resultat på 444 miljoner kronor med en förväntad marginal på 19,7 procent, enligt Infront. Utfallet på marginalen uppgick till 19,6 procent.
Nettoomsättningen blev 2.273 miljoner kronor, mot väntade 2.255 miljoner. Organisk tillväxt blev +3,4 procent, mot väntat +2,9 procent.
Arjo pausar sin helårsprognos för 2020 till följd av osäkerheten kring covid-19. Arjo hade tidigare en prognos om att den organiska tillväxten för 2020 skulle komma in i den övre delen av intervallet 2-4 procent. Konsensus bland analytikerna inför rapporten låg, enligt Infront, på en tillväxt om 3,2 procent.
Medicinteknikbolaget Arjo vill understryka att de trots utbrottet av covid-19, så här långt inte har förlorat några affärer eller sett några avbokningar.
"Snarare är det en förskjutning av den goda orderstocken, projekt och serviceaktiviteter", skriver Joacim Lindoff, vd för Arjo i sitt vd-ord i samband med delårsrapporten för det första kvartalet.
Så snart visibiliteten klarnar avser Arjo att återkomma med en uppdatering om utsikterna för bolaget. Framförallt januari och februari visar enligt Joacim Lindoff att Arjos affär utvecklas väl. Kvartalet sägs ge en indikation om vad investerare kan förvänta sig av Arjo i ett normalläge.
Efterfrågan på Arjos sjukhussängar och trycksårsmadrasser har enligt bolaget "ökat betydligt" och bolaget ska ha ett högre tryck inom sin uthyrningsverksamhet, särskilt i USA. Samtidigt ser Arjo en lägre efterfrågan på de produkter som inte direkt adresserar det omedelbara behovet kring covid-19.
Arjo har för att klara av sina leveranser utökat sin produktionskapacitet avsevärt inom områdena för sjukhussängar och trycksårsmadrasser.
Med tanke på läget senarelägger Arjo sin årsstämma till den 29 juni 2020. Tidigare var den tänkt att hållas den 27 april 2020.
Även kapitalmarknadsdagen som skulle ha hållits den 13 maj flyttas till ett senare tillfälle.
Swedish Match, SBB, SSAB, Arjo, Litium och Nitro Games har rapporterat sina kvartalssiffror denna måndag.
27 april, 2020
Industrigruppen Beijer Alma redovisar ett rörelseresultat på 147 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Ett genomsnitt av tre analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 135 miljoner kronor.
Nettoomsättningen var 1.217 miljoner kronor, vilket kan jämföras med analytikersnittet på 1.157 miljoner kronor. Rörelsemarginalen uppgick till 12,0 procent, jämfört med analytikersnittet på 11,7 procent.
Orderingången steg till 1.184 miljoner kronor, jämfört med 1.143 miljoner kronor motsvarande period året innan. Organiskt, alltså exklusive företagsförvärv och valutakursrörelser, minskade dock orderingången med 7 procent.
Nettoomsättningen minskade organiskt med 5 procent.
"Efterfrågan var under första kvartalet fortsatt blandad. Avmattningen i slutet av förra året präglade även första kvartalet. Tillväxten var förvärvsdriven och ytterligare två bolag förvärvades i början av året", skriver Beijer Alma.
Under kvartalet har covid-19-pandemin haft begränsad negativ påverkan på Beijer Almas verksamhet, intäkter och resultat, även om bolagets produktion i Kina låg nere under ett par veckor.
"Däremot är påverkan från covid-19 framåt i tiden svårbedömd. Eftersom spridningen av covid-19 utvecklats till en pandemi, finns det uppenbara risker för sämre marknadsförutsättningar och störningar i leveranskedjan. Därför har koncernen vidtagit åtgärder för att stärka sin beredskap och öka sin flexibilitet", skriver Beijer Alma.
Kontraktstillverkaren Hanza redovisar ett resultat efter skatt om 6,4 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (9,1).
Rörelseresultat uppgick till 16,8 miljoner kronor (17,3) och intäkterna till 599 miljoner (498).
"Vi bedömer att ytterligare volymminskningar kommer att ske under kvartal två. Därför sjösatte vi i april ett åtgärdsprogram med syftet att minska våra fasta kostnader", skriver bolagets vd Erik Stenfors i rapporten.
Bolagets varsel omfattar cirka 90 personer.
Swedish Match redovisar ett rörelseresultat på 1.594 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Analytikerna hade räknat med ett resultat på 1.459 miljoner kronor, enligt Infronts sammanställning av 14 estimat.
Före skatt blev resultatet 1.515 miljoner kronor, mot förväntade 1.390 miljoner kronor. Nettoomsättningen, exklusive tobaksskatt, blev 4.029 miljoner kronor. Här hade analytikerna räknat med 3.828 miljoner.
Swedish Match försäljning och rörelseresultat gynnades av nettoeffekterna från covid-19 under det första kvartalet. Bolaget räknar dock för närvarande med att resultatet för det andra kvartalet på flera områden kommer att påverkas negativt.
"Vi förväntar oss att hamstringen i USA till viss del följs av lägre inköpsvolymer då distributörer börjar förlita sig på vår förmåga att möta efterfrågan. Vi förväntar oss även att gränshandel och travel retail-affärer kommer att förbli stängda, åtminstone under en del av kvartalet", skriver Swedish Match.
Vidare räknar bolaget med att det under det andra kvartalet kommer att uppstå vissa ytterligare tillverknings- och omkostnader för att hantera konsekvenserna av pandemin, kostnadsökningar som endast hade marginell påverkan på resultatet för det första kvartalet på grund av tajmingen av spridningen av covid-19.
"Det är svårt att göra en helt träffsäker bedömning av effekterna, men Swedish Match bedömer för närvarande att de sammantagna negativa effekterna till följd av covid-19 på rörelseresultatet under kvartal två kan komma att överstiga de netto positiva effekterna som realiserades under det första kvartalet 2020", heter det.
Swedish Match levererade 452 miljoner cigarrer i USA under det första kvartalet (422). Swedish Match cigarrvolymer ökade med 11 procent under det första kvartalet 2020 jämfört med knappt 2 procent för helåret 2019.
"Swedish Match leveransvolymer för cigarrer ökade betydligt under kvartalet jämfört med föregående år i och med att volymökningar för natural leaf-cigarrer kompenserade för volymminskningar för HTL-cigarrer", skriver bolaget.
Swedish Match marknadsandel för cigarrer totalt uppgick till 23,4 procent under första kvartalet, vilket kan jämföras med 22,7 procent motsvarande period i fjol.
"Swedish Match tog marknadsandelar inom det snabbt växande segmentet för natural leaf-cigarrer men tappade andelar inom segmentet för HTL-cigarrer", skriver bolaget.
Samhällsfastighetsbolaget SBB:s hyresintäkter uppgick till 1.341 miljoner kronor i det första kvartalet 2020 (429). Driftöverskottet blev 895 miljoner kronor (240) och förvaltningsresultatet uppgick till 319 miljoner (106).
Orealiserade värdeförändringar på förvaltningsfastigheter summerade till 1.628 miljoner kronor (252), medan orealiserade värdeförändringar på derivat redovisades till -252 miljoner kronor (9). Totalt uppgick förvärvs- och omstruktureringskostnader till -32 miljoner kronor under kvartalet.
Efter skatt blev resultatet 1.372 miljoner kronor (216), vilket motsvarade 0:94 kronor per stamaktie A och B (0:20).
SBB bedömer att bolagets "trygga kassaflöden" endast marginellt påverkas av konjunkturen och omvärldsfaktorer eftersom kassaflödena huvudsakligen kommer från hyresgäster som är skattefinansierade av de nordiska staterna alternativt hyresreglerade hyresrätter.
Det framgår av delårsrapporten där SBB uppger sig ha gjort en utvärdering av effekten av coronaviruset/covid 19 på företagets verksamhet.
"Bolaget har en lång ränte- och kapitalbindning och har bortsett från företagscertifikat endast mindre förfall de närmaste 12 månaderna. Förfallen av företagscertifikat är säkerställda med back up-faciliteter", heter det i delårsrapporten.
SBB uppger sig se goda förutsättningar att skala upp sin organiska tillväxt genom att bolagets byggrätter levererar kassaflödesfastigheter med långa avtal till bolagets egen förvaltning.
"Vi har tidigare kommunicerat vår bedömning att vi för åren 2019-2021 ska kunna leverera den högsta årliga ökningen av substansvärde bland alla svenska noterade fastighetsbolag. Den starka organiska utvecklingen vi ser genom nytecknade avtal bidrar till att vår bedömning står fast trots utvecklingen för norska kronan", skriver vd Ilija Batljan i delårsrapporten.
"SBB står alltid upp för sina avtal och vi försöker hjälpa både genom att säkerställa att den sociala infrastrukturen fungerar trots omständigheterna men också genom att ge anstånd och hyresrabatter till våra hyresgäster med en långsiktig överlevnadsförmåga", fortsätter SBB-chefen.
Hittills har bolaget gett anstånd eller ändrad betalningsperiod motsvarande 12 miljoner kronor och rabatter motsvarande 1 miljon kronor.
Spotlight-listade Litium ökade omsättningen till 10,2 miljoner kronor (9,5) under det första kvartalet. bitda-resultatet blev -3,9 miljoner kronor (-1,0).
Resultatet före skatt uppgick till -6,4 miljoner kronor (-2,8).
"Även om effekterna av covid-19 ännu inte är överblickbara så kan vi redan nu skönja förändrade mönster som påverkar den bransch vi befinner oss i", skriver bolagets vd Patrik Settlin.
"Initialt har vi sett många potentiella kunder, fullt förståeligt, avvakta med alla slags investeringsbeslut på grund av det osäkra läget. Detta påverkar vår nyförsäljning och kan medföra en tillfällig inbromsning av vår tillväxttakt om läget består", skriver han vidare.
Litium utvecklar och säljer e-handelsplattformar.
Det finländska spelbolaget Nitro Games, som är listat på First North, redovisar ett ebitda-resultat på -0,2 miljoner euro (-1,3) för det första kvartalet 2020. Intäkterna uppgick till 0,46 miljoner euro (0,03).
Ståltillverkaren SSAB:s ebitda-resultat uppgick till 1.286 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (2.755). Väntat var enligt Infronts sammanställning av fjorton analytikers prognoser 1.252 miljoner kronor.
Rörelseresultatet blev 343 miljoner kronor (1.674). Här väntades 300 miljoner. Försäljningen uppgick till 18.772 miljoner kronor för perioden (20.017). Här låg Infront Datas snittprognos på 17.612 miljoner kronor.
SSAB har tidigare meddelat att affärsläget under det första kvartalet i stort har motsvarat förväntningarna. Framöver kommer covid-19 dock på olika sätt att påverka bolaget, varför ett antal åtgärder implementerats. Styrelsen har också dragit tillbaka det tidigare utdelningsförslaget.
SSAB räknar med att efterfrågan på höghållfasta stål initialt ska minska något mindre än för standardstål. Bolaget gynnas vad det gäller höghållfasta stål av en global närvaro - inte minst i Asien, där en återhämtning kan märkas.
Osäkerheten i bedömningarna är dock högre än normalt, varnar bolaget.
SSAB utgår från att leveranserna till Americas och Europe kommer att minska kraftigt under det andra kvartalet, jämfört med det första. En minskning gäller också för affärsområdet Special Steels, om än i något mindre omfattning.
De realiserade priserna för Americas väntas bli lägre än i det första kvartalet, men för Europe bedöms priserna vara på ungefär samma nivå som i det första kvartalet. För Special Steels räknar bolaget med något lägre priser i det andra kvartalet.
Största utropstecknet var affärsområdet Special Steels, varas ebitda-resultat var 25 procent högre än analytikerna i genomsnitt räknat med i Infronts prognossammanställning.
"Lägre volymer jämfört med första kvartalet 2019 påverkade negativt. Jämfört med föregående kvartal återhämtade sig efterfrågan", skriver vd Martin Lindqvist om affärsområdet i delårsrapporten.
Bolaget har vidtagit en rad åtgärder för att motverka effekterna av covid-19, bland annat har den ena masugnen i Brahestad stängts i mitten av april.
"Alla tre ståldivisioner tidigarelägger årets planerade underhållsstopp till sommaren. Korttidsarbete och permitteringar har införts, externa tjänster minskas kraftigt, projekt senareläggs och samtliga övriga kostnader ses över", uppger Martin Lindqvist.
Vidare senareläggs strategiska investeringar, medan underhållsinvesteringar genomförs som planerat.
"Även om osäkerheten är stor så fortsätter SSAB hålla fokus på att utveckla specialstålsaffären och konverteringen till fossilfritt stål, vilket bedöms viktigt för att stärka vår långsiktiga konkurrenskraft", uppger vd:n.
Medicinteknikbolaget Arjo redovisar ett ebitda-resultat före engångsposter på 445 miljoner kronor för det första kvartalet 2020, framgår det av delårsrapporten.
Analytikernas förväntningar låg på ett underliggande ebitda-resultat på 444 miljoner kronor med en förväntad marginal på 19,7 procent, enligt Infront. Utfallet på marginalen uppgick till 19,6 procent.
Nettoomsättningen blev 2.273 miljoner kronor, mot väntade 2.255 miljoner. Organisk tillväxt blev +3,4 procent, mot väntat +2,9 procent.
Arjo pausar sin helårsprognos för 2020 till följd av osäkerheten kring covid-19. Arjo hade tidigare en prognos om att den organiska tillväxten för 2020 skulle komma in i den övre delen av intervallet 2-4 procent. Konsensus bland analytikerna inför rapporten låg, enligt Infront, på en tillväxt om 3,2 procent.
Medicinteknikbolaget Arjo vill understryka att de trots utbrottet av covid-19, så här långt inte har förlorat några affärer eller sett några avbokningar.
"Snarare är det en förskjutning av den goda orderstocken, projekt och serviceaktiviteter", skriver Joacim Lindoff, vd för Arjo i sitt vd-ord i samband med delårsrapporten för det första kvartalet.
Så snart visibiliteten klarnar avser Arjo att återkomma med en uppdatering om utsikterna för bolaget. Framförallt januari och februari visar enligt Joacim Lindoff att Arjos affär utvecklas väl. Kvartalet sägs ge en indikation om vad investerare kan förvänta sig av Arjo i ett normalläge.
Efterfrågan på Arjos sjukhussängar och trycksårsmadrasser har enligt bolaget "ökat betydligt" och bolaget ska ha ett högre tryck inom sin uthyrningsverksamhet, särskilt i USA. Samtidigt ser Arjo en lägre efterfrågan på de produkter som inte direkt adresserar det omedelbara behovet kring covid-19.
Arjo har för att klara av sina leveranser utökat sin produktionskapacitet avsevärt inom områdena för sjukhussängar och trycksårsmadrasser.
Med tanke på läget senarelägger Arjo sin årsstämma till den 29 juni 2020. Tidigare var den tänkt att hållas den 27 april 2020.
Även kapitalmarknadsdagen som skulle ha hållits den 13 maj flyttas till ett senare tillfälle.
Fonder
Bostadsmarknaden
Rapportsäsongen
Aktieanalyser
Handelskriget
Fonder
Bostadsmarknaden
Rapportsäsongen
Aktieanalyser
Handelskriget
privatekonomi
17 april, 15:56
Ekonomen: Så kan du göra med barnbidraget
aktier
17 april, 15:31
Så levererade rapportbolagen
OMX Stockholm 30
1 DAG %
Senast
2 355,58