Rapportfloden: Blandade resultat

Q3 Stillfront, Kinnevik och Emilshus finns bland bolagen som har publicerat kvartalssiffror.

Exsitec, verksamt inom digitala lösningar, redovisar ett rörelseresultat för det tredje kvartalet 2024 på -1 miljoner kronor (5).

Nettoomsättningen uppgick till 161 miljoner kronor (153). Den organiska tillväxten var -5 procent, varav 3 procentenheter enligt bolaget är hänförligt till projektutmaningar i Norge. Ebita-resultatet uppgick till 5 miljoner kronor (9) och den justerade ebita-marginal sjönk till 4 procent (8).

Investmentbolaget Kinnevik redovisar ett substansvärde vid utgången av det tredje kvartalet 2024 på 132 kronor per aktie.

Totalt var substansvärdet 37,4 miljarder kronor, en nedgång med 5 procent under kvartalet jämfört med närmast föregående kvartal, och jämfört med samma tidpunkt året före har substansvärdet minskat med 14 procent justerat för den extra kontantudelningen om 6,4 miljarder kronor.

Nettoresultatet för kvartalet uppgick till -1.913 miljoner kronor (-3.276). Per aktie var resultatet -6:78 kronor (-11:63).

Kinnevik har skrivit ned värderingen på sitt portföljbolag Village MD till noll. Det meddelar Kinneviks vd Georgi Ganev i rapporten för det tredje kvartalet.

"Vår investering i Village MD skrevs ner till noll, med anledning av hög osäkerhet kring den kontrollerande aktieägaren Walgreens agerande framåt. Vi utvärderar våra alternativ för att bevara så mycket värde som möjligt av vår kvarvarade investering", skriver vd:n.

I rapporten för det andra kvartalet uppgav Kinnevik att investmentbolagets innehav i Village MD var värt 1.092 miljoner kronor.

Under det tredje kvartalet minskade Kinneviks substansvärde med 5 procent till 37,5 miljarder kronor. Utöver nedskrivningen i Village MD påverkade en svagare dollar bolagets substansvärde.

Investmentbolaget Flerie, med fokus på bioteknik- och läkemedelsinvesteringar, redovisar ett nettoresultat på -117 miljoner kronor (-299). Sedan tidigare har Flerie meddelar ett substansvärde på 54:59 kronor per aktie per den 30 september jämfört med 52:88 kronor vid samma tidpunkt ett år tidigare.

Vid periodens utgång var det totala substansvärdet 4.262 miljoner kronor (3.212).

Vaxxa, ett digitalt auktionsbolag, redovisar en nettoomsättning om 21,3 miljoner kronor (9,9) för det tredje kvartalet 2024.

Ebitda-resultatet blev 0,6 miljoner kronor (-0,5) under perioden. Periodens resultat blev svagt plus, eller 7 tusen kronor, jämfört med -0,8 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Likvida medel uppgick till 7,6 miljoner kronor (4,4).

Spelutvecklaren Stillfront förväntar sig ett lägre justerat ebitdac-resultat än marknadens förväntningar för det tredje kvartalet, och det väntas uppgå till 385 miljoner kronor (409).

Enligt den sammanställning Infront gjorde i början av augusti räknade analytikerna i snitt med ett justerat ebitdac-resultat på 469 miljoner kronor.

Det svagare utfallet är enligt bolaget främst drivet av kostnader för användaranskaffning som var 33 miljoner kronor högre under det tredje kvartalet 2024 jämfört med i fjol. Detta beror i sin tur på att Stillfront "har bedömt det vara gynnsamt att investera mer i användaranskaffning än normalt under kvartalet".

Nettoomsättningen väntas samtidigt uppgå till 1.595 (1.671) miljoner kronor, motsvarande en organisk nettoomsättningsminskning om -0,8 procent jämfört med det tredje kvartalet 2023. Här låg konsensus från augusti på en omsättning på 1.666 miljoner kronor.

Stillfront förväntas vidare rapportera ett fritt kassaflöde om 298 miljoner kronor, vilket beskrivs som "starkt".

Den fullständiga delårsrapporten kommer att publiceras den 23 oktober 2024.

Fastighetsbolaget Emilshus redovisar hyresintäkter på 173 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2024 (149).

Driftsöverskottet steg till 143 miljoner kronor (125) och förvaltningsresultat ökade till 76 miljoner kronor (61).

Värdeförändringar i fastigheter påverkade resultatet med +4 miljoner kronor (-3).

Resultat efter skatt landade på 13 miljoner kronor (41). Resultatet per stamaktie blev 0:03 kronor (0:33).

Emilshus upprepar sin prognos för helåret 2024 om att förvaltningsresultatet med nuvarande fastighetsbestånd samt tillkännagivna förvärv beräknas uppgå till 290 miljoner kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -