C-RAD
USA EN SVÅRARE MARKNAD, MEN DÖRRAR EJ STÄNGDA – VD (NY) (Direkt)

2024-09-20 13:59

(Lägger till tredje stycket om C-Rads tillväxt i USA)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget C-Rad måste enligt bolagets vd Cecilia de Leeuw arbeta hårdare i USA för att komma in på marknaden i landet. USA den enskilt största strålterapimarknaden och där är Varian Medical Systems marknadsledare. Bolaget säljer vanligen sina produkter i paketlösningar, vilket gör det svårare för C-Rad att komma in på nya installationer. För den installerade basen i USA är marknaden inte riktigt lika tuff.

"Kanske är USA lite svårare...men dörrarna är inte stängda", sade C-Rads vd Cecilia de Leeuw under Paretos hälsovårdskonferens på torsdagen.

C-Rad visade under andra kvartalet 2024 en tillväxt av intäkterna på 18 procent i regionen Americas, enligt delårsrapporten i somras. Intäkterna i regionen ökade till närmare 15 miljoner kronor. Orderingången i Americas steg med 221 procent till nästan 28 miljoner kronor.

I Europa har C-Rad påverkats av uteblivna upphandlingar på de för regionen stora marknaderna i Spanien och Italien. Den största marknaden för C-Rad i Europa är Tyskland där utvecklingen beskrivs som långsam. Ett ökat avtryck på marknaderna i Centraleuropa uppges inte kompensera för de tidigare nämnda Europamarknaderna.

Under sin presentation framhöll C-Rads vd hur serviceintäkterna har ökat under de senaste åren. Under 2023 utgjorde serviceintäkterna hos C-Rad 18 procent av koncernens intäkter.

Siemens Healtineers förvärvade under 2020 Varian i en affär värd 16,4 miljarder dollar.


Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

C-RAD B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -