Den Hongkongbaserade förvaltaren Anna Ho är övertygad om att det kommer att gå att tjäna pengar på den kinesiska aktiemarknaden även nästa år.
"Den kinesiska aktiemarknaden generellt kommer nog inte att stiga i samma takt som den har gjort de senaste två åren, men det finns ändå gott om investeringsmöjligheter. I synnerhet bland de lite mindre bolag som det senaste halvåret underpresterat jämfört med storbolagen", säger hon.
Hur kommer Kina att påverkas om kreditproblemen i USA fortsätter?
"Det finns två sätt som problemen i USA kan påverka Kina. Det första är genom minskad import från Kina och det andra är genom den effekt som de amerikanska problemen ger på den globala aktiemarknaden. Jag tror inte att en måttlig minskning av importen kommer att innebära något problem, eftersom USA bara står för 22 procent av den kinesiska exporten. Blir det en global börsreaktion till följd av ett fall på börsen i USA, tror jag att nedgångarna i länder som Kina och Indien, som har starka underliggande ekonomier, blir kortvariga. Så länge det fortfarande finns bolag som levererar bra resultat, med rimliga värderingar, är jag övertygad om att det går att skapa en god avkastning."
Kan den stigande kinesiska inflationen bli ett problem nästa år?
"Den kommer än så länge bara från livsmedelssektorn. Om den inte sprider sig till andra sektorer tror jag att de styrande kommer att kunna fortsätt med sin expansiva penningpolitik. Jag tror inte heller på några kraftiga räntehöjningar så länge den kinesiska valutan fortsätter att vara stark mot dollarn, och USA kommer sannolikt att fortsätta med sina räntesänkningar."
De styrande i Kina försöker på olika sätt dämpa efterfrågan på börserna för att undvika en bubbla. Kommer de att lyckas?
"Det mest effektiva sättet att kyla ner den heta A-aktiemarknaden* är nog att tillåta kineserna att investera på utländska börser. Det är ju också den linje som de kinesiska myndigheterna arbetar efter just nu, genom investeringsprogrammet QDII** och genom att tillåta kineserna att via speciella konton investera i Hongkong."
Har du någon kommentar till årets starka utveckling?
"Både inlandsbörserna och börsen i Hongkong har utvecklats väldigt starkt i år till följd av goda resultat i företagen. Börsrallyt har förstärkts av att kinesernas kraftigt stigande inkomster, den negativa realräntan och bristen på aktieråd i media."
Carlson Asian Small Cap, som placerar i små- och medelstora bolag i Asien, har största delen av portföljen, nästan 40 procent, placerat i Kina och Hongkong. I år har fonden så här långt haft en avkastning på drygt 66 procent.