torsdag 3 apr.tors 3 apr.
OMX Stockholm 30
−2,52%
(10:29)
Senaste artiklarna inom kinafonder
Kinas privata sektor tar för sig – och investerarna följer efter. ”Nu börjar världen få upp ögonen”, säger Gustav Rhenman, som förvaltar en av världens bästa Kinafonder sett till både 3 och 5 år.
LONDON. Handelskrig, pandeminedstängningar, fastighetskris och geopolitisk oro. Det är faktorer som drivit ner värderingarna i Kina till samma nivå som under Asienkrisen 1997. Vad talar för en vändning?
PARIS. De två saker som nu orsakar mest skada på den globala ekonomin är kriget i Ukraina och Kinas nolltolleranspolitik mot covid. Båda sakerna skulle Kina kunna åtgärda. Det säger Steve Tsang professor och chef för SOAS China Institute på University of London på Amundi World Investment Forum.
Trots den kraftiga sättningen på Kinas aktiemarknader det senaste halvåret är två av tre fortsatt övervärderade, anser Mikael Sens, fondförvaltare på Handelsbanken.
En uppskjuten indexförändring förklarar delar av sommarens kurskollaps i Kina. Nu spekuleras det i att ändringen kommer 2016 – och i så fall väntar en veritabel finansiell revolution.
Från bubbla till krasch. Kina har i år varit en rejäl utmaning för investeraren men den långsiktige börjar se sig om efter köpläge. Placera tipsar om de bästa fonderna.
Väst har missförstått Kina. Landet vill bli en supermakt – inte minst på det ekonomiska området – och i väntan på att det sker finns utmärkta möjligheter för den långsiktige investeraren.
Efter sommarens våldsamma kursfall har nu Shanghaibörsen stigit 10 procent på två dagar. Och förvaltarna frågar sig om fondsparare kastat sig ur på botten – eller om börsfallen ska komma tillbaka.
Kinafonderna fortsätter att utvecklas uppåt men samtidigt varnar många analytiker för en kommande finanskris. Riskerna är höga – men en fond ökar sin investering i landet.
Inköpschefsindex för industrisektorn sjönk till 50,5 i april från 51,6 månaden före. Väntat var ett index på 51,5