Guilherme da Nobrega är en ledande makroekonom vid brasilianska jättebanken Itaú Unibanco som är en av Brasiliens allra största banker och har ett sammanlagt börsvärde på över 100 miljarder dollar.
Han har följt de kraftiga svängningarna och kriserna i den brasilianska ekonomin på nära håll under hela sitt liv, bland annat var Guilhermes far Mailson finansminster i Brasilien i början av 1990-talet.
Nu är det dock allt annat än kris i Brasilien. Landet klarade den globala finanskrisen överraskande bra trots att värdet på den brasilianska valutan real kollapsade gentemot den amerikanska dollarn under hösten 2008. Starka statsfinanser har gjort att den brasilianska regeringen kunde stimulera den ekonomin efter krisen.
"Med erfarenhet av tidigare kriser förväntade sig de flesta att valutaraset skulle leda till kraftig inflation och ekonomisk kris i Brasilien. Men så blev det inte, tack vare att den brasilianska regeringen hade ett överskott av dollar istället för som tidigare skulder i dollar fanns stora möjligheter att stärka konsumenternas köpkraft", säger Guilherme da Nobrega, som varit i Norden som gäst till fondbolaget FIM.
Stimulanserna, som till exempel var skatterabatter på vitvaror och fordon, har fått den brasilianska ekonomin att växa med rekordfart. Enligt OECD:s senaste bedömning så växer Brasiliens BNP med hela 7,5 procent under år 2010.
Guilherme da Nobrega ser inte någon större risk för att den brasilianska ekonomin ska köra in i väggen på grund av överhettning.
"Det mesta talar för den brasilianska ekonomin mjuklandar nästa år, vi räknar med att BNP växer med ungefär 4,5 procent 2011. Takten i tillväxten sjunker till följd av mindre statliga stimulanser och högre styrränta", säger Guilherme da Nobrega.
Han räknar därmed att den brasilianska centralbanken nästa år höjer styrräntan till 12,75 procent. Med brasilianska mått är det dock inte någon hög nivå, så sent som 2003 låg styrräntan på över 25 procent.
På den brasilianska börsen dominerar oljejätten Petrobas och gruvgiganten Vale, men råvarujättarnas betydelse för landets ekonomiska tillväxt ska inte överdrivas enligt Guilherme da Nobrega.
"Den brasilianska ekonomin drivs av den inhemska konsumtionen och inte av export. Vi står inte och faller med utvecklingen i råvaruindustrin. Exporten står för 17-18 procent av vår BNP och av det är 50-60 procent export av råvaror", säger han.
Hans huvudbudskap är att de brasilianska konsumenternas köpkraft förblir stark under många år framöver. En viktig orsak till det är att det finns stort utrymme för den brasilianska befolkningen att låna mer pengar.
"Tidigare när räntorna var extremt höga var det bara högriskkunder som ville låna av bankerna, lågriskkunderna tyckte inte att det var intressant att låna. Nu när räntorna är lägre så börjar fler lågriskkunder att ta lån", säger Guilherme da Nobrega.
Om man jämför med omvärlden så finns det ett stort utrymme för de brasilianska konsumenterna att öka sin belåning, för att investera i högre levnadsstandard.
"Vanligt folk har inte lånat pengar för att köpa bil och hus tidigare men nu ökar det snabbt. Huslån står för endast motsvarande 3 procent av Brasiliens BNP, i andra utvecklingsländer står huslån för 12-13 procent och i Europa för 40-60 procent av BNP", förklarar Guilherme da Nobrega.
Han pekar även på att den brasilianska konsumtionen gynnas av att arbetslösheten i Brasilien är rekordlåg och att lönerna under det senaste året stigit med 10 procent.
Den brasilianska börsen har gått starkt under det senaste halvåret och Guilherme da Nobrega anser att det fortfarande är ett bra läge att investera i landet.
"Jag tror att 2011 blir ett bra år för aktier. När den inhemska ekonomin är så stark och de brasilianska konsumenterna får allt mer köpkraft så borde potentialen vara störst bland bolag i bygg- och detaljhandelssektorn. Bolag i utbildningssektorn ser han även som klart intressanta", säger Guilherme da Nobrega.
Det stora utländska intresset för att investera i Brasilien har lett till att den brasilianska valutan i år har stigit med cirka 10 procent i värde både mot dollarn och euron trots att inflationen i landet ligger på drygt 5 procent.
Det har lett till att Brasilien enligt Big Mac-index är det dyraste landet i världen efter Schweiz. Det stora inflödet av kapital och den kraftiga ökningen i värdet på valutan ledde till att den brasilianska regeringen i november införde en skatt på 2 procent på utländskt kapital som investeras i landet.
"Det är en tillfällig skatt för att undvika överhettning. Det är en svår balansgång eftersom Brasilien långsiktigt är mycket beroende av utländskt kapital för att exempelvis kunna förbättra infrastrukturen", säger Guilherme da Nobrega.