Två aktier med köpsignaler - ett sälj

Teknisk Analys Investtechs analyser visar på köpsignaler i två aktier. Samtidigt varnas det för en aktie.

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index stängde ned 1,0 procent under måndagen. Index stannade på 1002 punkter och testar golvet i den stigande trendkanal som identifierats i grafen på medellång sikt. Brott upp genom den tidigare toppnoteringen intill 1000 punkter har gett köpsignal. Nästa motstånd utgörs av alltime high-nivån runt 1040 punkter. 966-1000 punkter är närmaste stödnivåer.

Investtechs korta Hausseindex står idag i 56 på kort sikt. Indexet går mellan 0 och 100 och är en optimistindikator som visar andelen aktier på Stockholmsbörsen som haft köpsignal som sista signal. Ett värde mellan cirka 45-55 indikerar jämvikt mellan pessimister och optimister. På lång sikt står indexet i 57. Vi har därmed i stort sett jämvikt mellan optimister och pessimister på börsen.

Investtechs insiderbarometer visar antalet köp- och säljtransaktioner som har genomförts av insynspersoner i börsens bolag. Den senaste månaden har det registrerats 358 köp och 128 försäljningar, vilket motsvarar en köpandel på 74 procent. Köpandelen på årsbasis är 80 procent. Investtechs forskning visar att aktier starka på insiderhandel statistiskt överpresterar mot marknaden.

Vi befinner oss i rapportsäsongen då flertalet av börsens bolag kommer offentliggöra resultatet för andra kvartalet 2024. Många av börsbolagens insynspersoner är förbjudna att handla aktier i det egna bolaget i anslutning till rapport. Detta gör att antalet insynsaffärer är begränsat denna tid på året. Senaste veckan har det exempelvis registrerats enbart 77 affärer (63 köp och 14 sälj).   

OMXSPI är samlat sett tekniskt positiv på medellång sikt (1-6 månader). Vi rekommenderar långsiktiga investerare att alltid vara investerade på marknaden.

Investtechs rekommendation: Köp.  

Life Science-bolaget AddLife har fått ny köpsignal efter brott upp genom motståndet vid 140 kronor. Detta efter att bolaget presenterat resultatet för Q2-24 under måndagen. Brottet genom motståndet har föregåtts av en stark utveckling sedan i april, vilket visas av den starkt stigande trendkanal som identifierats av Investtechs algoritmer. Köpsignalen stärks av en positiv volymutveckling senaste tiden. Uppsidan är potentiellt stor då nästa motstånd finns vid 383 kronor. 140 kronor är stöd vid reaktion tillbaka. En etablering ovanför 140 kronor efter rapport skulle stärka utsikterna för vidare kursklättring.   

AddLife är positiv på insiderhandel i Investtechs insideranalys och totalt sett tekniskt positiv på en medellång investeringshorisont (1-6 månader).

Investtechs rekommendation: Köp.  

Vimian Group är ett bolag med verksamhet inom djurhälsovård. Bolagets aktie handlas på handelsplattformen First North och utvecklas i en starkt stigande trend på medellång sikt. Den annualiserade stigningstakten är hela 99 procent. Aktien har brutit upp ur en rektangelformation (REC) vilket gett köpsignal. Motståndet vid 36 kronor testas, brott genom detta skulle ge ny köpsignal med goda tekniska utsikter till stor uppsida. Detta då motstånd ovanför denna nivå saknas.  33,30-35 kronor är stöd vid reaktion tillbaka.

Aktien är maximalt positiv på insiderhandel i Investtechs insideranalys och totalt sett tekniskt positiv på en medellång investeringshorisont (1-6 månader).

Investtechs rekommendation: Köp.

Coor Service Management har fått säljsignal i kölvattnet av offentliggörandet av resultatet för Q2-24 den 12 juli. Aktien har under ökande volym brutit en stigande trend på medellång sikt och vidare ned genom stödet vid 43,30 kronor. Med näsa stödnivå identifierad runt 37,50 kronor är nedsidan drygt elva procent från måndagens stängningskurs. En etablering under 43,30 kronor skulle stärka utsikterna för vidare press nedåt. Särskilt om vi får se brott ned genom nivån i trakten av 41 kronor där aktien vänt tidigare. Åt andra hållet är brott upp genom 43,30 kronor positivt för den tekniska bilden i och med att säljsignalen då neutraliseras.  

Aktien är maximalt negativ i Investtechs insideranalys. Detta indikerar att aktien är fundamentalt dyr och bidrar till ökad risk, vilket försvagar aktien i den samlade bedömningen. Coor Service Management är totalt sett tekniskt negativ på medellång sikt (1-6 månader).

Investtechs rekommendation: Sälj.

Analysföretaget Investtechs metod

Investtech har sedan 1997 utvecklat algoritmer för teknisk analys av aktier och identifiering av köp- och säljsignaler och erbjuder dagligen uppdaterade köp- och säljrekommendationer för aktier på Stockholmsbörsen.

Varje dag identifierar Investtechs algoritmer de mest optimala trendkanalerna, stöd- och motståndsnivåer och kursformationer som ritas in i kursdiagrammen på kort- medellång- och långsiktig investeringshorisont. Med stora dataset som växer dag för dag har Investtech forskat på utvecklingen av köp- och säljsignaler från dessa tekniska indikatorer och har därmed omfattande statistik för t.ex. trender. Läs mer här.

Lars-Göran Westerberg, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -