Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan rekommenderar Ependion, Cinclus Pharma och Fractal, men avvaktar med Avtech, Prisma, Flerie och Raysearch.

Det framgår av den senaste utgåvan, som också är den sista innan sommaruppehåll.

Ependion lämnade en svag rapport för det första kvartalet 2024 och året ser ut att bli ett mellanår. Men blickar man framåt ser det väldigt intressant ut, skriver Börsveckan och hänvisar bland anat till ambitiösa tillväxtmål och hanterlig skuldsättning.

Avtech-aktien har stigit 40 procent i år efter nya kontrakt och ledningen är optimistisk. Börsveckan noterar att Avtech kan vara en uppköpskandidat för jättar som Boeing och Airbus men i denna stund, till nuvarande värdering, väljer Börsveckan att avvakta.

Nykomlingen Prisma har en stabil hyresportfölj. Avkastningen är också relativt hög men värderingen är också därefter. Avvakta blir rådet.

Flerie ger en chans att ta rygg på Thomas Eldered, som har succén Recipharm att ståta med. Börsveckan ser stor potential men också stor risk, och avvaktar.

Cinclus Pharma har en intressant läkemedelskandidat och duktiga ägare i form av Linc. Värderingen är relativt låg och Börsveckan köper, med brasklappen hög risk.

Fractal-aktien har sedan börsdebuten 2021 åkt berg- och dalbana men i bolaget ser Börsveckan mycket att gilla. Köpråd upprepas.

Raysearch drabbades liksom hela medtech-sektorn hårt av pandemin men bolaget har gjort en strålande comeback. Nu är dock värderingen rimlig, enligt Börsveckan som avvaktar med aktien.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -