Tio månader gamla Alva sitter vid matbordet med föräldrarna Maria Karlsson och Patrik Reuterstad och pratar bebisspråk. Varje månad sparar mamma och pappa 300 kronor i månaden till henne och storasyster Ebba.
"Så fort Ebba föddes öppnade vi ett fondkonto", berättar Maria, 30 år.
Att det blev just fonder var ett medvetet val. Att spara till barnen i fonder är lagom underhållsfritt, tycker föräldrarna. Kontona står i barnens namn för att de själva ska få disponera pengarna när det är dags. Det kommer att bli ett rejält extra tillskott på 18-årsdagen.
"Vi tänkte att det var så lång tid kvar innan pengarna ska tas ut, så vi har hälften i en mixfond med lite större risk", säger Patrik som också är 30 år.
"Men vi ville inte ha Rysslandsfonder, det är ju ändå barnens pengar", tillägger han.
Andra hälften hamnar i en obligationsfond, med trygg avkastning.
Mamma och pappa ser över hur det går för fondkontona en gång i månaden, men hittills har de inte haft anledning att byta.
"Tanken är att pengarna ska gå till körkort och lite startkapital till att flytta hemifrån", säger Maria.
Varken hon eller Patrik tycker att det vore bättre att ha kontona stående i sina egna namn, för att på så sätt vara säkra på att pengarna verkligen går till nyttigheter den dag som barnen får ta ut pengarna. Barnen är ju ännu så små, så att tänka sig att pengarna kan slösas upp har helt enkelt inte fallit föräldrarna in.
"Jag hoppas i alla fall att de är så mogna då att de disponerar pengarna till körkort och inte åker till Ibiza för pengarna", säger Patrik och tittar på sin treåring Ebba.
I dag bor familjen i en hyresrätt i utkanten av Stockholm. Men Maria och Patrik har gått i flyttankar sedan ett år tillbaka. Drömobjektet är ett radhus inte allt för långt från innerstaden.
Att priserna på hus och radhus har stigit på sistone stör inte familjen.
Faktum är att de räknar med att huspriserna kommer att stiga på lång sikt.
"Vi letar efter ett hus där vi kan bo i 20 år, så en dipp den närmaste tiden skulle inte påverka oss", säger Patrik.
Att räntan är extremt låg skrämmer inte heller. Både Patrik och Maria är säkra på att räntan kommer att gå både upp och ner medan de bor i radhuset.
"Ja, vi räknar med en högre ränta än i dag. Därför tänkte vi leva som om det vore 7 procents ränta redan från början", förklarar Patrik.
De pengar som blir över när räntan håller sig på en lägre nivå ska de använda som buffertsparande.
Sedan ett år tillbaka har de sitt hussparande på Swedbanks framtidskonto, med låg ränta.
"Det är mycket försiktigt och upplägget liknar pensionärens", erkänner Patrik skamset.
Men tanken är att de vill ha ett säkert sparande och snabbt kunna få tillgång till pengarna den dag de hittar drömhuset.
"Vi vet inte om vi hittar objektet nu i veckan eller om ett år", säger Patrik.
När familjen väl flyttar och det blir dags att förhandla boräntor med en bank, tänkte de även se över tjänstepensionen, som de i dag har hos AMF Pension.
"Vi hoppas på att kunna förhandla fram ett paket med låga boräntor. Då tänkte vi även knyta pensionen till banken", säger Patrik.
De bägge började pensionsspara privat redan för åtta år sedan.
"Vi såg över ekonomin i samband med att vi flyttade ihop och sedan dess sparar jag 300 kronor i månaden hos generationsfonden Swedbank Robur Transfer 70 och Swedbank Robur IP aktiefond", berättar Maria.
Men något PPM-val har hon inte gjort utan ligger kvar i soffliggarfonden, mest på grund av att pensionen känns så långt bort. Patrik har däremot bytt PPM-fonder flera gånger.
"Jag ser över mina val fyra gånger per år och är det läge att byta så gör jag det", säger han.
I dag har han Skagen Global, Skagen Vekst, Swedbank Robur Pacific, Nordeas generationsfond samt Länsförsäkringars generationsfond som PPM-fonder.
"När Patrik har pratat om att det gått bra har jag också tänkt att jag ska göra PPM-val", säger Maria.
Läs mer om hur du kan spara till barnen här.
Läs mer om hur du kan spara till pensionen här.