E-sport och gamingbolaget MTG redovisar ett justerat ebitda-resultat på 196 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2020.
Enligt Infronts sammanställning av sex analytikers prognoser låg snittestimatet på ett justerat ebitda-resultat om 118 miljoner kronor.
Försäljningen i kvartalet uppgick till 912 miljoner kronor. Analytikerna hade här räknat med 933 miljoner.
Den organiska tillväxten i kvartalet uppgick till -9 procent.
MTG höjer sin prognos vad gäller det justerade ebitda-resultatet under andra halvåret till 375-400 miljoner kronor.
Den tidigare bedömningen var ett justerat ebitda-resultat om 250-300 miljoner kronor under det andra halvåret 2020.
Gamingbolaget Qiiwi redovisar en omsättning för det tredje kvartalet 2020 på 23,5 miljoner kronor (6,3). Rörelseresultatet före avskrivningar (ebitda) steg till 2,5 miljoner kronor (1,3).
Under det tredje kvartalet inledde ingen ny speltitel global lansering utan omsättningen under kvartalet är fortsatt drivna av speltitlarna Wordington och Hell's Kitchen, uppger bolaget.
"Under det fjärde och sista kvartalet 2020 kommer vårt fokus ligga uteslutande på att skapa mer tillväxt i vår spelportfölj genom ökade UA-investeringar i befintliga speltitlar som befinner sig i global lansering samtidigt som vi jobbar vidare med lanseringarna av de tre nya spelen Trivia Mansion, Puzzleton och Coronation Street", skriver Qiiwi.
Antalet genomsnittligt dagliga aktiva spelare (DAU) var under kvartalet 274.000 stycken, en ökning med 372 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Genomsnittliga månatliga aktiva spelare (MAU) steg till 2.412.000, en ökning med 547 procent.
Net Insight, som levererar lösningar för medienät, redovisar ett resultat efter skatt på -5,9 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (6,8).
Rörelseresultatet blev -7,3 miljoner kronor (9,5). Nettoomsättningen uppgick till 92,5 miljoner kronor (110), motsvarande en minskning med 15,5 procent.
"Den negativa marknadspåverkan kommer troligen kvarstå under kommande kvartal, även om vi ser vissa tecken på en långsam återhämtning under det tredje kvartalet", skriver bolagets vd Crister Fritzon i rapporten.
Spotlightlistade Medfield, som utvecklar diagnosinstrument till sjukvården, hade en omsättning på 1,4 miljoner kronor (1,1) under det tredje kvartalet. Resultat efter finansiella poster blev -2,2 miljoner kronor (-1,6).
"Att inte nämna att den pågående pandemin har en negativ påverkan på verksamheten är förstås oundvikligt … Bolagets största utmaning är förstås att sjukvården är hårt ansatt och tvingas prioritera hårt i sin verksamhet, vilket leder till att de kliniska studierna blir påverkade", skriver bolaget.
Vd Stefan Blomsterberg påpekar dock att Medfield arbetar med att vara lösningsorienterade och hitta nya sätt och nya lösningar att genomföra aktiviteter för att kunna nå uppsatta mål.
"Att MBI01-studien i Helsingborg godkänd av Läkemedelsverket är fantastiskt bra. Det visar att Medfield klarar den mycket omfattande granskningen och att kraven är uppfyllda. Det ger bolaget ett mycket gott självförtroende inför kommande arbete med fler studier och med den regulatoriska processen mot ett godkännande av MD100-systemet", skriver vd.
Vostok Emerging Finance redovisar ett nettoresultat på 44,4 miljoner dollar i det tredje kvartalet 2020 (10,7).
Substansvärdet per aktie per den sista september uppgick till 3:63 dollar jämfört med 3:15 vid utgången av det föregående andra kvartalet.
"De huvudsakliga drivarna av substansvärdet i det tredje kvartalet var de med prominenta namnen i vår portfölj, Creditas och Konfio", skriver vd Dave Nangle i rapporten.
Under kvartalet har bolagets innehav i Creditas ökat och utgör nu 38 procent av substansvärdet.
Fastighetsbolaget Trianons förvaltningsresultat steg 26 procent till 67,8 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2020 jämfört med 54,0 miljoner kronor motsvarande kvartal föregående år.
"Vårt konsekventa fokus och medarbetarnas engagemang och vilja att förbättra, gör att vi även under det tredje kvartalet ökar tillväxten och vårt förvaltningsresultat", skriver vd Olof Andersson i rapporten.
Hyresintäkterna steg till 142 miljoner kronor (117). Värdeförändringar förvaltningsfastigheter uppgick till 217 miljoner kronor (85,7).
Projektledningsföretaget Hifab redovisar ett resultat efter skatt på -1,9 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (-4,6). Resultatet per aktie uppgick till -0:03 kronor (-0:08).
Rörelseresultatet blev -2 miljoner kronor (-5,8). Nettoomsättningen uppgick till 69,3 miljoner kronor (75).
"Vi ser tydliga förbättringar efter en trög inledning av hösten", skriver Hifabs vd Patrik Schelin i rapporten.
Efter semesterperioden möttes bolaget av en avvaktande marknad och fick en trög start när flera uppdrag fick framflyttade startdatum.
"Genom en hög marknadsnärvaro ser vi en gradvis förbättrad debiteringsgrad under slutet av perioden samtidigt som orderstocken fylls på med flera nya uppdrag. Vi ser flera tecken på att marknaden åter visar framtidstro och investeringsvilja", skriver Hifab-chefen.
Pandemins påverkan på Hifabs verksamhet har varit förhållandevis begränsad i Sverige med endast ett antal stoppade eller senarelagda projekt samt något högre sjukfrånvaro. Utlandsverksamheten har påverkats betydligt mer då Hifab huvudsakligen är verksamt i länder som stängts ner initialt och sakta återöppnats.
Saxlunds nettoomsättning uppgick till 34,8 miljoner kronor under det tredje kvartalet, jämfört med 53,5 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Ebitda-resultatet uppgick till -5,5 miljoner kronor (-3,2) och rörelseresultatet för perioden blev -6,4 miljoner kronor (-5,9).
"Kvartalet har varit oerhört påverkat av coronapandemin vilket framförallt medfört att projekten startar senare, eller utförs i långsammare takt. Fakturering och intäkter bokförs mot utfört arbete och förseningarna medför således till väsentligt lägre intäkter", skriver bolagets vd i delårsrapporten.
Att intäkterna var cirka 19 miljoner kronor lägre jämfört mot tredje kvartalet 2019 berodde nästan uteslutande på framskjutna arbeten och inte förluster av affärer. Följaktligen finns de kvar i orderstocken och intäkterna kommer istället senare, skriver bolaget.
Bolagets bedömning är att med nuvarande orderbok och under normala omständigheter hade omsättningen varit 20 till 25 miljoner kronor högre, vilket hade gett ett positivt resultat för kvartalet, heter det.
Aktiviteten har ökat hos Saxlunds kunder och bolaget har under kvartalet kunnat återuppta ett antal förhandlingar som har varit framskjutna på grund av pandmin.
"Bolaget har haft en diskussion med en större aktör inom cementbranschen som kommer att investera 150 miljoner euro under kommande 24 månader för ombyggnader av befintliga anläggningar. Detta är drivet av att sänka anläggningarnas CO2-utsläpp. Vi har också tecknat ett LOI med Helvellyn för deras andra anläggning i UK av 10 till 20 planerade anläggningar. Bolaget bedömer att det goda orderläget kommer att fortsätta under resterande del av hösten samt under första kvartalet 2021", heter det.
Säkerhetskoncernen Gunnebo redovisar för det tredje kvartalet 2020 ett rörelseresultat på -42 miljoner kronor (75).
I mitten av oktober meddelade Gunnebo vissa preliminära resultatsiffror med anledning av det offentliga uppköpserbjudandet från Altor och Stena Adactum den 20 september.
Nettoomsättningen för det tredje kvartalet uppgick till 1.016 miljoner kronor (1.373), i linje med det preliminära beskedet. Rörelseresultatet (ebita) uppgick till 27 miljoner kronor (92), även det i linje med det preliminära beskedet. Orderingången sjönk till 965 miljoner kronor (1.547), vilket också hade meddelats tidigare. Resultatet före skatt backade till -63 miljoner kronor (58).
"Bedömningen är att återhämtningen kommer att fortgå, vilket förväntas bidra till att såväl försäljning som rörelseresultat (ebita) blir något bättre i jämförelse med tredje kvartalet 2020. I jämförelse med fjärde kvartalet 2019 väntas dock såväl försäljning som rörelseresultat (ebita) bli väsentligt lägre på grund av fortsatt negativ påverkan av Covid-19 på ett flertal viktiga huvudmarknader. Vidare konstateras att detta scenario även är giltigt för helåret 2020 jämfört med 2019", skriver Gunnebo som dock samtidigt framhåller att det föreligger en betydande osäkerhet avseende de makroekonomiska utsikterna, inte minst med anledning av påverkan från pandemin.
Fireflys omsättning ökade med 24 procent under tredje kvartalet till 79,6 miljoner kronor och rörelseresultatet förbättrades till 14,3 miljoner kronor (8,0).
Orderingången minskade samtidigt med 23 procent och orderstocken med 29 procent.
"Under årets tredje kvartal har Fireflys medarbetare på ett föredömligt sätt producerat och levererat tidigare erhållna order. Detta resulterade i en rekordhög fakturering och ett mycket bra resultat. Rörelsemarginalen uppgick till 18 procent vilket bekräftar att den underliggande lönsamheten i vår verksamhet är fortsatt god", skriver bolaget i sin delårsrapport.
Vad gäller efterfrågan på nya system och komponenter så har pandemin medfört att ägare av produktionsanläggningar fokuserar mer på olika verksamhetsrisker än tidigare, och Firefly märker detta genom ett växande antal förfrågningar som leder till ökande offertvolymer.
"Under kvartalet började vi allt tydligare märka av de negativa effekterna av pandemin. Inköpsbeslut hos våra kunder försenades i många fall på grund av uppskjutna investeringsbeslut eller svårigheter att genomföra större projekt. Vår komponentverksamhet hölls tillbaka av de investeringsstopp som infördes inom viktiga kundgrupper som till exempel olje- och gasindustrin. Reserestriktioner av olika slag medförde att vi inte kunde tillhandahålla service och reservdelar i den utsträckning vi hade som mål", skriver vd Lennart Jansson.
Han uppger att läget nu har stabiliserats och att försäljningsvolymerna i början på det fjärde kvartalet ligger på "tillfredställande nivåer".
"Jag gör bedömningen att när de negativa effekterna av pandemin avtar, kommer vi att möta en uppdämd efterfrågan på de produkter och tjänster Firefly tillhandahåller", skriver vd.
Bettingbolaget GIG, Gaming Innovation Group, redovisar ett ebitda-resultat på 3,2 miljoner euro (-0,4) för det tredje kvartalet.
Nettoomsättningen uppgick till 17,9 miljoner euro (10,1). Rörelseresultatet blev -1,6 miljoner euro (-9,2).
Resultat efter skatt låg på -4,9 miljoner euro (-8,4) och per aktie var resultatet -0:06 euro (-0:09).
Gaming Inovation Group (GIG) spår att intäkterna för 2020 väntas hamna något lägre inom intervallet som tidigare guidades mellan 52-57 miljoner euro.
En liknande minskning väntas för Ebitda-resultatet som väntas bli omkring 11 miljoner euro, att jämföra med tidigare guidning mellan intervallet 12-15 miljoner euro.
En bidragande orsak till de väntade lägre siffrorna ses bland annat i kölvattnet av en långsammare inströmning av nya kunder på grund av covid-19. Även utdragna avtalsprocesser samt osäkerheter av de regulatoriska restriktionerna i Tyskland bidrar till de något mer pessimistiska prognoserna, enligt GIG.
Framöver kommer GIG fortsatt att lägga stor vikt vid kostnadskontroll och tack vare de åtgärder som tagits under de tidigare kvartalen i år väntas en positiv effekt ses i framtiden.
Ebitda-resultatet stärktes för det tredje kvartalet, jämfört med motsvarande period i fjol.
"Tillväxten har gjorts med starka framgångar inom plattformsförsäljning vilket resulterat i ytterligare sex kontrakt som sträcker sig en längre period", kommenterar vd Richard Brown i rapporten, och tillägger att majoriteten av nya kontrakt kommer från nyligen reglerade marknader.
Inom Media-divisionen sågs stabila intäkter trots en fallande efterfrågan i samband med att samhällsnedstängningar lättades på under kvartalet, noterar vd. Intäkterna inom divisionen steg 7 procent jämfört med motsvarande period i fjol och var därmed i linje med det föregående kvartalet.
Kostnadsoptimeringsprogrammet inom sportbetting-vertikalen fortsatte med kvartalsvisa minskningar för driftskostnaderna (opex) om 250.000 euro plus omkring 300.000 euro i engångskostnader.
Det danska vindkraftbolaget Vestas Wind redovisar ett rörelseresultat på 418 miljoner euro för det tredje kvartalet 2020. Analytikerna förväntningar låg på ett rörelseresultat om 363 miljoner euro, enligt Infronts sammanställning.
Nettoomsättningen uppgick till 4.770 miljoner euro. Analytikernas förväntningar på nettoomsättningen låg på 3.995 miljoner euro, enligt Inquiry Financial.
Energibolaget Saltx Technology redovisar ett resultat efter skatt på -9,4 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (-7,5). Resultatet per aktie uppgick till -0:11 kronor (-0:10).
Rörelseresultatet blev -8 miljoner kronor (-7). Bolaget hade ingen nettoomsättning i kvartalet (0,2).
Påverkan av covid-19 är fortsatt begränsad, men skapar viss förskjutning i samarbetet med partners, skriver bolaget i delårsrapporten.
Specialistläkemedelsbolaget Orexo redovisar ett resultat efter skatt på -84,9 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (112). Resultatet per aktie uppgick till -2:45 kronor (3:22).
Ebitda-resultatet blev -12,2 miljoner kronor (114). Rörelseresultatet blev -29,6 miljoner kronor (106). Nettoomsättningen uppgick till 150 miljoner kronor (231).
Under det tredje kvartalet 2020 ökade försäljningskostnaderna till 83,3 miljoner kronor (-45,0). Ökningen är hänförlig till kostnader för förberedelser inför lansering av de digitala terapierna deprexis och vorvida i USA om 53,5 miljoner kronor.
Orexo påverkades även negativt av en minskning av moderbolagets uppskjutna skattefordran till ett belopp om 43,5 miljoner kronor. Positiv påverkan redovisas hänförligt till temporära skillnader om 4,0 miljoner kronor.
Orexo sänker sin prognos över försäljning av Zubsolv, vid behandling av opioidberoende i USA. Försäljningen av läkemedlet i landet väntas nu minska för 2020 jämfört med 2019 gentemot tidigare prognos om ett utfall i linje med föregående år.
För det fjärde kvartalet 2020 väntas Zubsolv-försäljningen komma in i linje med motsvarande kvartal föregående år.
Marknaden för buprenorfin/nalaxon kommer fortsätta visa en tvåsiffrig tillväxt.
Orexo bedömer fortsatt att ebitda-resultatet kommer att minska på grund av ökade investeringar i portföljen. Även minskad royalty för Abstral, vid behandling av genombrottssmärta vid cancer, med 85 miljoner kronor till följd av patentutgångar i USA och Europa väntas tynga ebitda-resultat.
De operativa kostnaderna för året väntas ligga mellan 675 till 725 miljoner kronor, något under tidigare prognos om ett intervall mellan 750-800 miljoner kronor.
Orexo påtalar även fortsatt att utbrottet av covid-19 har ökat osäkerheten i den finansiella prognosen.
Prognoserna är baserade på valutakurser från december 2019.
Det digitala tjänste- och mjukvarubolaget Zetadisplay hade förbättrad lönsamhet men lägre omsättning under det tredje kvartalet 2020.
Kvartalets nettoomsättning uppgick till 86,9 miljoner kronor (100), en minskning med 13,3 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Projektförsäljningen påverkades fortsatt av en återhållsamhet i kundledet som följd av covid-19 och var 27 procent lägre än motsvarande period förra året, skriver bolaget i sin delårsrapport.
Saas-intäkterna steg samtidigt till 38,4 miljoner kronor (33,0). Bruttomarginalen uppgick till 52,8 procent (50,4) som resultat av högre andel SaaS-intäkter.
Periodens ebitda-resultat uppgick till 13,6 miljoner kronor (13,2), med en motsvarande marginal om 15,6 procent (13,2).
Irisity, som säljer intelligenta kameraövervakningslösningar, redovisar ett resultat efter skatt på -6,5 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (-3,9).
Rörelseresultatet på ebitda-nivå blev -3,2 miljoner kronor (-0,6). Nettoomsättningen uppgick till 7,0 miljoner kronor (8,0).
Concentric, som tillverkar motor- och hydraulikprodukter till bland annat fordonsindustrin, redovisar ett rörelseresultat på 57 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020. Väntat var enligt Infronts sammanställning av tre analytikers prognoser ett rörelseresultat om 57 miljoner kronor.
Resultat före skatt blev 50 miljoner kronor och nettoresultatet blev 40 miljoner kronor. Väntat var 53 miljoner kronor respektive 40,7 miljoner.
Försäljningen uppgick till 324 miljoner kronor. Här låg förväntningarna på 361 miljoner kronor.
Concentric ser tecken på viss återhämtning under det fjärde kvartalet 2020.
Det skriver bolaget i rapporten för det tredje kvartalet.
"Den övergripande publicerade marknadsstatistiken, viktad för Concentrics mix av slutmarknader och geografisk närvaro, tyder på att marknaden kommer att minska med 23 procent för helåret, och det finns tecken på viss återhämtning under det fjärde kvartalet 2020", noterar Concentric.
Orderingången under det gångna tredje kvartalet tyder på att omsättningen under det fjärde kvartalet 2020 kommer bli något högre, justerat för fler arbetsdagar.
Styrelsen i Concentric föreslår en utdelning för räkenskapsåret 2019 om 3:25 kronor per aktie. Concentric kommer att kalla till en extra bolagsstämma som ska hållas onsdagen den 9 december 2020. Tidigare i april i år beslutade styrelsen att dra tillbaka förslaget om en utdelning på 4:50 kronor per aktie.
Cleantechbolaget Climeon redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2020 på -32,4 miljoner kronor (-30,6). De totala intäkterna sjönk till 22,1 miljoner kronor (40,5), varav nettoomsättningen minskade till 13,2 miljoner kronor (35,3). Rörelseresultatet uppgick till -30,8 miljoner kronor (-30,6).
Climeon hade ingen orderingång under kvartalet, i likhet med under motsvarande kvartal året innan.
"Vi ser att helåret 2020 kommer bli kraftigt påverkat av förseningar till följd av covid-19. Både nettoomsättning och rörelseresultat påverkas av en lägre utrullningstakt och orderingång", skriver vd Thomas Öström i delårsrapporten.
"De operativa framstegen har dock inte uteblivit", fortsätter han och framhåller att Climeon under tredje kvartalet levererade de första Heat Power-modulerna till Storbritannien och bolagets första kund inom landbaserade motorer.
Climeons system genererar el från spillvärme i varmvatten från industrier eller från lågtempererad geotermisk värme.
Rolling Optics, verksamma inom högupplöst tryckteknologi, redovisar ett rörelseresultat på -4,4 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (-4,4).
Resultatet är påverkat av kostnader av engångskaraktär om 2,5 miljoner kronor hänförligt till reserv för kundförlust och uppsägningar av personal, framgår det av delårsrapporten.
Omsättningen uppgick till 7,2 miljoner kronor i perioden (2,0) och ökningen är i sin helhet hänförlig till affärsområdet Brand Security.
"I takt med att näringslivet, i spåren av coronapandemin, stabiliserades något under den senare delen av våren och över sommaren såg vi återigen en ökande aktivitet bland våra kunder /../ Tillväxten förväntas dock även fortsättningsvis variera över kvartalen till följd av naturlig variation i kunders orderläggning", skriver bolaget.
Kycklingföretaget Scandi Standard redovisar ett justerat rörelseresultat på 147 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (125).
Inklusive jämförelsestörande poster om -31 miljoner kronor (0) uppgick rörelseresultatet till 116 miljoner kronor (125). Resultatet efter skatt blev 78 miljoner kronor (72). Resultatet per aktie uppgick till 1:21 kronor (1:12).
Nettoomsättningen uppgick till 2.621 miljoner kronor (2.541), vilket motsvarar en ökning med 3 procent.
Scandi Standard höjer investeringsprognosen för 2020 till 350 miljoner kronor, från tidigare 300 miljoner kronor. Prognoshöjningen ses mot bakgrund av koncernens "robusta" balansräkning, en solid finansiering och god tillgänglig likviditet.
"Den räntebärande nettoskulden minskade med cirka 600 miljoner kronor till 1.929 miljoner kronor jämfört med utgången av samma kvartal föregående år. Detta har gjort det möjligt att ta beslut om att lätta på restriktionerna för investeringar i år/…/", noterar bolaget.
Den nya, förhöjda investeringsprognosen är dock fortfarande lägre än den ursprungliga planerade investeringsnivån för året som var på 420 miljoner kronor, konstaterar bolaget.
Scandi Standard räknar med att fortsätta leverera ett förbättrat justerat rörelseresultat i det fjärde kvartalet 2020, jämfört med samma kvartal föregående år. Det skriver bolagets vd Leif Bergvall Hansen i rapporten för det tredje kvartalet.
Under det tredje kvartalet ökade koncernens nettoomsättning med 3 procent jämfört med samma kvartal föregående år, motsvarande sju procent i konstant valuta, och justerat rörelseresultat ökade med 17 procent till 147 miljoner kronor.
"Det är tillfredsställande att rapportera att vi har återgått till en stark ökning av nettoomsättningen i det tredje kvartalet trots minskad efterfrågan inom Restaurang och Storhushåll relaterad till covid-19 pandemin. Den starka efterfrågan inom Dagligvaruhandeln har mer än kompenserat för den minskade efterfrågan från våra kunder inom Restaurang och Storhushåll", skriver Leif Bergvall Hansen.
Coor Service Management redovisar ett justerat ebita-resultat på 140 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020, jämfört med analytikernas snittestimat på 118 miljoner, enligt Infront.
Nettoomsättningen uppgick till 2.297 miljoner kronor, jämfört med väntade 2.291 miljoner. Organisk tillväxt var -7 procent.
Teknikkonsulten Sweco redovisar ett ebita-resultat på 417 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020. Analytikerna i Infronts sammanställning av sex analytikers estimat hade räknat med 367 miljoner kronor. Ebita-marginalen uppgick därmed till 9,2 procent mot förväntade 7,8 procent.
Nettoomsättningen uppgick till 4.547 miljoner kronor. Här hade analytikerna väntat 4.707 miljoner kronor. Debiteringsgraden blev 73,8 procent i kvartalet, upp från 73,6 procent motsvarande period i fjol.
Sweco har under året inlett en granskning av hela projektportföljen i Tyskland efter att en internrevision indikerat en risk i rörelsekapitalet. Granskningen kan leda till en mer försiktig värdering av redovisade intäkter där omvärderingen kan uppgå till 120 miljoner kronor. Ingen reservering för den potentiella omvärderingen har gjorts i bokslutet för tredje kvartalet.
Även i det tredje kvartalet har projektjusteringar i Tyskland haft negativ påverkan på lönsamheten, skriver vd Åsa Bergström som dock fortsatt är "övertygad om den långsiktiga potentialen för Sweco i Tyskland".
Den Kinnevikdelägda nätmodehandlaren Zalando omsatte 1.850 miljoner euro under årets tredje kvartal, motsvarande en försäljningstillväxt på 21,6 procent. I början av oktober uppgav bolaget att omsättningen preliminärt väntades bli 1,83-1,87 miljarder euro med en tillväxt på 20-23 procent.
Snittestimatet av sju analytikers prognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, låg på en omsättning på 1.858 miljoner euro och en försäljningstillväxt på 22,1 procent.
Zalandos justerade rörelseresultat uppgick till 118 miljoner euro. Det preliminära justerade rörelseresultatet har tidigare angetts till 100-130 miljoner euro och analytikernas snittestimat var ett justerat rörelseresultat på 117 miljoner euro.
Kinnevik äger 21 procent av aktierna i Zalando.
Zalando spår att GMV-försäljningen ("gross merchandise value") helåret 2020 ska öka med 25-27 procent och att intäktstillväxten ska bli 20-22 procent. Det framgår av Zalandos delårsrapport och är en upprepning av de höjda prognoser som bolaget lämnade i början av oktober. Snittestimatet enligt Infronts sammanställning av nio analytikers estimat låg inför rapporten på en intäktstillväxt på 21,6 procent.
Zalando spår vidare att det justerade rörelseresultatet helåret 2020 ska landa inom intervallet 375-425 miljoner euro, även det en upprepning av den höjning som skedde i oktober. Här låg Infronts förväntningar inför rapporten på i snitt 412 miljoner euro.
Kinnevik äger 21 procent av aktierna i Zalando.
"Gross merchandise value" är ett mått på värdet på produkter sålda via Zalandos plattform, inklusive moms.