fredag 4 apr.fre 4 apr.
OMX Stockholm 30
−4,11%
(17:30)
Senaste artiklarna inom itp
13 juli, 2010
Tre av tio tjänstemän väljer att placera sin tjänstepension hos en bank eller ett försäkringsbolag de redan är kund hos. En låg avgift spelar mindre roll vid val av förvaltare.
8 juni, 2010
Det börjar dra ihop sig till deadline för 240 000 privatanställda tjänstemän att ta beslut om vilket bolag som ska förvalta deras ITP-pension. Fortfarande har 59 procent inte gjort något aktivt val.
9 februari, 2010
Vår krönika om hur krångligt det är att flytta pensioner har blivit mycket uppskattad. För att underlätta ytterligare har placera.nu gjort en guide som steg för steg visar hur du gör för att byta pensionsbolag.
17 december, 2008
På Collectums nya sajt kan privata tjänstemän låta pensionsförvaltarna slåss om deras ITP-pengar i en virtuell boxningsring. Det kan låta lite fånigt men är faktiskt både kul och informativt. Placera.nu lät AMF gå en tuff match mot Swedbank.
11 mars, 2008
Egenföretagare riskerar att bli fattigpensionärer. De glömmer bort att pensionsspara. Placera Nu börjar här en artikelserie för företagare där vi går igenom hur du ska göra för att undvika fattigpensionärsfällan.
15 februari, 2008
Den 1 maj väntas det åter bli möjligt för Sveriges sparare att flytta pensionspengar mellan försäkringsbolagen. För bolagen öppnas därmed hela den svenska pensionsmarknaden för konkurrens, och det handlar om nästan 2 000 miljarder kronor. För spararna blir det möjligt att samla alla pensionspengar på ett ställe, men det lär kosta, skriver Placera Nu:s pensionsexpert Ingrid Kindahl.
28 februari, 2007
I sommar kommer de unga privattjänstemännen för första gången att få möjlighet att göra sina tjänstepensionsval. Jag hoppas de tar vara på sin chans, för annars riskerar pengarna att placeras väldigt defensivt hos Alecta. Men tyvärr visar erfarenheter från andra avtalsområden att engagemanget är skrämmande lågt.
1 februari, 2007
Dagens unga studerar längre och har friare arbeten än tidigare generationer. Det gör att de är ute kortare tid på arbetsmarknaden och får ihop mindre till sin pension än sina föräldrar. 70-talisterna och generationerna efter dem kommer att bli de nya fattigpensionärerna, fastslår Alecta och United Minds i den gemensamma rapporten "Den pensionslösa generationen".