SBB: Prisintervall för Sveafastigheter

Börs Fastighetsbolaget SBB har fastställt prisintervall och antal aktier till försäljning i samband med Sveafastigheter börsintroduktion på First North.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vid noteringen kommer SBB att erbjuda högst 88 miljoner aktier (inklusive övertilldelningsoption), motsvarande 44 procent av det totala antalet aktier i Sveafastigheter.

Aktierna kommer att erbjudas i ett prisintervall om 39:50-45:50 kronor. Det motsvarar ett totalt marknadsvärde för Sveafastigheter om ungefär 7,9 – 9,1 miljarder kronor.

"Jag är mycket nöjd med att våra aktieägare - tack vare strukturen för denna försäljning - både får ta del av den förstärkning av SBB:s balansräkning som försäljningen resulterar i och därtill ges valmöjligheten att vara direktinvesterade i Sveafastigheter, vilket inte varit tillgängligt vid tidigare avyttringar som SBB genomfört", kommenterar SBB:s vd Leiv Synnes i pressmeddelandet.

Likt tidigare besked uppger SBB att aktieägare i bolaget per den 27 september 2024 kommer att ha förtur till att teckna aktier i noteringen till samma villkor som övriga investerare.

"Likviden från försäljningen avses användas till att stärka SBB:s balansräkningen och därigenom förbättra SBB:s finansiella ställning", skriver SBB vidare.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -