Nya aktier på Heta Listan

Heta listan  Placera.nu fyller på med nya aktier i Heta Listan. Gemensamt för de nya är att de är lågt värderade och har en stark potential att gå bättre än index i sommar. Se här vilka det är.

Atlas Copco har stark efterfrågan på sina produkter från hela världen. Ett av de mest välskötta svenska verkstadsföretagen vars aktie lockar köpare såväl i oroliga tider som när det ljusnar. Medelrisk.  

Nokia har tryckts ned rejält efter att ha sänkt prognosen för mobiltelefonmarknaden i sin första kvartalsrapport. Det handlade mycket om dollarn, som kan fortsätta att hämta sig. Aktiens p/e-tal är lågt, den finansiella ställningen stark. Medelrisk.

Kinnevik är tungt lastad med teleoperatörsaktier som inte är konjunktur känsliga och som är i ropet. Aktiens substansrabatt är högre än 30 procent trots kvinnligt dubbelkommando som hittills visat sig både handlingskraftigt och påhittigt. Medelrisk.

Swedbank tyngs av sin stora exponering mot de baltiska ekonomierna där tillväxten avstannat i år och där risker för större kreditförluster finns. Marknaden har tagit höjd för en sämre utveckling än vad som är rimligt att befara. Medelrisk.

SEB är den svenska storbank som är mest beroende av aktiviteten på den internationella finansmarknaderna. Därtill är SEB stora i Baltikum, där otrevligheter kan dyka upp. Aktien är pressad trots att SEB ser ut att ha läget väl under kontroll och trots att inte mycket i problemväg visat sig. Medelrisk.    

Fabege har ett fastighetsbestånd koncentrerar på kontor i Stockholm. Hyresmarknaden visar tecken på begynnande svaghet men växer fortfarande och Fabege får högre hyror vid förnyelse av kontrakt. God finansiell ställning, betydande substansrabatt, generösa utdelningar och insiderköp talar för aktien. Medelrisk.

H&M lider på grund av svagare utsikter för den privata konsumtionen. H&M brukar klara sådana perioden bättre än övriga klädhandlare och med lite svagare konjunktur förbättras möjligheterna att hitta bra butikslägen för fortsatt expansion. Pålitlig tillväxtaktie med hög utdelning som kommer tillbaka. Medelrisk.

Husqvarna har halverats i kurs på ett år samtidigt som bolagets tillväxt fortsätter både i omsättning och resultat. Bolagets trädgårdsprodukter säljs inte i första hand till den kundkategori som idag och på flera håll har problem med sina huslån och huspriser. Låg värdering och känslig för förändringar i konjunkturen. Medelrisk.

Tradedoubler tackade i höstas nej till ett bud på 215 kronor per aktie. Idag och till avsevärt lägre kurs är bolagets fortfarande en uppköpskandidat. P/e-tal på 19 är inte högt för denna snabbväxare. Medelrisk.

Volvo har efter flera förvärv de senaste åren skapat förutsättningar för ytterligare skalfördelar och utjämning av konjunktursvängningar. Stor potential för resultatförbättringar överbryggar risken för sämre lastvagnskonjunktur. Medelrisk.

För att se aktiernas målkurser, klicka här.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -