Guldet blev till sand i Carvana. Det som först såg ut att bli en bra affär (aktien steg cirka 15 procent över vår trigger) slutade i en minusaffär på 7 procent. Edward Lifescience blev aldrig bra och tillslut slog aktien i stoppen, vilket resulterat i en förlust på 6 procent. Det är två smällar som listan tagit sedan förra publiceringen den 22 januari.
Advanced Drainage Systems har istället stigit snabbt efter kvartalsrapporteringen. Bolaget röstade igenom en kvartalsvis utdelning på 9 cent, och i bolagets tredje kvartal steg försäljningen 24 procent, var av 5 procent var organiskt. Sedan affärsförslaget aktiverades har aktiekursen stigit 20 procent.
I förra Heta Listan-artikeln presenterades två nya kandidater: Nordamerikanska Automatic Data Processing och General Electric. Båda bolagen har kvalat in på listan och det senare har stigit 7,5 procent över triggerkursen.
General Electric handlas upp i tron om att en turn-around har satts i rullning. Men det måste understrykas ytterligare en gång att detta är ett högrisk-bottenfisk.
Nu till veckans nya kandidat.
Bonheur
Trigger: 225,00 norska kronor Stop loss: 213,00 norska kronor
Den norska rederifamiljen Olsens konglomerat med det vackra namnet Bonheur har en lång historik av förändring. I senaste transformationen har bolaget gått från ratat oljebolag till en hetare placering med temat förnybar energi.
Förnybara energiproduktion står nu för en allt större del av ebitda-resultatet. I första rummet utvecklar och driver man vindkraftparker. Det sker genom det helägda dotterbolaget Fred. Olsen Renewables AS.
Inom ett annat helägt Fred Olsen-bolag sysslar man med shipping och service av offshore vindkraft. Familjens ägarbolag rymmer också ett kryssningsbolag och under det minsta verksamhetsområdet övriga investeringar del i ett mediabolag och ett fastighetsbolag.
Ägarbolaget och dess döttrar inkluderar en kassa på 4,1 miljarder dollar.
De av er som skrollat börslistorna på sistone har säkert märkt att alla bolag som går att sätta ESG-stämpel har rusat. Bonheurs omställning är i det skiftet intressant.
Efter de tidigare årens kräftgång spår analytikerna en kraftig vändning för lönsamheten. Vinsten per aktie antas växa med 180 procent i år, och 200 procent året efter. Blir det verklighet tjänar bolaget 12,45 norska kronor per aktie och handlas till EV/ebitda 6.
Köp aktien om den stiger över 225 norska kronor och sätt stopp vid 213 norska kronor.
Bolaget lämnar sin nästa rapport den 14 februari och det kan vara klokt att vänta in den innan någon affär görs. I alla fall om man vill minimera risken för onödiga bakslag.