Lars Frick är 37 år och har hunnit med mycket. Examinerad från Handelshögskolan i Stockholm 1997 gick han ut i bankvärlden som aktieanalytiker på en rad mäklarfirmor. 2005 lockades han över till Svenska Dagbladets då nystartade ekonomisajt E24 som börskrönikör. 2007 bar det tillbaka till bankvärlden och då som analytiker på ABN Amro.
"Jag är analytiskt lagd, nyfiken och envis. Dessutom är jag en mångsysslare. Nästan allt blir kul när man sätter sig in i det. Under min tid på Handels tog jag extrakurser i psykologi och konstvetenskap", säger han.
"Det som lockade mig till journalistiken var att få skriva för en bredare målgrupp och tänka kritiskt ur nya vinklar. På Börsveckan får jag möjlighet att stå på båda benen. Det är friare att jobba på en tidning, man kan ta upp vilka bolag man vill, när man vill. Dessutom känns det mycket roligt att få ta hand om en så välrenommerad produkt som Börsveckan", fortsätter han med en artig blinkning åt de båda företrädarna, Björn Davegårdh och Peter Benson.
Efter sina erfarenheter inifrån finansmarknaden beskriver han behovet av oberoende analys som stort.
"På ett sätt kan man säga att det är högre i tak på bankerna när det gäller idéer. Där sitter många och oerhört intelligenta människor. Men bankerna har ett långsiktigt problem med sin affärsmodell, där analystjänsterna ska finansieras via courtagen. Jag tror att oberoende analys har ett värde i sig", säger han.
På frågan om vad han ska göra nu när han får det redaktionella befälet över Börsveckan säger han att han vill vara ödmjuk och till att börja med förvalta det som Börsveckan står för idag.
"Analysmässigt är jag fundamentalist, det vill säga att jag står för fundamental analys som innebär att man bedömer bolag på egna och framåtsyftande meriter och inte tittar på historisk utveckling. Därvidlag har jag samma inställning som Börsveckan alltid haft. Men vi kan utveckla analysen till att blir snabbare. Vi bör absolut kunna reagera fortare vid händelser i börsbolagen.¿
Lars Frick gillar internet efter sina år på E24. Här finns också en möjlighet för papperstidningen Börsveckan att utvecklas tillsammans med systern på nätet, placera.nu.
"Vi har otroligt kvalificerade läsare. Jag vill låta dem komma till tals i kommentarer och forum", säger Lars Frick.
"Det roliga med Börsveckan är också att den fyller ett tomrum. Börsens mindre bolag kommer ofta i skymundan och det är här Börsveckan spelar en stor roll. Småbolag är intressanta eftersom de som sektor visat sig ge en bra riskavvägd avkastning."
Vad tycker du om börsläget just nu?
"Läget är osäkert, jag tror det är en bra strategi att hålla sig med en ganska stor andel likviditet i dagsläget. Men bolag som Börsveckan gillat det senaste tiden är it-konsulten Jeeves, internetbolaget Dibs och industrigrossisten B&B Tools. De båda nya börsbolagen Ework och DGC ser också bra ut."
På fritiden söker Lars Frick hårda utmaningar. Bergsklättring är det stora intresset.
"Isklättring i frusna vattenfall slår det mesta. Men jag har hållit på med många olika sporter, nästan allt utom bollsport."
Är du lika äventyrlig i aktievärdering som du är på fritiden?
"Nej, tvärtom är jag väldigt riskavert när det gäller investeringar. Jag tror att det lönar sig i längden att vara lika noga med att undvika förlorare som man är att hitta vinnare. Och det betyder att man bör stå över både en och annan affär."