Ett steg framåt för Transcom

Aktieanalys Med dagens förvärv av kanadensiska Nucomm får kundtjänstkoncernen Transcom ett fotfästa i Nordamerika samt växer med 15 procent. Informationen är sparsam men priset förefaller godkänt. Aktien är inte dyr.

Nucomm har 3000 anställda fördelade på 14 telefonicenter varav 10 i Kanada, 2 i USA och 2 i Filippinerna. Nucomm omsätter 800 Mkr på årsbasis och sägs vara välskött. Vi vet dock inget om lönsamheten mer än att köpeskillingen är kopplad till en värdering på 9 gånger 2008 års rörelseresultat. Köpeskillingen är dock maximerad till 90 miljoner kanadadollar och vi vet inte hur högt pristaket sitter i förhållande till den budgeterade resultatnivån. Men gissningsvis så tjänar Nucomm 6-8 procent på omsättningen, alltså i nivå eller något mer än Transcom.

Efter förvärvet bör Transcom nästa år omsätta närmare 7 miljarder kronor. Räknar vi med en rörelsemarginal på 6-7 procent så motsvarar det en vinst per aktie på 4,50 kronor per aktie, plus minus 30-40 öre.

Till kursnivån 50 kronor för B-aktien och 45 kronor för A-aktien (enda skillnaden dem emellan är att B-aktien får ett par procent högre aktieutdelning) ser Transcom alltså ut att värderas till p/e 10-11. Det är billigt för ett bolag med höga tillväxtambitioner. Aktien stiger några procent i och med Nucommförvärvet men med den värderingen finns det fortfarande ett stort misstroende mot Transcom. Potentialen i ett rosigt scenario är stor samtidigt som nedsidan känns hanterbar.

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
Köp 49,20 -
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -