Ericsson i fokus efter godkänd rapport

Morgonrapport Det var uppåt på Wall Street igår med nytt rekord för Dow Jones som steg 1,1 procent till 13.090, S&P 500 steg 1,0 procent och Nasdaq med 0,9 procent. Ericssons rapport var i linje med förväntningarna, Electrolux sämre.

Nasdaq lyftes av bland andra Amazon och Apple som steg 27 respektive 6 procent efter starka rapporter med dubblerade vinster och försäljningsökningar på 28 respektive 21 procent.

ABB, Astrazeneca och Volvo steg alla med knappt 2 kr jämflört med stängningskurserna i Stockholm. Nokia plussade på 1 kr medan Ericsson steg 0,36 kr till 26,91 kr inför dagens rapport. Dollarn handlas till 6,72 kr euron i 9,17 kr.

Bland rapporterande bolag idag märks bl a ABB, Atlas Copco, (kl 12.00), Autoliv (kl 12.00), Electrolux, Ericsson, Kinnevik, Nobia, Sandvik (kl 12.00), Stora Enso (kl 12.00) och Wihlborgs.

Ericsson kom in i linje med förväntningarna i fråga om såväl försäljning so resultat och utsikter.  ABB:s rapport var bättre än väntat medan Elextrolux rapport var sämre än väntat. Vi bedömer att Ericsson tjänar 1,80 kr per aktie år och att aktien är köpvärd.

På statistiksidan idag har vi amerikanska veckostatistik över nyanmälda arbetslösa kl 14.30 och platsannonsindex, som också ger fingervisningar om situationen på arbetsmarknaden, kl 16.00.

I nyhetsflödet i övrigt märks att isländska Milestone lägger bud på Invik. Budet lyder på 253 kronor per A-aktie och 230 kr per B-aktie. Stängningskursen för B-aktien var 181 kr igår. Kinnevik har sålt hela sitt innehav till Milestone. 

I Asien har börserna i Tokyo och Hong Kong stigit med 1 procent. 

Vi bedömer att börsen kommer att öppna med stigande kurser för att runt lunchtid påverkas av de tunga rapporterna från verkstadssektorn.

 
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -