Oregelbunden börsdag väntas

Morgonrapport  I USA backade Dow Jones med 0,8 procent, Nasdaq med lika mycket liksom S&P 500. Wall Street tyngdes främst av stigande oljepris.  I Asien är utvecklingen blandad men på det hela taget uppåt med Hong Kong i täten. Att utdelningar skiljs av i dessa dagar bidrar till att aktiekurserna backar. Idag har vi en del av den varan men vi bedömer att börsen som helhet håller sig kring nollstrecket, med dragning uppåt. Energiaktier fortsätter upp.

De svenska aktierna höll ställningarna från stängningen i Stockholm. ABB tappade 8 öre, Ericsson plussade på 3 öre till 25,43 kr, Millicom 1,53 kr till 543,53 kr, Nokia var upp 0,30 kr till 157,30 kr och Volvo rappade 2,60 kr till 571,40 kr.

Oljepriset står i cirka 66 dollar per fat. Uppgången på senare tid hänger samman med oron i Mellanöstern och då särskilt konflikten med Iran som är OPEC:s näst största producent. Dollarn görs i 7,01 kr och euron i 9,34 kr.  

Kappahl har som tredje klädhandlare denna vecka, efter Lindex och H&M, rapporterat. Omsättningen ökade med 6 procent och rörelseresultatet med 33 procent. Aktien som har gått bra inför rapporten framstår fortfarande som intressant anser vi.

På dagens agenda i övrigt finns årsstämmor i KMT, Ljungberggruppen, Micronic, Nobia, Observer, SCA och Stora Enso. Dessa aktier handlas inklusive utdelning idag. Gårdagens stämmobolag Beijer Alma, Carl Lamm, Gunnebo, Holmen, Klövern, Prevas och SEB handlas exklusive utdelning vilket gör att aktierna går ned och bidrar, i den delen skenbart, till att hela marknaden pekar nedåt.

På makrosidan är det relativt lugnt idag. Vi får veckostatistiken över nyanmälda arbetslösa i USA kl 14.30, den definitiva BNP-siffran för fjolårets fjärde kvartal också kl 14.30 och Help wanted index för februari kl 16.00.

Vi bedömer att börsen öppnar i oregelbunden tendens och att kursförändringarna sett över dagen blir små.  
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -