Wayfinder har kört vilse

Aktieanalys från börsveckan Förvirringen verkar vara stor på Wayfinder. Bolaget ser sig som världsledande på serverteknologi men väljer en strategi som hänger på konsumentmarknadsföring.

I kassan finns nu bara 70 Mkr kvar samtidigt som förlusttakten ligger på samma nivå per år. Trots det hävdar Wayfinders vd Magnus Nilsson att man absolut inte behöver göra nyemission. Undantaget skulle vara om Wayfinder fick in ett antal nya stora kundavtal. Ganska paradoxalt eftersom det är just bristen på intäkter (29 Mkr i fjol) som verkar vara problemet för Wayfinder.

Eller annorlunda uttryckt: Hittills har Wayfinder inte klurat ut ett fungerande sätt att ta betalt för den navigationstjänst för mobiltelefoner som tagits fram.

Börsvärdet är 200 Mkr och tyvärr ser det tufft ut för Wayfinder att på egen hand motivera det. De utfästelser som kom vid noteringen häromåret har visat sig rätt tomma på substans. Hoppet står till ett uppköp. Nokia köpte nyligen navigationsfirman Gate 5 vilket av allt att döma innebär att Wayfinder förlorar en potentiell kund. Å andra sidan verkar ju Ericsson vara i köptagen. Dagens Wayfinder var ursprungligen ett forskningsprojekt från just Ericsson. Det är dock inte ett tillräckligt starkt skäl för att äga aktien. Tråkigt nog blir det ett säljråd.
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -