Bric-resan har kommit till Moskva. Det som slår en är storleken. Här bor 10 miljoner människor och det kryllar av bilar och köerna är långa. Det tog oss tre timmar att åka 1,5 mil från flygplatsen. Det byggs överallt, främst på höjden, men förvånansvärt lite vägbyggen. Arkitekturen spänner över ett brett register. Här finns allt från fina 1800-tals hus till hypermoderna bostads- och kontorshus. I vissa fall verkar arkitekten eller ägaren ha fått väldigt fria händer, och jag undrar om inte Stockholms skönhetsråd hade haft kraftiga invändningar i vissa fall.
Moskvabesöket inleddes med ett besök på East Capitals kontor. Bolaget har funnits här sedan 2006 och det är härifrån stora delar av fondförvaltningen sköts. Marcus Svedberg, chefekonom på East Capital, bilden, redogör för Rysslands ekonomi.
Även om Ryssland till stor del består av olja och naturtillgångar så tycker han att Sverige och andra västländer fokuserar för mycket på oljan och oljepriset. Han menar till och med att ett lägre oljepris är bra för både Ryssland och övriga Östeuropa.
"Ryssland gynnas av ett lägre oljepris. Det ger bättre incitament att bredda landets ekonomi, vilket behövs. När oljepriset ligger på 130 USD per fat flödar pengarna in och invaggar medborgarna i en falsk trygghet", säger han.
Ryssland står inför en hel del utmaningar. Dels har vi den politiska utvecklingen. Där har den nya presidenten, Medvedev, stärkt sina aktier efter Gerorgienkrisen. Det tandemstyre som nu är på plats är uppskattat och både Medeved och Putin har urstarka opinionssiffror nationellt.
Utanför Ryssland är det dock annorlunda. Där är landets två ledare mindre omtyckta än på länge. Det beror framför allt på Georgienkrisen. Det diplomatiska spelet är spänt men Marcus Svedberg tror inte att det försämras.
"Det spända läget kommer antagligen att fortsätta under den amerikanska valkampanjen och både EU:s och Natos möten. Men sedan kommer det antagligen att klinga av. Det värsta som kan hända är att Ukraina kommer närmre ett Natomedlemskap, men det tror jag inte kommer att hända", säger Marcus Svedberg.
Den ekonomiska utvecklingen i Ryssland har varit stark, och de senaste åren har den reala BNP-utvecklingen legat på cirka 7 procent per år. Den har framför att drivits av investeringar och privat konsumtion. Även om tillväxten väntas gå ned lite de närmaste åren så bedöms både privatkonsumtionen och investeringarna ligga mellan 10 och 15 procent per år de kommande åren. Marcus Svedberg tror att den lite lägre tillväxten är bra för Ryssland.
"En lägre tillväxt drar ned inflationen från dagens 15 procent. Det är bra, för vissa delar av ekonomin är överhettad, till exempel byggsektorn i Moskva", säger han.
Även om inflationen är hög så är siffrorna lite skeva. Den korg av varor och tjänster som speglar inflationen består till 60 procent av energi- och matpriser. Energipriserna är på väg ned och spannmålsskördarna kommer att vara stora, vilket kommer att ta ned inflationen.
En stor del av inflationen kommer också från en markant ökning av de statliga utgifter, valfläsk, som skedde under 2007. Statens utgifter har minskat sedan dess, vilket också kommer att dra ned inflationen på sikt.
De senaste tio åren har den ryska ekonomin stärkts högst markant. Tabellen intill visar häpnadsväckande utveckling som få regeringschefer kan visa upp.
Ryssland har en växande medelklass, och det är inte bara i Moskva och St Petersburg som det bor många människor. Ryssland har 13 städer med fler än 1 miljon invånare, och ytterligare 20 städer med fler än 500 000 invånare. Skatten är låg och ligger på 13 procent, dessutom har de låga kostnader för el och gas. Boendekostnaderna är också låga, då de flesta har fått sin bostad eller betalar låga hyror. Det gör att ryssarna har en stor disponibel inkomst.
För investerarna kommer den politiska risken att vara kvar. Men de som kan och är villiga att ta en högre volatilitet så finns det goda möjligheter att köpa in sig i den ryska börsen till riktigt låga värderingar just nu. Den senaste börsnedgången har lett till att ryska aktier värderas till p/e-tal som ligger så lågt som 5. Riskpremien är hög och ligger idag på cirka 14 procent. Bolagens vinster väntas i genomsnitt växa med 44 procent i år, för att öka med 5 procent år 2009.