Totalt står Kina för 5,5 procent av omsättningen bland de 500 största bolagen på den amerikanska marknaden.
Det innebär att landet är den största utländska marknaden för amerikanska företag. Näst viktigast är Japan med 3 procent, följt av Storbritannien med 2,3 procent och Tyskland på 2,2 procent, enligt Factset.
Störst kinaexponering bland de amerikanska bolagen i indexet S&P 500 har halvledarbolaget Skyworks Solutions. De har hela 80 procent av omsättningen i Kina.
Senaste tre månaderna är Skyworks aktie ner med drygt 7 procent. Bolaget värderas till 17,7 miljarder amerikanska dollar.
Näst störst kinaexponering har halvledaraktien Qualcomm. 63 procent av bolagets omsättning är kopplad till Kina. Qualcomms aktie är ner drygt 10 procent hittills i år. Bolaget värderas till drygt 84 miljarder dollar.
I mitten av mars fick Broadcom nej när de ville köpa konkurrenten Qualcomm. Affären godkändes inte av de amerikanska myndigheterna. Orsaken som angavs av Trumpadministrationen var nationella säkerhetsskäl.
Broadcom i sin tur har drygt halva sin omsättning i Kina. 10 procent av Broadcoms omsättning kommer dessutom från Apple.
Hög kinaomsättning har även halvledartillverkaren Qorvo. Lite drygt 60 procent av omsättningen kommer från jätten i öster.
Andra bolag som är starkt beroende av den kinesiska marknaden är Micron Technology, Texas Instruments, Amphenol, Xilinc och Western Digital.
Från och med 6 juli läggs en extra tull på en rad importerade kinesiska varor till USA. Värdet på importen uppgår till 34 miljarder dollar. President Trump har sagt att han kan komma att lägga på ytterligare tullar import från Kina. Kina i sin tur kommer att svara med samma mynt. Bland annat kommer man att lägga importtullar på amerikanska sojabönor, vilket väntas slå hårt mot amerikanska lantbrukare.
Kina väntas dock inte svara med andra metoder som att gynna andra länders bolag mer. Under tisdagen kom nyheten att europeiska flygplanstillverkaren Airbus befinner sig i långgående samtal om en affär motsvarande 18 miljarder dollar. Kina väntas också svara med krångligare byråkrati för amerikanska bolag verksamma på den kinesiska marknaden. Läs intervjun med Kinaexperten Frédéric Cho.