Ingen vet vad som kommer att hända med Grekland, alla avvaktar.
"Var det ska sluta är väldigt svårt att säga, även om man hittar en lösning nu återstår väldigt mycket och det finns risk att man snart hamnar i samma situation igen", sade Annika Winsth vid ett seminarium i Dagens Industris regi i Visby på måndagen.
Samtidigt tonar hon ned risken för att Grekland ska bli "tuvan som stjälper" hela lasset, eftersom både de politiska och de finansiella strukturerna är mycket stabilare i dag än vid tiden för Lehman-kraschen.
På en fråga om det vi ser nu är början till slutet på EMU svarade Nordeas chefekonom:
"Ett land är alltid ett första land och man kommer att behöva jobba mycket med signalerna att detta är det enda", sade hon.
Både Annika Winsth och Swedbanks chefekonom Anna Felländer sade att de var besvikna på den politik som finansminister Magdalena Andersson fört hittills.
Enligt Anna Felländer "omfamnar inte" Magdalena Andersson den utveckling som finns på arbetsmarknaden just nu, tvärtom skalas ROT och RUT ned. Enligt henne behövs det mer enkla jobb när vi har den stora tillströmning av flyktingar som vi har.
"Hon har tryckt på utbildning, men jag tycker inte arbetsmarknadspolitiken speglar befolkningen... Företag i tjänstesektorn ska ju inte beskattas mer, utan mindre", sade Anna Felländer.
Annika Winsth lyfte fram att det viktigaste är att måla upp en långsiktig beskrivning av vilken politik de vill föra, men istället har regeringen "skapat en enorm osäkerhet", som får folk att avvakta, bland annat när det gäller vinster i välfärden, ROT och RUT.
"Signalvärdet gör att man på marginalen blir mer osäker", sade hon och tillade att politikerna har fått det om bakfoten att det är de som skapar jobben, "de ska skapa förutsättningar för jobben att växa till".