I nyhetsbyrån Bloombergs januaripanel uppgav 6 av 10 investerare att de var oroliga över en kinesisk börsbubbla och flera investmentbanker har gjort uttalanden på samma linje.
"Jag älskar det", säger Gustav Rhenman, han fortsätter.
"Jag är mycket mer oroad när 90 procent är positiva för då har alla redan köpt vilket innebär att det bara kan bli sämre."
Vi träffas på hotell Diplomat, några meter från fondbolaget Asia Growth Investors kontor på Strandvägen i Stockholm. Alla bord är upptagna så Gustav Rhenman balanserar försiktigt koppen med hett te i knäet samtidigt som han funderar över frågorna.
"Oron för Kina säger något om hur stor okunskapen om den kinesiska ekonomin fortfarande är." Han tar en klunk te och fortsätter:
"Det finns tre allvarliga missuppfattningar som bidrar till oron."
Den första är, enligt Gustav Rhenman, att det skulle finnas en fastighetsbubbla i Kina.
"Det stämmer inte. Den kinesiska fastighetsmarknaden är gigantisk och det finns storstäder där priserna stuckit iväg men tittar man på hela marknaden så blir bilden en annan. Inkomsterna i Kina stiger snabbare än bostadspriserna."
Den andra missuppfattningen är, enligt Gustav Rhenman, att Kina hotas av skenande inflation.
"De stora investmentbankerna försöker göra ett case av att Kinas ekonomi är överhettad och hänger upp det på att konsumentprisindex ökar, och det stämmer att det ökar lite, men det beror framförallt på att grönsakspriserna stigit med 50 procent."
Varför har grönsakspriserna stigit så mycket?
"Det har varit en ovanligt kall vinter även i Kina. Det säger inte bankerna eftersom de lever på transaktioner och vill att investerarna placerar om."
De styrande i Kina meddelade nyligen att de skulle införa åtstramande åtgärder, så helt tagen ur luften är väl inte oron för överhettning, eller?
"Nej, men jag skulle framförallt vilja ge de kinesiska ledarna ett högt betyg för att de talar om och kommer med åtgärder innan det hinner bli ett verkligt problem."
Kinas gigantiska stimulanspaket hjälpte till att sätta fart på ekonomin igen, finns det en risk för problem när dessa åtgärder nu ska fasas ut?
"Det är det tredje missförståndet. Många ekonomer har felaktigt påstått att stimulanserna leder till överkapacitet i industrin. Det är fel. Pengarna har gått till välbehövliga infrastrukturprojekt och åtgärder för att stimulera den privata konsumtionen. De gav effekt och uppvägde exportbortfallen. När exporten nu börjar återhämta sig kommer kineserna att lätta på åtgärderna och jag är inte alls orolig utan räknar med att de kommer att ta det försiktigt."
Ser du några risker?
Jag är mycket mer oroad för resten av världen än Kina. Det enorma offentliga skuldberget som finns i många länder riskerar att göra att det generellt blir stökigt på börserna framöver samtidigt som stigande räntor hämmar tillväxten."
Ett återkommande ämne är den kinesiska valutan yuan som anses vara kraftigt undervärderad, hur ser du på den problematiken?
"I min värld kan den bara gå upp, det kommer att ske, men inte i den takt vi vill utan i den takt kineserna vill. Kineserna vill att deras exportindustri ska hinna bli så konkurrenskraftig att företagen kan konkurrera med kvalitet snarare än pris och där är vi snart."
"Det är ytterligare anledning till varför jag är så positiv till att investera i Kina. På några års sikt kommer placeringar i kinesiska bolag att få en rejäl skjuts av att valutan stiger i värde."
Vilken är de andra anledningarna?
"Företagens vinster och värderingarna."
Förvaltare är alltid positiva till den region de investerar i, har du någon gång känt att nu är det inte är ett bra läge att investera i Kina?
"Ja, hösten 2007. Då var känslan snarast att jaha, kul att det går upp varje dag men det här får vi i nacken snart. Värderingarna sprang ifrån vinsterna."
I år ligger de kinesiska börserna på minus, vad tror du om resten av året?
"Det vi ser nu är en dels en effekt av vinsthemtagningar och dels att de stora internationella bankerna försöker styra investerarna mot andra marknader. Jag tror på en uppgång även i år men det kommer att bli skakigare."
Gustav Rhenman som har en bakgrund från bland annat Carnegie och Öhmans startade Asia Growth Investors 2004. Bolagets tre fonder, som samtliga har tyngdpunkten i Kina steg under förra året med 60 och 75 procent i svenska kronor, men har ännu en bit kvar till toppnivåerna hösten 2007.