Pyr Invest säger ja till NGM-affären

Ngm Börse Stuttgart meddelar att de har vill köpa NGM Börsen för 40 miljoner kronor. Styrelsen i NGM rekommenderar aktieägarna att tacka ja till affären. Peter Benson som genom Pyr Invest äger 34 procent av NGM tycker priset är bra, men hade helst sett att NGM hade fått tillbaka tillståndet självt.

Den problemdrabbade börsen, NGM, är på väg att bli tysk. På måndagen meddelade Börse Stuttgart att de vill förvärva hela börsen för 40 miljoner kronor. Börse Stuttgart har fått finansinspektionens tillstånd och blir om det går igenom ensam ägare till NGM.

Börse Stuttgart köper NGM:s dotterbolag där all verksamhet finns. Kvar efter affären blir holdingbolaget som inte har någon verksamhet eller anställda, men en kassa på 40 miljoner kronor. NGM:s styrelse står bakom affären och rekommenderar sina aktieägare att tacka ja till budet.

Pyr Invest äger 34 procent av NGM Holding. Peter Benson på Pyr Invest tycker att priset är ok, men hade helst sett att NGM hade fått tillbaka sitt tillstånd från Finansinspektionen. Peter Benson vill inte säga hur mycket Pyr Invest har betalt för sina aktier, men säger att det blir en bra affär.

"Vi har inte talat med Börse Stuttgart, men priset är bra och vi kommer att gå med på affären. Vi hade dock helst sett att NGM hade fått tillbaka sitt tillstånd, men det har gått trögt och tiden är knapp. För oss blir det en bra affär trots allt", säger Peter Benson.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -