Rätt aktier för ett modelejon

Porträtt Sommaren har inträtt och Placera Nu tar tillfället i akt att porträttera sina analytiker. Vad har de för intressen egentligen? Ingen brinner ju på riktigt för banker eller verkstadsföretag. De har själva kommenterat sina porträtt genom att välja ut aktier de skulle köpa om de struntade i vinsten. Först ut är Dag Rolander, omtyckt och erfaren aktieanalytiker. 

Placera Nu:s aktieanalytiker Dag Rolanders modeintresse är aningen förvånande, men välkänt bland hans arbetskamrater. Hans telefon ringer oavbrutet och ibland händer det att han svarar i den. Samtalen är alltid korta och stackatoartade, i varje fall från hans sida. Men de avlutas så gott som alltid med samma fras: "Okej, då ses vi. Vad ska du ha på dig? Så vi matchar, menar jag."

Den som tjuvlyssnar har ingen aning om det är en man eller kvinna i andra änden av telefonlinjen, men av frekvensen att döma riktar sig frågan till personer av båda könen. Dag diskriminerar ingen, han vill matcha alla.

Det är telefonsamtalen som avslöjar Dags stora intresse för mode. Det räcker inte med att enbart se honom för att förstå det. Hans klädsel har ingenting gemensamt med exempelvis Johan Hakelius, som lär vara en av Sveriges bäst klädda män. Där Hakelius väljer att kombinera rutigt med randigt, rosa med illgrönt, har Dag en betydligt sobrare stil. Eller vad man nu ska kalla det. Förmodligen är han mycket noga med själva inköpen, och bär inte billiga kläder. Han har heller inga större problem med att hitta välsittande kostymer eller mockabyxor, lång och slank som han är.

Ändå händer något på vägen mellan garderoben och arbetet. Av allt att döma rusar han ur sängen på morgonen, glömmer att kontrollera att strumporna matchar kostymen, ser inte fläcken på kavajens högra skuldra och struntar naturligtvis i slipsen. Håret ska vi inte tala om.

Men å andra sidan - vem har sagt att kamning ingår i modelejonets ritualer?

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -