I grunden har inte så mycket förändrats.
Börsen i Shanghai rasade för några veckor sedan kraftigt till följd av regeringens hot om höjda företagskatter för utländska företag. Världens börser skälvde men effekten blev kortvarig. De flesta verkar ändå tycka att det är en logisk åtgärd att införa likartad beskattning för kinesiska och utländska bolag som verkar i landet.
Kurserna på de kinesiska börserna har sedan nedgången återhämtat sig, med råge. Det gör att hotet om övervärderade kurser är tillbaka.
Kinesernas intresse för att köpa aktier är enormt. Bakom köplusten återfinns stigande disponibla inkomster, en dröm om ett bättre liv, låga sparräntor och ett stort eget ansvar för försörjningen på äldre dar. Problemet är att kurserna just nu, åtminstone på fastlandsbörserna, bedöms stiga mer på grund av efterfrågan än på grund av stigande vinster.
För att öka utbudet uppmuntrar de styrande i Kina fler bolag att notera sig. Tyvärr är inte alla kandidater lika seriösa. I många fall bedöms kvaliteten på den finansiella rapporteringen var klart underkänd.
Men många kinesiska börsbolag är fortfarande både välskötta och välmående. De verkar på en ekonomi i mycket kraftig tillväxt. Det finns en risk att exporten till bland annat USA minskar något framöver men den inhemska efterfrågan är mycket stark.
Några bedömare har uttryckt oro för att de styrande i Kina ska trampa alltför hårt på bromsen och orsaka en onödig och kraftig inbromsning i ekonomin. Men de flesta slår bort den oron och menar att de styrande helt enkelt inte har tillräckligt kraftiga penningpolitiska instrument. En höjning av den kinesiska styrräntan har betydligt mindre effekt jämfört med motsvarande åtgärd i västvärlden.
De flesta bedömare förväntar sig fler räntehöjningar. På börserna kan turbulensen fortsätta, både av faktiska och av psykologiska skäl.
De svenska Kinafonderna placerar huvudsakligen på börsen i Hongkong, där är insynen i bolagen bättre och värderingarna lägre, även för samma bolag. Men oro på inlandsbörserna påverkar börsen i Hongkong, precis som resten av världens börser.
Så i grunden
har inget förändrats. Det kinesiska undret fortsätter, men risken för investerare är fortfarande hög. På kort sikt kan det komma kraftiga korrigeringar men lång sikt riskerar du förmodligen, utan kinesiska inslag, att gå miste om en bra avkastning.