fredag 4 apr.fre 4 apr.
OMX Stockholm 30
−4,11%
(17:30)
Senaste artiklarna inom efterlevandeskydd
14 mars, 2007
Institutet för privatekonomi på Swedbank ger i dagarna ut en liten handbok som handlar om planeringen av sin pensionsekonomi och vänder sig till alla över 55 år. Utöver sin nya bok har Swedbank en checklista till blivande pensionärer. Placera Nu plockar godbitarna ur listan till de som börjar närma sig pensionen.
6 mars, 2007
I förra avsnittet slog vi fast att det är ekonomiskt mer fördelaktigt att låta företaget betala pensionspremien än att pensionsspara privat. Men vilken av alla sparformer ska man välja? Ska du "bara" pensionsspara, eller behöver du även ha en försäkring kopplad till sparandet?
16 januari, 2007
Pensioner är något av det mest avtändande som man kan ägna sin fritid åt. Och det är lätt och frestande att skjuta på pensionstänkandet till en annan dag. Nu finns i alla fall en tjänst med samlad information på ett ställe. Hoppas att många hittar dit.
1 december, 2006
Hej! Jag har funderat mycket på hur PPM-myndigheten kan kalla utbetalning av pengar från folk som dör under året för "arvsvinst". Detta är ju makabert... Man ska alltså se det som positivt (en "vinst") så fort någon i ens årskull dör i förtid. Hemskt, eller vad tycker ni? Per Andersson
3 oktober, 2006
Den som väljer efterlevandeskydd i pensionsförsäkringen får alltid betala för det. Ofta kostar det mer än det smakar. Därför är det en god affär att kontrollera att du inte är överförsäkrad. Inget fel på att bli en glad änka, men det är smartare att ha rätt efterlevandeskydd.