torsdag 24 apr.tors 24 apr.
OMX Stockholm 30
1,19%
(vid stängning)
Senaste artiklarna inom aktieindexobligationer
4 januari, 2010
Möjligheten att tjäna pengar till synes utan risk lockar många sparare att köpa aktieindexobligationer på det nya året. Men en sådan affär kan ändå sluta i besvikelse. Här är fem grundläggande punkter du måste tänka på.
21 september, 2009
Bankerna satsar åter igen stort på aktieindexobligationer. En granskning av två aktuella erbjudanden visar dock att dessa produkter, trots branschens löften, fortfarande både är svåra att förstå och att jämföra.
10 november, 2008
Finanskrisen har gett aktieindexobligationerna dåligt rykte men bankerna tror att kunderna kommer att återvända. "Vi satsar mer än någonsin på aktieindexobligationer", säger Peter Frösell på Handelsbanken.
22 februari, 2008
De aktieindexobligationer som löpte ut under årets början har gett placerarna valuta för sina pengar. Flera av SEBs obligationer överträffade fonderna med råge och till följd av börsraset föll ett par garantier ut.
21 februari, 2008
Just nu säljer både SEB och Kaupthing Bank treåriga ryska indexobligationer. Placera Nu föredrar Kaupthings innovativa upplägg. Men tyvärr är informationen så dålig att många förmodligen missar poängen.
28 december, 2007
Allt fler satsar på aktieindexobligationer för att skydda sig mot börsras. Men krångliga konstruktioner och finstilta villkor gör att utfallet om börserna stiger är svårt att förutse. Här får du tio råd som hjälper dig att välja rätt aktieindexobligation.
26 november, 2007
Hej! Kan aktieindexfonder säljas före utgångstiden? I så fall hur och till vilken kostnad? Kerstin
14 november, 2007
29 oktober, 2007
Finansmannen Mats Qviberg har kallats "citatmaskin". Nu gör han det igen. I en intervju med Peter Benson tar han bladet från munnen i fråga om sin syn på aktieindexobligationer.
12 september, 2007
Hej! Vi bor i en villa med cirka 3 miljoner i lån. Vi amorterar omkring 8 000 per månad, men överväger att placera motsvarande belopp i till exempel aktieindexobligationer i stället. Vad är ert råd? För övrigt pensionssparar vi och sparar vi månatligt 12 000 kr. Osäker