De svenska aktierna var oförändrade jämfört med stängningskurserna i Stockholm, bl a Ericsson på 25,77 kr.
Det ekonomiska sekretariatet på den kinesiska centralbanken har kommit med en rapport över de ekonomiska utsikterna. Det ansluter nära till den nu mest gängse uppfattningen. I den väntas Kinas BNP öka i jämn, hög takt och med 10 procent i år samtidigt som inflationen i landet håller sig på låga 2,3 procent. Här ges också en internationell utblick med sänkt amerikanska styrränta under andra halvåret (till följd av avmattning i den amerikanska ekonomin och kanske för att stötta husmarknaden). I Europa väntas istället 2-3 räntehöjningar även i Japan är ytterligare räntehöjningar på väg.
Sammanfattningsvis och globalt växer Kina och snarlika ekonomier som Indien på i snabbt tempo, Europa kommer mer upp på banan och axlar i viss mån USA:s tidigare roll och bidrag kommer även från japansk ekonomi.
För börsen är en makrobild som denna inte dålig, räntehöjningarna till trots, eftersom efterfrågan globalt växer närmare 5 procent realt och ytterligare ett par procent nominellt.
Konjunkturscenarier i all ära men dessa kan ändras med ny information. Idag får vi en hel del av den varan. Makroagendan är diger.
Den innehåller bland annat räntebesked från svenska riksbanken kl 9.30 (troligen oförändrad ränta men höjningen kommer i så fall nästa gång). I övrigt har vi bland annat hushållens konfidensindikator i EMU området kl 11.00 och samtidiga inflationssiffror. Från USA kommer kl 14.30 privatinkomster och privatkonsumtion februari följt av Chicago inköpschefsindex för mars kl 15.45, bygginvesteringar februari kl 16.00 och Michiganindex (def) mars kl 16.00. Samt andra pusselbitar från enskilda EU-länder och från Japan.
Rapporterande bolag idag är Hammar Invest och klädhandlaren RNB vars rapport på morgonen var stark med rejält höjda mål.