Turkiet har de senaste åren gått igenom en fundamental politisk och ekonomisk förändring.
Landet, som befinner sig i förhandlingar om ett medlemskap i EU, har lyckats uppvisa god tillväxt, fallande inflation och sjunkande ränta.
Investerarna har med intresse följt förändringen och börjat prata om Turkiet som nästa heta tillväxtmarknad. Men förra året började den ekonomiska tillväxten att mattas av till följd av bland annat en stram penningpolitik.
Inflationen ligger runt 10 procent. Det är högt jämfört med resten av Europa men samtidigt så pass bra för ett land som Turkiet, som upplevt nivåer runt 50 procent, att omvärlden börjat förvänta sig räntesänkningar under året. Turkiet har i dag en av de högsta realräntorna i västvärlden.
Förväntningarna om sänkt ränta har stärkts efter en påtaglig avkylning av den privata konsumtionen under förra hösten. Sänkt ränta skulle kunna sätta rejäl fart på börsen i Istanbul.
Men Hubert Fromlet, chefsekonom på Swedbanks ekonomiska sekretariat, har inga större förhoppningar om turkiska räntesänkningar den närmaste tiden.
"Turkiets mål är fortfarande att inflationen ska ligga mellan 4 och 6 procent och det gör att man knappast kan förvänta sig någon lätt penningpolitik", säger han.
Hubert Fromlet anser att Turkiet på lite längre sikt har en bra potential till tillväxt, men pekar på att det finns många osäkra faktorer det närmaste året.
"Turkiet ska genomföra två val i år. Först är det presidentval i maj och i november är det allmänna val. Resultatet av dessa är sannolikt viktigare för utvecklingen på börsen än hur det går i EU-förhandlingarna", säger Hubert Fromlet.
Turkiets EU-förhandlingar har gått trögt och förväntas fortsätta gå långsamt. Det gör att resultaten knappast kommer att ha någon större effekt på börsen i Istanbul det närmaste året.
Jämfört med andra tillväxtländer, som Kina, anses Turkiet ändå vara ett ganska tryggt land att investera i även om den potentiella avkastningen på kort sikt inte alls ligger på samma nivåer.
Börsen i Istanbul
är lågt värderad och det utländska intresset är stort. I Kina finns en tydlig risk för bubbla som, om den spricker, skulle kunna få kurserna att rasa, medan det i Turkiet inte finns så mycket att falla från.