Rapportfloden: Blandade resultat

Stora Enso, Kindred, Truecaller och Naxs finns bland bolagen som publicerat sina kvartalsrapporter.

placera-redaktionellt-2021-Bokslut_rapportfloden_700.png

22 juli 2022

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv justerar i sin delårsrapport för det andra kvartalet flera av sina tidigare avgivna prognoser för helåret 2022.

Autoliv spår nu att den organiska försäljningsökningen för helåret blir cirka 13-16 procent. Tidigare bedömning var en organisk försäljningsökning för helåret på cirka 12-17 procent.

Den justerade rörelsemarginalen för helåret väntas nu bli cirka 6-7 procent. Tidigare prognos låg på cirka 5,5-7,0 procent.

Vidare spår bolaget nu en negativ valutaeffekt på cirka 5 procent 2022. Tidigare bedömdes 3 procent.

Det operativa kassaflödet för 2022 spås fortsatt bli cirka 750-850 miljoner dollar och capex väntas fortsatt uppgå till cirka 5,5 procent av försäljningen. Även prognosen om en skattesats på cirka 30 procent upprepas.

Vårdbolaget Medicover ökade omsättningen men minskade vinsten i det andra kvartalet.

Omsättningen steg 3,8 procent till 362,2 miljoner euro (348,9). Den organiska försäljningstillväxten var -5 procent. Ebitda-resultatet blev 53 miljoner euro (71,8), med en ebitda-marginal på 14,6 procent (20,6). Rörelseresultatet blev 15,2 miljoner euro (46,2), med en rörelsemarginal på 4,2 procent (13,2). Resultatet efter skatt blev 2,9 miljoner euro (33,5). Resultat per aktie hamnade på 0,011 euro (0,203). Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 27,8 miljoner euro (38,1). "Det andra kvartalet har varit ett svårt kvartal med flera negativa makrotrender och specifika utmaningar som påverkade våra marknader. Vi rapporterade en omsättningstillväxt på 3,8 procent. Trots detta var underliggande organisk tillväxt (exklusive covid-19) starka 13,7 procent, och exklusive Ukraina uppgick organisk tillväxt till 20,6 procent - ett kvitto på styrkan och diversifieringen i vår verksamhet", uppger vd Fredrik Rågmark i en kommentar. "Rörelsemarginalen för kvartalet har däremot minskat avsevärt jämfört med samma kvartal föregående år, vilket huvudsakligen beror på minskad covid-19-testning och påverkan av kriget i Ukraina, men även flera andra faktorer som påverkar oss parallellt", fortsätter Medicover-chefen. Han pekar på att flera faktorer har påverkat bolagets lönsamhet negativt såsom kriget i Ukraina, ökade kostnader på grund av inflation, expansionskostnader och en markant nedgång i testningen för covid. Företaget kommer att höja priserna och men det dröjer 3-9 månader innan dessa syns i resultatet. "Vi har fortsatt varit aktiva med vår förvärvsagenda och slutfört flera förvärv av dental-, laboratorie-, psykiatri- och gymverksamheter som ska bidra till framtida tillväxt", uppger Rågmark. Medicover tror att man man når det finansiella målet för i år med en justerad ebitda-marginal om 15,5-16,5 procent. Medicover arbetar kontinuerligt med de faktorer som är inom bolagets kontroll, såsom prishöjningar och ytterligare mognad i vår expansion.

Medicinteknikkoncernen Addvise Group redovisar en mer än fördubblad ebitda-vinst under andra kvartalet. Även omsättningen kom nästan att bli dubbelt så hög jämfört med samma period året innan. Omsättningen steg 97,2 procent till 231,9 miljoner kronor (117,6). Organisk tillväxt var 3,1 procent. Ebitda-resultatet blev 34,3 miljoner kronor (15,8), med en ebitda-marginal på 14,8 procent (13,4). Justerat ebitda-resultat uppgick till 31,8 miljoner kronor (15,5), med en justerad ebitda-marginal på 13,7 procent (13,2). Rörelseresultatet blev 28,5 miljoner kronor (12,4), med en rörelsemarginal på 12,3 procent (10,5). Resultatet efter skatt blev 19,1 miljoner kronor (0,1), och per aktie 0,11 kronor (0,0). Orderingången landade på 260,9 miljoner kronor (112,8). Den organiska ökningen var 22,3 procent. "Vår tillväxt sker med förbättrad lönsamhet. Genom en kombination av organisk och förvärvad tillväxt fortsatte vi växa under andra kvartalet och min bedömning är att vi kommer att göra det kontinuerligt under resten av året. Vi hade viss valutamedvind under kvartalet", säger vd Rikard Akhtarzand. Addvise-chefen kan också meddela att störningarna i leveranskedjorna har dels avtagit under kvartalet. Vi har även under året avvecklat koncernens faktoringkredit vilket minskat kortfristiga skulder men det har också belastat kassaflödet negativt. Kassaflödena har gått mot att normaliseras under andra kvartalet och kommer fortsätta förbättras när effekterna av omikron och restriktioner helt klingat av", säger Rikard Akhtarzand.

Industrigruppen Infrea redovisar ett rörelseresultat på 38,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022 (11,4). Rörelsemarginalen var 6,6 procent (3,5).

Nettoomsättningen uppgick till 575 miljoner kronor (329). Omsättningsökningen var 75 procent, varav 25 procentenheter var organisk tillväxt.

Resultat efter skatt landade på 28,9 miljoner kronor (6,8). Resultatet per aktie uppgick till 1:50 kronor (0:40).

"Vårens kraftiga prisuppgång och ökade kostnader för insatsmaterial, drivmedel och andra tredjepartskostnader har påverkat oss likt branschen i stort, vilket har satt press på vår marginal då vi inte fullt ut lyckats föra ökningarna vidare i tidigare prissatta projekt", skriver vd Tony Andersson, som fortsätter med:

"Vi ser ännu inte att kunder avbryter eller skjuter upp projekt, men denna risk ska inte underskattas om inte prisökningarna dämpas."

Vidare skriver vd:n att det rådande läget i omvärlden skapar en generell osäkerhet kring konjunkturen i allmänhet, vilket kan påverka bolagets marknad.

Infreas kundsegment har dock historiskt visat sig relativt konjunkturstabila, enligt vd:n, och bolaget ser fler och fler rapporter som vittnar om att Sveriges infrastrukturskuld fortsätter att växa, vilket sammantaget bedöms som positivt för båda av Infreas affärsområden.

"Därtill står Sverige inför den utmanande uppgiften att elektrifiera fler delar av vårt samhälle inom de kommande åren, vilket även kan påverka oss positivt. Med välfyllda orderböcker ser jag positivt på Infreas fortsatta utveckling", avslutar Tony Andersson.

Medicinteknikbolaget Irras redovisar ökande omsättning, men också en större rörelseförlust, under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Omsättningen steg 90,2 procent till 9,7 miljoner kronor (5,1). "Under det andra kvartalet bidrog samtliga kommersiella områden till intäktsökningen. Intäkterna i USA drevs även under andra kvartalet till största delen av patientbehandlingar. 76 procent av våra intäkter i USA genererades från återkommande beställningar av förbrukningsvaror från existerande kunder", kommenterar vd Will Martin. Rörelseresultatet blev -35,8 miljoner kronor (-26,7). Resultatet före skatt var -36,9 miljoner kronor (-27,1). Resultatet efter skatt blev -36,9 miljoner kronor (-27,1), och per aktie -0,46 kronor (-0,40). Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -31,0 miljoner kronor (-31,6). Likvida medel uppgick till 17,1 miljoner kronor (125,6). "Som vi tidigare meddelat förblir Bacara Holdings, Irras huvudägare, stödjande och tillhandahöll under andra kvartalet ett kortfristigt lån som ska finansiera vår verksamhet under sommaren. Jag är väldigt stolt över att vi, i en utmanande makroekonomisk miljö, också har kunnat tillkännage planer på att säkra finansiering för att möjliggöra företagets framtida tillväxt under åtminstone de kommande 18 månaderna", säger Will Martin. I rapporten uppges det också att lanseringen av nya Irraflow-kontrollenheten fortsätter i USA med positiv feedback från kunder. "De flesta befintliga amerikanska kunder har övergått till den senaste versionen och alla nya kunder som utvärderar Irraflow får den senaste versionen", säger Will Martin. Vad gäller de kliniska studierna kopplat till Irraflow kom denna process att avta under kvartalet på grund av strejk. "Patientrekryteringen till multicenterstudien ARCH avtog under kvartalet på grund av en sjuksköterskestrejk i Finland, men för att kunna utöka studien till att inkludera amerikanska sjukhus, inklusive Northwestern Memorial Hospital och West Virginia University Hospital har underlag och ansökningar skickats in, och vi förväntar oss att patientrekryteringen kommer kunna påbörjas där under tredje kvartalet", säger Will Martin.

CTT Systems, som levererar fuktkontrollsystem, redovisar ett rörelseresultat på 23,5 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022 (6,6).

Nettoomsättningen uppgick till 58,4 miljoner kronor (37,5) och rörelsemarginalen var 40 procent (18).

Resultatet efter skatt landade på 15,1 miljoner kronor (6,1). Resultatet per aktie uppgick till 1:21 kronor (0:49).

Omsättningen kom in högre än prognosticerade 50–55 miljoner kronor på grund av en starkare eftermarknad och högre dollarkurs, skriver vd Henrik Höjer.

"Rörelsemarginalen stärktes av ökade volymer och positiva valutaeffekter till 40 procent på ebit-nivå. Det är dock av flera skäl inte en uthållig nivå. För att vi ska lyckas med vårt viktigaste mål att öka den faktiska nettovinsten, som fortfarande är långt från toppnivåerna, krävs att vi ökar försäljningen av CTT-system. Det kommer initialt att ändra försäljningsmixen med negativ påverkan på marginalen då systemförsäljning har lägre marginaler jämfört med de i eftermarknaden", skriver han.

Bruttoorderingången var 44 miljoner kronor (52). Anledningen till den svagare orderingången beror enligt bolaget på att Boeing tillfälligt har en lägre produktionstakt i 787-programmet. En rysk order på 14 miljoner kronor har däremot tagits ur orderboken, vilket innebär att nettoorderingången var 30 miljoner kronor, skriver bolaget.

Henrik Höjer skriver att orderingången var sämre än väntat, men han tror på en bättre orderingång i det tredje kvartalet.

Vidare skriver vd:n att den underliggande eftermarknaden är tillbaka på samma nivå som föra pandemin, men att det fortfarande finns en viss återhämtningspotential kvar med fler produkter i drift jämfört med 2019 och med en lägre utnyttjandegrad.

För det tredje kvartalet spår CTT Systems en nettoomsättning på 58–63 miljoner kronor med en likartad försäljningsmix som den i det andra kvartalet.

Storköksbolaget Electrolux Professional redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelsevinsten ökade. Nettoresultaten kom in under marknadens förväntningar. Omsättningen steg 39,5 procent till 2 731 miljoner kronor (1 958). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 2 718. Den organiska tillväxten var 15,1 procent. Förvärvet av Uified Brands bidrog med 17,9 procent. Valutaeffekter med 6,5 procent. Ebita-resultatet uppgick till 233 miljoner kronor (197), med en ebita-marginal på 8,5 procent (10,1). Det höga ebita-resultatet beror på ökad försäljningsvolymer och bidraget från Unified Brands. Det justerade ebita-resultatet, alltså exklusive jämförelsestörande poster, uppgick till 268 miljoner miljoner kronor. Detta på grund av den avyttrade verksamheten i Ryssland som stod för en nedskrivning på 35 miljoner kronor. Rörelseresultatet blev 196 miljoner kronor (181). Rörelsemarginalen var 7,2 procent (9,2). Resultatet efter skatt blev 132 miljoner kronor (168), analytikerkonsensus 187. Resultat per aktie hamnade på 0,46 kronor (0,58). "Trots den osäkra geopolitiska situationen och den betydande globala inflationen, upplever vår främsta kundbas inom hotell- och restaurangnäringen för närvarande hög aktivitet och efterfrågan. Vår höga orderstock, den förbättrade tillgången på komponenter och en positiv prispåverkan ger oss en bra grund inför nästa kvartal", skriver vd Alberto Zanata i sina kommentarer.

Ljussättningsbolaget Profoto redovisar en ökad omsättning men minskat justerat rörelseresultat under det andra kvartalet, jämfört med året innan. Omsättningen steg 8,7 procent till 187 miljoner kronor (172). Organisk tillväxt justerat för valutaeffekter uppgick till -12,7 procent. "Marknaden och orderläggningen har varit stabila under årets andra kvartal 2022. Tyvärr drabbades vi av försenade leveranser av komponenter under kvartalet vilket resulterade i en förskjutning av försäljningen från andra till tredje kvartalet. Detta beräknas inte påverka helåret", kommenterar vd Anders Hedebark. Hedebark kommenterar vidare marknadsläget och konstaterar att efterfrågan är fortsatt stark från varumärkesstudios, som står för en väsentlig del av Profotos volymer. Samtidigt ser bolaget "en viss avvaktan från individuella fotografer på grund av inflations- och ränteoro och inte lika stark tillväxt i efterfrågan från breda e-handelsföretag". Rörelseresultatet blev 48 miljoner kronor (36), med en rörelsemarginal på 25,7 procent (20,9). Justerat rörelseresultat blev 46 miljoner kronor (53), med en justerad rörelsemarginal på 24,6 procent (30,8). Resultatet efter skatt blev 36 miljoner kronor (22), och per aktie 0,90 kronor (0,56). Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 39 miljoner kronor (54). I rapporten uppges det att bolaget är tryggt med sina finansiella mål.

Tobaksbolaget Swedish Match redovisar ett rörelseresultat på 2.227 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022.

Analytikerna hade räknat med 2.196 miljoner kronor, enligt en estimatsamanställning gjord av Infront.

Rörelseresultatet för produktområdena uppgick till 2.271 miljoner kronor, mot väntade 2.237 miljoner.

Nettoomsättningen, exklusive tobaksskatt, blev 5.561 miljoner kronor. Här hade analytikerna räknat med 5.274 miljoner.

Teknikbolaget Obducat redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade och orderstocken svällde. Mål för året ligger fast. Omsättningen steg 131,9 procent till 10,9 miljoner kronor (4,7). Bruttomarginalen var 66 procent (55). Rörelseresultatet blev -5,4 miljoner kronor (-7,0). Resultatet före skatt var -3,4 miljoner kronor (-7,8). Resultatet efter skatt blev -3,3 miljoner kronor (-7,8). Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (-0,08). Orderingången landade på 36 miljoner kronor (21,3), en ökning med 69,0 procent mot föregående år. Vid utgången av perioden uppgick orderstocken till 78,0 miljoner (46,4). "Vårt mål för 2022 är att fortsatt öka orderingången samt att uppnå lönsamhet och vi arbetar både strategiskt och målorienterat för att Obducat ska kunna kapitalisera på den tillväxtpotential som vi ser på de marknader vi är aktiva i", uppger vd Patrik Lundström i rapporten. Han fortsätter. "Vi ser att vårt fokus på innovativ produktutveckling är något som efterfrågas i allt större utsträckning och teknikutvecklingen i halvledarindustrin framöver kommer att medföra ett ökat behov av den typ av kundanpassade litografilösningar vi erbjuder. Med en stark produktportfölj och flexibilitet samt fokus på försäljning och marknadsföring förväntar vi oss en fortsatt positiv utveckling för helåret 2022."

Konsumentundersökningsbolaget Cint redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Resultatet vände dock till förlust. Omsättningen steg 130,9 procent till 73,2 miljoner euro (31,7). Ebitda-resultatet blev 7,45 miljoner euro (5,7), med en ebitda-marginal på 10,2 procent (18,0). Justerat ebitda-resultat uppgick till 13 miljoner euro (5,2), med en justerad ebitda-marginal på 17,8 procent (16,4). Ebita-resultatet blev 6,56 miljoner euro (5,39), med en ebita-marginal på 9,0 procent (17,0). Rörelseresultatet blev -2,5 miljoner euro (3,7). Resultatet före skatt var -3,8 miljoner euro (3,5). Resultatet efter skatt blev -3,17 miljoner euro (2,7). Resultat per aktie hamnade på -0,01 euro (0,02). Justerat resultat per aktie blev 0,04 euro (0,01), vilket innebär en ökning med 300,0 procent mot föregående år.

Bioteknikbolaget Biogaia ökade omsättningen och rörelseresultatet under andra kvartalet. Rapporten är i linje med de preliminära siffror som släpptes för en vecka sedan då bolaget gick ut med en positiv vinstvarning. Omsättningen steg 41,9 procent till 288,1 miljoner kronor (203,1). Rörelseresultatet blev 101,3 miljoner kronor (69,2), med en rörelsemarginal på 35,2 procent (34,1). Resultatet före skatt var 99,0 miljoner kronor (69,1). Resultatet efter skatt blev 78,5 miljoner kronor (54,7), en ökning med 43,5 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 0,78 kronor (2,71), vilket innebär en minskning med 71,2 procent mot föregående år.

Nätbanken Nordnet redovisar ett rörelseresultat på 311 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022. Analytikerna hade i genomsnitt räknat med 417 miljoner kronor, enligt en sammanställning Infront gjort av fem analytiker estimat.

De totala intäkterna uppgick till 728 miljoner kronor. Här låg analytikernas snittprognos på 773 miljoner kronor.

Provisionsnettot uppgick till 466 miljoner kronor, jämfört med väntade 493 miljoner kronor, medan räntenettot var 240 miljoner kronor mot väntade 229 miljoner.

Nordnets nettoresultat uppgick till 237 miljoner kronor och resultatet per aktie var 0:89 kronor. Analytikernas förväntningar var 322 miljoner kronor respektive 1:22 kronor.

Bilåterförsäljaren Bilia redovisar ett operativt rörelseresultat på 498 miljoner kronor i det andra kvartalet 2022 (574).

Nettoomsättningen uppgick till 8.945 miljoner kronor (9.402).

Det lägre resultatet var främst hänförligt till Bilaffären i Norge. I övrigt starka resultat för både Serviceaffären och Bilaffären trots brist på bilar, skriver Bilia i rapporten.

Massatillverkaren Rottneros redovisar ett resultat efter skatt på 172 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022 (74). Resultatet per aktie uppgick till 1:13 kronor (0:49).

Nettoomsättningen uppgick till 784 miljoner kronor (593).

Resultatet före skatt blev 218 miljoner kronor (93).

Skogsindustribolaget SCA ökade omsättningen i det andra kvartalet. Vinsten steg rejält och var något högre än väntat. Omsättningen steg 22,6 procent till 5 899 miljoner kronor (4 810). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 5 669. Ebitda-resultatet blev 3 121 miljoner kronor (2 260), med en ebitda-marginal på 52,9 procent (47,0). Rörelseresultatet blev 2 735 miljoner kronor (1 881). Rörelsemarginalen var 46,4 procent (39,1). Resultatet efter skatt blev 2 180 miljoner kronor (1 483), analytikerkonsensus 2 130. Resultat per aktie hamnade på 3,05 kronor (2,11). Operativt kassaflöde uppgick till 1 942 miljoner kronor (1 106).

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 620 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med 574 miljoner kronor enligt Infronts prognossammanställning.

Ebita-marginalen uppgick till 10,0 procent och här var 9,9 procent väntat.

Intäkterna landade på 6.217 miljoner kronor. Här låg förväntningarna på 5.808 miljoner kronor. Den organiska tillväxten blev 16,1 procent, mot väntade 11,7 procent.

Investeringsbolaget First Ventures substansvärde sjönk till 7,84 kronor per aktie per den 30 juni, jämfört med 8,59 kronor månaden innan. Substansrabatten var 38,9 procent. Det framgår av ett pressmeddelande. Bolagets avkastning på substansvärdet hittills i år uppgår till -25,1 procent, vilket är bättre än jämförelseindexet First North All-share Index avkastning på -32,3 procent under samma period. De tre största noterade innehaven är Humble Group med 21,3 procent av substansvärdet, Sprint Bioscience med 5,2 procent och Alelion med 4,0 procent.

Ståltillerkaren SSAB:s rörelseresultat uppgick till 10.395 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022.

Analytiker hade i genomsnitt förväntat sig 9.150 miljoner kronor enligt Infronts estimatsammanställning.

Resultatet före skatt landade på 10.254 miljoner kronor. Analytikerna hade i snitt räknat med 9.043 miljoner kronor.

Försäljningen uppgick till 35.516 miljoner kronor. Här låg konsensusprognosen på 34.871 miljoner kronor.

Acconeers nettoomsättning under andra kvartalet 2022 uppgick till 10,7 miljoner kronor (7,6) och resultat efter skatt blev -12,2 miljoner kronor (-11,7).

Bruttomarginalen avseende försäljning av varor uppgick till 62 procent (72).

Antal sålda sensorer och moduler uppgick till 167.654 respektive 21.294 moduler såldes. Under kvartalet såldes även 224 utvärderingskit, EVK.

"Den viktigaste nyheten i andra kvartalet var att vi levererade utvärderingskit för vår nya radarsensor A121 till distributörer, som sedan har börjat sälja det till kunder för utvärdering och produktutveckling. Nu ser vi fram emot att se hur den kommer tas emot av marknaden. Utöver det gjorde vi återigen ett starkt kvartal, med ett nytt rekord för antal sålda sensorer och hela 12 nya kundlanseringar", kommenterar vd Lars Lindell i rapporten.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -10 miljoner kronor (-9) och likvida medel uppgick till 118 miljoner kronor (58).

Truecaller, en plattform för att verifiera kontakter och blockera oönskade samtal och meddelanden, redovisar ett justerat ebitda-resultat på 219 miljoner kronor (104) för det andra kvartalet 2022.

Den justerade ebitda-marginalen blev 45,5 procent (43,5).

Rörelseresultatet blev 213 miljoner kronor (81,0).

Nettoomsättningen uppgick till 480 miljoner kronor (240). Försäljningstillväxten var 100 procent.

Massa- och pappersbolaget Stora Ensos operativa rörelseresultat uppgick till 505 miljoner euro för det andra kvartalet 2022. Analytiker hade i genomsnitt förväntat sig 552 miljoner euro enligt Infronts sammanställning av sju analytikers prognoser.

Den operativa rörelsemarginalen blev 16,5 procent, att jämföra med väntade 18,5 procent.

Försäljningen uppgick till 3.054 miljoner euro. Här låg snittprognosen på 2.989 miljoner euro.

Speloperatören Kindreds spelöverskott uppgick till 234 miljoner pund i det andra kvartalet 2022. Väntat var ett spelöverskott på 239 miljoner pund, enligt Infronts sammanställning av analytikernas estimat.

Det justerade ebitda-resultatet blev 25,3 miljoner pund. Här hade analytikerna räknat med 21,9 miljoner pund.

Resultatet före skatt uppgick till 7 miljoner euro mot förväntade 6,77 miljoner pund.

IT-tjänsteföretaget Tietoevry höjer sin tillväxtprognos för 2022 och räknar nu med en organisk tillväxt på 3-5 procent. Den tidigare prognosen var en ökning med 2-4 procent.

Prognosen kvarstår om en justerad ebita-marginal på 13,1-13,6 procent helåret 2022.

Det framgår av rapporten för det andra kvartalet 2022.

Analytikernas snittförväntningar, enligt Infronts sammanställning av sex analytikers estimat, låg på en justerad ebita-marginal för helåret 2022 på 12,9 procent.

Investmentbolaget Naxs rapporterar ett substansvärde på 78,71 kronor per aktie per 30 juni, att jämföra med 73,78 kronor vid årsskiftet. I slutet av första kvartalet låg substansvärdet på 78,12 kronor per aktie.

"Naxs positiva utveckling fortsatte under det andra kvartalet 2022 då substansvärdet ökade med 5,2 procent och med 25,2 procent över en tolvmånadersperiod, inklusive under april utbetald utdelning", konstaterar Gösta Lundgren som är interims-vd. Rörelseresultatet blev 26,0 miljoner kronor (35,3). Resultatet efter skatt blev 18,6 miljoner kronor (36,4), och per aktie 1,67 kronor (3,27). Nettokassan uppgick till 258 miljoner kronor vid periodens utgång, att jämföra med 266 miljoner kronor vid årsskiftet. Naxs har under andra kvartalet gjort ett nytt åtagande till fonder, vilket avser 5 miljoner euro till JAB Consumer Partners - JCP V. Bolaget kom också att vid kvartalets slut att utöka sin investering i Mimir Industries från 36 miljoner till 75 miljoner kronor vid slutlig fondstängning. Under andra kvartalet har underliggande fonder förvärvat fem nya portföljbolag och undertecknat eller genomfört två exit.

Ämnen i artikeln

NAXS

Senast

57,20

1 dag %

2,14%

1 dag

1 mån

1 år

Truecaller

Senast

68,40

1 dag %

0,81%

Tietoevry

Senast

175,90

1 dag %

1,32%

SSAB B

Senast

63,06

1 dag %

3,55%

First Venture Sweden

Senast

1,56

1 dag %

−1,27%

Loomis

Senast

416,20

1 dag %

2,41%

Rottneros

Senast

6,01

1 dag %

−0,66%

Nordnet

Senast

240,00

1 dag %

3,45%

Bilia A

Senast

131,40

1 dag %

2,18%

BioGaia B

Senast

114,70

1 dag %

4,18%

Cint Group

Senast

7,13

1 dag %

1,35%

Obducat B

Senast

0,73

1 dag %

1,94%

Profoto Holding

Senast

37,50

1 dag %

−2,85%

Electrolux Professional B

Senast

63,70

1 dag %

1,92%

CTT Systems

Senast

206,00

1 dag %

−1,44%

Infrea

Senast

12,85

1 dag %

−1,15%

ADDvise Group B

Senast

1,18

1 dag %

1,03%

Medicover B

Senast

200,00

1 dag %

5,15%

Börsåret 2025

Fortnox-budet

Marknadsöversikt

OMX Stockholm 30

1 DAG %

0,63%

Senast

2 509,78

1 mån
Loading market data...
Senaste aktieanalyserna på Placera
Senaste aktieanalyserna på Placera
Privatekonomi med Placeras expert
Karolina Palutko Macéus
Karolina Palutko Macéus skriver om allt som har med privatekonomi att göra och hur du kan få mer pengar i plånboken.
AFV
AFV
Är du kund hos Avanza? Just nu kan du få en unik rabatt på Affärsvärlden. Afv har 28 år i rad utsetts till Sveriges bästa affärsmagasin i en undersökning med börs-VD:ar, finanschefer, IR-chefer och aktieproffs.
Annons
Introduce
för börsens små- och medelstora företag.
Annons
Investtech
Här hittar du våra artiklar om teknisk analys i samarbete med Investtech.
Börsen idag
Börsen idag
Här hittar du våra artiklar om börsen idag.