Heta Listan ommöbleras

Heta listan Vi tvingas till ommöblering sedan flera aktier utvecklats åt fel håll. Tre aktier åker ut, en kommer in.

Verkstadsaktierna har fått rejält med kursstryk på senare tid. Uppsvinget efter bra halvårsrapporter blev tillfälligt. Det är ökade risker på konjunktursidan som börsen nu tar fasta på. Att dollarn, flera av bolagen gynnas av en stark dollar, under samma tid stigit med 15 procent, från 5,95 kronor i mitten på juli till 6,83 kronor idag, fäster man sig inte vid. För amerikanska placerare, som räkna i dollar, är kursfallen kraftigare än för oss som räknar i svenska kronor. Man skulle kunna dra slutsatsen att vi därför klarat oss relativt bra, men det är också troligt att sektorn blankas, och den som gjort det med en dollarhorisont är en vinnare.

Atlas Copco, SKF och Volvo lämnar listan sedan aktierna fallit ett gott stycke under stoppkurserna som sattes till 85, 94 respektive 70 kronor. Vi har inte ändrat uppfattning om dessa aktiers kvaliteter. Vår rekommendation på 3-6 månaders sikt är fortsatt Köp. Swedbank skulle också kunna tas bort, den handlas nu under stoppkursen 115 kronor, men vi tror att det rättar till sig strax.

Ny aktie på Heta Listan är Skanska som är geografiskt diversifierade, har god lönsamhet och urstark balansräkning som medger rejäla utdelningar framöver. På sikt anser vi att Skanska är en 120-kronorsaktie. Med Heta Listans kortare perspektiv siktar vi i första hand på 90 kronor.

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
Skanska B Köp 81,00 -
Mer från förstasidan

Mest läst

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -