Rapportfloden: Blandade resultat
Lundbergs, Multiq, LC-tech, Electragruppen, Implantica, Flexion, Nimbus, Isofol Medical, Veteranpoolen, LMK och Speqta finns bland bolagen som har lämnat sina kvartalssiffror

24 aug. 2021
Lundbergs, Multiq, LC-tech, Electragruppen, Implantica, Flexion, Nimbus, Isofol Medical, Veteranpoolen, LMK och Speqta finns bland bolagen som har lämnat sina kvartalssiffror
24 aug. 2021
Investmentbolaget Lundbergs redovisar ett resultat efter skatt på 2.617 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (2.538). Resultatet per aktie uppgick till 7:07 kronor (10:46).
Nettoomsättningen uppgick till 6.505 miljoner kronor (4.699). Rörelseresultatet blev 3.312 miljoner kronor (2.658). Ovanstående siffror avser koncernen. Lundbergs substansvärdet per aktie var vid periodens utgång, den 30 juni, 502 kronor. Substansvärdet den 20 augusti var 538 kronor per aktie.
Bildskärmsleverantören Multiq redovisar ett resultat efter skatt på -0,1 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (-1,9). Resultatet per aktie uppgick till 0:00 kronor (-0:02).
Nettoomsättningen uppgick till 36,4 miljoner kronor (28). Rörelseresultatet var 0,7 miljoner kronor (-0,8).
Bolaget skriver att osäkerheten vad gäller andra halvan av året är väsentligt mindre jämfört med hur det såg ut för ett år sedan med anledning av covid-19.
"Vi ser fortsatt en viss påverkan på några projekt vad gäller komponentbrist i kölvattnet på pandemin. Detta leder till att visa leveranser skjuts framtiden, men det har ej påverkat orderingången", heter det.
NGM-noterade LC-tech hade en nettoomsättning på 5,3 miljoner kronor (3,7) under det andra kvartalet 2021. Rörelseresultatet uppgick till -0,7 miljoner kronor (-0,5).
Kassaflödet från den löpande verksamheten var -0,6 miljoner kronor (0,4).
LC-Tecs vd Jesper Osterman framhåller i rapporten att bolaget är mitt uppe i en förberedelsefas för tillverkning av högre volymer. Bolaget har ökat antalet anställda, investerat i ny produktionsutrustning, fokuserat på kvalitetsarbete och tydligare delat upp verksamheten mellan utveckling, prototyper samt återkommande produkter.
"Volymökningen ska, om allt går enligt plan, initialt komma från ytterligare upprampning av vårt patenterade Polarview-filter för professionella videokameror. Kamera är tillsammans med Smarta glasögon våra prioriterade tillväxtområden och det är tillfredsställande att kunna konstatera att cirka två tredjedelar av omsättningen under pandemin har kommit från dessa", skriver Jesper Osterman.
Han påpekar dock att pandemin, och nedstängningarna, tyvärr medför att kunder försenar sina produktlanseringar, vilket resulterar i att förväntade volymorder av LC-Tecs produkter skjuts på framtiden.
"Dock har antalet möjligheter inte minskat på sistone utan tvärtom kommer nya förfrågningar in, och försäljningen till våra återkommande kamerakunder som redan har produkter på marknaden är relativt stabil", skriver LC-Tec-vn:n.
Spotlightlistade Miris, som tillverkar utrustning för analys av bröstmjölk, redovisar en nettoomsättning om 3,1 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (3,7). För årets första sex månader blev nettoomsättningen 7,1 miljoner kronor (5,3).
"Det är mycket glädjande att se hur försäljningen har hållit i sig i andra kvartalet efter ett mycket starkt första kvartal (4 miljoner kronor). Tidigare har ett starkt kvartal som regel följts av ett svagt kvartal för Miris. Att vi trots pandemin ökar omsättningen under första halvåret är en indikation på det ökande intresset för individuell berikning av bröstmjölk för prematura barn", skriver vd Camilla Myhre Sandberg i delårsrapporten.
Resultatet efter skatt för andra kvartalet uppgick till -5,1 miljoner kronor (-1,6).
"Minskningen jämfört med 2020 beror på kostnadsbesparande åtgärder under andra kvartalet 2020 till följd av covid-19-pandemin. Åtgärderna inkluderade tillfällig stopp i alla projekt och korttidspermittering av alla anställda under april – juni", heter det.
Under första halvåret 2021 ökade försäljningen av instrument med 46 procent jämfört med samma period föregående år och 42 procent jämfört med 2019.
Instrumentförsäljningen till USA ökade med 43 procent jämfört med samma period föregående år.
"Vi ser fortsatt ett ökande intresse från samtliga marknader som vi agerar på och sålde 38 procent fler HMA under perioden jämfört med samma period föregående år", skriver vd.
Försäljningen av förbrukningsartiklar till HMA-instrumentet ökade med 28 procent under första halvåret jämfört med samma period föregående år.
"Det kvarstår fortfarande en osäkerhet i marknaden relaterad till covid-19-pandemin och vi fortsätter det dynamiska arbetet att kontinuerligt analysera och utveckla vår försäljningsprocess och våra verktyg. Detta för att säkerställa att vi når ut till marknaden så effektivt som möjligt under de ständigt ändrade förutsättningarna", kommenterar Camilla Myhre Sandberg.
Obstecare, som är verksamma inom lösningar för förlossningsvård, redovisar en nettoomsättning på 0,1 miljoner kronor (0,1) i det andra kvartalet 2021. Rörelseresultatet landade på -4,8 miljoner kronor (-8,3) och resultatet efter skatt blev -4,9 miljoner kronor (-8,6).
Piezo Motor, som utvecklar mikromotorer, redovisar en nettoomsättning på 11,4 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (6,2).
Produktförsäljningen ökade till 11,2 miljoner kronor (5,1). Den organiska tillväxten i Piezo Motors produktförsäljning uppgick till till 61 procent, jämfört med andra kvartalet 2020.
"Inräknat nyförvärvet Sensapex har koncernens produktförsäljning under andra kvartalet vuxit med 120 procent jämfört med Piezo Motors produktförsäljning under andra kvartalet föregående år", skriver bolaget i rapporten.
Rörelseresultatet blev -9,8 miljoner kronor (-5,8).
Kvartalets rörelseresultat belastades med bland annat kostnader i samband med förvärvet av Sensapex, kostnader i samband med produktionsetablering och ökade kostnader för rekryteringar inom säljorganisationen. Sammanlagt uppgick dessa kostnadsposter till 5,9 miljoner kronor, uppger bolaget.
"Årets andra kvartal var mycket framgångsrikt och vi har följt vår strategiska plan. Jag ser fram emot det fortsatta arbetet med att bygga en bolagsgrupp som svarar upp mot de globala trenderna kring miniatyrisering och precision. Hög tillväxt - såväl organisk som genom förvärv - och lönsamhet är viktiga ledord i detta arbete", skriver bolagets vd Anders Kottenauer i rapporten.
Forskningsbolaget Lipidor, listat på First North, redovisar ett rörelseresultat på -7,5 miljoner kronor (-2,9) i det andra kvartalet 2021. Lipidors nettoomsättning slutade på i princip 0 kronor (0,5 miljoner kronor).
Redsense Medica hade en nettoomsättning på 1,1 miljoner kronor under det andra kvartalet (5,3) och ett resultat före skatt om -3,8 miljoner kronor (+0,1).
Nettoomsättningen under kvartalet är i nivå med första kvartalet och fortsätter därmed att vara en besvikelse. Ändå börjar vi äntligen sett ett trendbrott; orderingången ökar under tredje kvartalet efter att de första tecknen på normalisering började synas under andra kvartalet", skriver vd Patrik Byhmer i delårsrapporten.
Crowdfundingbolaget Funded By Me redovisar ett underliggande resultat på -3,4 miljoner kronor (-6,3) i andra kvartalet 2021, framgår av delårsrapporten.
Funded By Mes försäljning minskade med 6 procent och de totala intäkterna med 21 procent, till största delen beroende på lägre intäkter från den internationella verksamheten som påverkats av hårdare restriktioner och nedstängningar relaterade till pandemin.
"Dessutom innehöll fjolårets intäkter poster av engångskaraktär i form av permitteringsstöd och hyresintäkter som inte återkommit under 2021", skriver bolaget.
Rörelseresultatet uppgick till -5,2 miljoner kronor (-8,2), förklarat av en förbättrad kostnadseffektivitet, kostnaderna minskade med 32 procent till 9,8 miljoner kronor (14,5).
Spac-bolaget Creaspac, kopplat till investmentbolaget Creades, redovisar ett resultat efter skatt på -7 miljoner kronor för det första kvartalet som noterat bolag (andra kvartalet 2021).
Resultat i kronor per aktie uppgick till -6:09 kronor för hela perioden och de likvida medlen per den 30 juni var 2,5 miljarder kronor.
Electragruppen, som driver butikskedjor för hemelektronik och telekomprodukter, redovisar ett resultat efter skatt på 6,0 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (2,8). Resultatet per aktie uppgick till 1:15 kronor (0:53).
Nettoomsättningen uppgick till 447 miljoner kronor (443). Rörelseresultatet blev 7,3 miljoner kronor (4,4) medan resultatet före skatt uppgick till 7 miljoner kronor (3,7).
Medicinteknikbolaget Implantica redovisar ett rörelseresultat på -3,0 miljoner euro för det andra kvartalet 2021 (-1,1).
Nettoresultatet låg på -2,9 miljoner kronor (-1,1). Nettoomsättningen uppgick till 0,1 miljoner euro (0,1). Likvida medel vid periodens utgång var 147 miljoner euro.
Implantica fokuserar på kommersialiseringen av Refluxstop och utvecklingen av sin e-hälsoplattform samt kommande produkter.
Refluxstop har nu regelbundet börjat användas på ett av Europas största sjukhus, Universitetssjukhus AKH i Wien. Klinikum Friedrichshafen är ett annat stort och framstående anti-refluxcenter i Tyskland, som nu regelbundet utför operationer med Refluxstop.
"Diskussioner har även inletts med ledande sjukhus i Sverige, och i Spanien finns det ett stort intresse att börja använda Refluxstop när sommaren lider mot sitt slut", skriver vd Peter Forsell i rapporten.
Flexion Mobile, en distributionsplattform för Android-spel, ökade omsättningen med 61 procent till 7,8 miljoner brittiska pund under det andra kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal året innan.
Jämfört med det första kvartalet steg omsättningen med 19 procent. Flexions bruttoresultat i kvartalet steg till 0,9 miljoner pund (0,7).
Det justerade ebitda-resultatet var i stort sett oförändrat och uppgick till 0,03 miljoner pund (0,02). Rapporterar rörelseresultatet uppgick till -0,05 miljoner pund (-0,04).
"Vi hade en bra start på detta kvartal och den starka trenden fortsatte med tre efterföljande månader med intäktsrekord", skriver vd Jens Lauritzson i rapporten.
Flexion Mobile står fast vid sin prognos om en intäktstillväxt i årstakt om 40-60 procent för befintliga tjänster, uppger vd:n.
Båttillverkaren Nimbus, listat på First North, hade en nettoomsättning på 657 miljoner kronor under det andra kvartalet 2021, en ökning med cirka 36 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Den organiska tillväxten uppgick till 37,4 procent.
Ebita-resultatet uppgick till 113,4 miljoner kronor (77,4) och ebita-marginalen landade på 17,3 procent (16,0). Orderboken vid periodens slut uppgick till 731 miljoner kronor, jämfört med 854 miljoner under det första kvartalet.
"Minskningen från första kvartalet är förväntad och följer det säsongsmönster som finns i verksamheten och där andra kvartalet präglas av utleveranser", skriver bolaget i delårsrapporten.
Det operativa kassaflödet uppgick till 119 miljoner kronor (203).
Marknadsläget är fortsatt starkt i Norden, enligt vd Jan-Erik Lindström.
"Orderingången hos våra egna återförsäljare ligger fortsatt på höga nivåer och står för en stor del av vår försäljning i dessa geografier. I övriga Europa har marknaden stärkts successivt och uppvisar en liknande utveckling som vi sett i Norden", skriver han.
Orderingången från Nordamerika fortsätter att utvecklas positivt och bolaget kontrakterar fler återförsäljare.
"Likt tidigare så är det vår produktionskapacitet som är den begränsande faktorn vad gäller den nordamerikanska expansionen och rekryteringen av nya återförsäljare måste därför ske i balans med den tillgängliga kapaciteten", skriver vd.
Pressen från materialbrist utmanar leverantörskedjans alla delar.
"Vi följer utvecklingen och ligger nära våra leverantörer för att främst säkerställa tillgången till material men också för att kunna parera för de kostnadsökningar som vi bedömer kommer som en följd av detta. Vår bedömning är att detta arbete kommer fortsatt ha en hög prioritet under resterande del av året", skriver Jan-Erik Lindström
Isofol Medical redovisar en nettoomsättning på 7,3 miljoner kronor (0) för det andra kvartalet 2021, och periodens resultat uppgick till -45,4 miljoner kronor (-48,3), motsvarande ett resultat per aktie om -0:48 kronor (-1:04).
Likvida medel per den 30 juni var 531 miljoner kronor (186).
""Under andra kvartalet genomförde vi en framgångsrik kapitalanskaffning som säkrar kommande milstolpar och som möjliggör att vi kan utveckla bolaget i högt tempo enligt företagets strategi. Sammantaget går vi stärkta in i resten av 2021 och 2022 med ett fokus på att slutföra vår globala fas 3-studie, Agent, och att intensifiera vårt arbete med förberedelserna inför ansökan om marknadsgodkännande", kommenterar vd Ulf Jungnelius i rapporten.
Det danska affiliatebolaget Better Collective redovisar ett justerat ebitda-resultat på 12,7 miljoner euro för det andra kvartalet 2021 (6,7).
Nettoomsättningen uppgick till 40,0 miljoner euro (15,3). Den organiska tillväxten var 47 procent (-24). Resultatet efter skatt blev 1,7 miljoner euro (3.9) och resultatet per aktie uppgick till 0:03 euro (0:08).
Detter Collectives intäkter i juli uppgick till 12,4 miljoner euro. Den organiska tillväxten var 13 procent.
"Intäkterna i juli påverkades negativt av extraordinärt låga sportmarginaler, i synnerhet under avslutningen av fotbolls-EM", skriver bolaget.
Juli skall dessutom ses i ljuset av att jämförelsemånaden påverkades positivt av framflyttade sportevenemang samt sportmarginaler, heter det.
Veteranpoolen, ett bemanningsföretag med äldre och seniorer, hade en nettoomsättning på 114 miljoner kronor (86,2) under det andra kvartalet 2021, motsvarande en tillväxt om 31,9 procent.
Rörelseresultatet uppgick till 13,7 miljoner kronor (11,5), motsvarande en rörelsemarginal om 12,0 procent (13,4%). Resultatet efter skatt uppgick till 10,8 miljoner kronor (9,0) motsvarande ett resultat per aktie efter utspädning om 0:54 kronor (0:50).
Kassaflödet från den löpande verksamheten efter förändring av rörelsekapital var 14,7 miljoner kronor (10,6).
"Efterfrågan på företagets tjänster ökade markant och nätverkets starka organisation lyckades öka leveranskapaciteten", skriver bolagets vd Mats Claesson i delårsrapporten.
Att marginalen sjönk jämfört med motsvarande period i fjol till följd av bland annat ökade satsningar i år samt en viss positiv påverkan av regeringens stödpaket under jämförelseperioden, heter det.
Under perioden hade Veteranpoolen en kraftig ökning av uppdrag från privatkunder.
"Nätverkets lokalkontor genomförde fler altanbyggen och fasadmålningar än någonsin tidigare. Även inom trädgårdstjänster ökade antalet uppdrag samtidigt som fler och fler kunder kom tillbaka och köpte tjänster i hemmet", skriver vd.
Under de kommande kvartalen räknar Veteranpoolen med att rekrytera ytterligare 2.500 pensionärer.
"Kompetenser som efterfrågas från våra privatkunder är snickare, målare, trädgårdsmästare, trädbeskärare och städare. Våra företagskunder efterfrågar redovisare, löneadministratörer, chaufförer och fastighetsskötare", skriver Mats Claesson.
LMK Group, som äger Linas Matkasse, redovisar ett justerat ebitda-resultat för det andra kvartalet 2021 på 46,5 miljoner kronor (58,8). Den justerade rörelsemarginalen uppgick till 12,2 procent (17,3).
Rörelseresultatet, ebit, uppgick till 35,3 miljoner kronor (45,8), motsvarande en marginal om 9,3 procent (14,1). Omsättningen landade på 381 miljoner kronor jämfört med 324 miljoner kronor föregående år, motsvarande en tillväxt på 17,5 procent.
Nettoresultatet blev 15,1 miljoner kronor (47,1).
Speqta, verksamt inom digital marknadsföring, hade intäkter på 39,7 miljoner kronor (42,9) under det andra kvartalet 2021.
Marknadsläget var fortsatt utmanande till följd av pandemin vilket påverkade omsättningen i kvartalet, skriver bolaget i sin delårsrapport. Ebitda-resultatet uppgick till 19,8 miljoner kronor (23,6) och ebitda-marginalen blev 50 procent (55). Justerade ebitda-resultatet uppgick till 5,6 miljoner kronor (5,6).
Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 7,6 miljoner kronor (-2,1). Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till 0:17 kronor (0:20).
Segmentet Adtechs omsättning uppgick till 7,5 miljoner kronor (17,9) och ebitda-resultatet exklusive så kallad mgm fee blev -1,3 miljoner kronor (2,0).
Segmentet C&Cs omsättning uppgick till 32,2 miljoner kronor (25,1), med ett ebitda exklusive mgm fee uppgick till 10,1 miljoner kronor (9,0).
Lundbergs, Multiq, LC-tech, Electragruppen, Implantica, Flexion, Nimbus, Isofol Medical, Veteranpoolen, LMK och Speqta finns bland bolagen som har lämnat sina kvartalssiffror
24 aug. 2021
Investmentbolaget Lundbergs redovisar ett resultat efter skatt på 2.617 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (2.538). Resultatet per aktie uppgick till 7:07 kronor (10:46).
Nettoomsättningen uppgick till 6.505 miljoner kronor (4.699). Rörelseresultatet blev 3.312 miljoner kronor (2.658). Ovanstående siffror avser koncernen. Lundbergs substansvärdet per aktie var vid periodens utgång, den 30 juni, 502 kronor. Substansvärdet den 20 augusti var 538 kronor per aktie.
Bildskärmsleverantören Multiq redovisar ett resultat efter skatt på -0,1 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (-1,9). Resultatet per aktie uppgick till 0:00 kronor (-0:02).
Nettoomsättningen uppgick till 36,4 miljoner kronor (28). Rörelseresultatet var 0,7 miljoner kronor (-0,8).
Bolaget skriver att osäkerheten vad gäller andra halvan av året är väsentligt mindre jämfört med hur det såg ut för ett år sedan med anledning av covid-19.
"Vi ser fortsatt en viss påverkan på några projekt vad gäller komponentbrist i kölvattnet på pandemin. Detta leder till att visa leveranser skjuts framtiden, men det har ej påverkat orderingången", heter det.
NGM-noterade LC-tech hade en nettoomsättning på 5,3 miljoner kronor (3,7) under det andra kvartalet 2021. Rörelseresultatet uppgick till -0,7 miljoner kronor (-0,5).
Kassaflödet från den löpande verksamheten var -0,6 miljoner kronor (0,4).
LC-Tecs vd Jesper Osterman framhåller i rapporten att bolaget är mitt uppe i en förberedelsefas för tillverkning av högre volymer. Bolaget har ökat antalet anställda, investerat i ny produktionsutrustning, fokuserat på kvalitetsarbete och tydligare delat upp verksamheten mellan utveckling, prototyper samt återkommande produkter.
"Volymökningen ska, om allt går enligt plan, initialt komma från ytterligare upprampning av vårt patenterade Polarview-filter för professionella videokameror. Kamera är tillsammans med Smarta glasögon våra prioriterade tillväxtområden och det är tillfredsställande att kunna konstatera att cirka två tredjedelar av omsättningen under pandemin har kommit från dessa", skriver Jesper Osterman.
Han påpekar dock att pandemin, och nedstängningarna, tyvärr medför att kunder försenar sina produktlanseringar, vilket resulterar i att förväntade volymorder av LC-Tecs produkter skjuts på framtiden.
"Dock har antalet möjligheter inte minskat på sistone utan tvärtom kommer nya förfrågningar in, och försäljningen till våra återkommande kamerakunder som redan har produkter på marknaden är relativt stabil", skriver LC-Tec-vn:n.
Spotlightlistade Miris, som tillverkar utrustning för analys av bröstmjölk, redovisar en nettoomsättning om 3,1 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (3,7). För årets första sex månader blev nettoomsättningen 7,1 miljoner kronor (5,3).
"Det är mycket glädjande att se hur försäljningen har hållit i sig i andra kvartalet efter ett mycket starkt första kvartal (4 miljoner kronor). Tidigare har ett starkt kvartal som regel följts av ett svagt kvartal för Miris. Att vi trots pandemin ökar omsättningen under första halvåret är en indikation på det ökande intresset för individuell berikning av bröstmjölk för prematura barn", skriver vd Camilla Myhre Sandberg i delårsrapporten.
Resultatet efter skatt för andra kvartalet uppgick till -5,1 miljoner kronor (-1,6).
"Minskningen jämfört med 2020 beror på kostnadsbesparande åtgärder under andra kvartalet 2020 till följd av covid-19-pandemin. Åtgärderna inkluderade tillfällig stopp i alla projekt och korttidspermittering av alla anställda under april – juni", heter det.
Under första halvåret 2021 ökade försäljningen av instrument med 46 procent jämfört med samma period föregående år och 42 procent jämfört med 2019.
Instrumentförsäljningen till USA ökade med 43 procent jämfört med samma period föregående år.
"Vi ser fortsatt ett ökande intresse från samtliga marknader som vi agerar på och sålde 38 procent fler HMA under perioden jämfört med samma period föregående år", skriver vd.
Försäljningen av förbrukningsartiklar till HMA-instrumentet ökade med 28 procent under första halvåret jämfört med samma period föregående år.
"Det kvarstår fortfarande en osäkerhet i marknaden relaterad till covid-19-pandemin och vi fortsätter det dynamiska arbetet att kontinuerligt analysera och utveckla vår försäljningsprocess och våra verktyg. Detta för att säkerställa att vi når ut till marknaden så effektivt som möjligt under de ständigt ändrade förutsättningarna", kommenterar Camilla Myhre Sandberg.
Obstecare, som är verksamma inom lösningar för förlossningsvård, redovisar en nettoomsättning på 0,1 miljoner kronor (0,1) i det andra kvartalet 2021. Rörelseresultatet landade på -4,8 miljoner kronor (-8,3) och resultatet efter skatt blev -4,9 miljoner kronor (-8,6).
Piezo Motor, som utvecklar mikromotorer, redovisar en nettoomsättning på 11,4 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (6,2).
Produktförsäljningen ökade till 11,2 miljoner kronor (5,1). Den organiska tillväxten i Piezo Motors produktförsäljning uppgick till till 61 procent, jämfört med andra kvartalet 2020.
"Inräknat nyförvärvet Sensapex har koncernens produktförsäljning under andra kvartalet vuxit med 120 procent jämfört med Piezo Motors produktförsäljning under andra kvartalet föregående år", skriver bolaget i rapporten.
Rörelseresultatet blev -9,8 miljoner kronor (-5,8).
Kvartalets rörelseresultat belastades med bland annat kostnader i samband med förvärvet av Sensapex, kostnader i samband med produktionsetablering och ökade kostnader för rekryteringar inom säljorganisationen. Sammanlagt uppgick dessa kostnadsposter till 5,9 miljoner kronor, uppger bolaget.
"Årets andra kvartal var mycket framgångsrikt och vi har följt vår strategiska plan. Jag ser fram emot det fortsatta arbetet med att bygga en bolagsgrupp som svarar upp mot de globala trenderna kring miniatyrisering och precision. Hög tillväxt - såväl organisk som genom förvärv - och lönsamhet är viktiga ledord i detta arbete", skriver bolagets vd Anders Kottenauer i rapporten.
Forskningsbolaget Lipidor, listat på First North, redovisar ett rörelseresultat på -7,5 miljoner kronor (-2,9) i det andra kvartalet 2021. Lipidors nettoomsättning slutade på i princip 0 kronor (0,5 miljoner kronor).
Redsense Medica hade en nettoomsättning på 1,1 miljoner kronor under det andra kvartalet (5,3) och ett resultat före skatt om -3,8 miljoner kronor (+0,1).
Nettoomsättningen under kvartalet är i nivå med första kvartalet och fortsätter därmed att vara en besvikelse. Ändå börjar vi äntligen sett ett trendbrott; orderingången ökar under tredje kvartalet efter att de första tecknen på normalisering började synas under andra kvartalet", skriver vd Patrik Byhmer i delårsrapporten.
Crowdfundingbolaget Funded By Me redovisar ett underliggande resultat på -3,4 miljoner kronor (-6,3) i andra kvartalet 2021, framgår av delårsrapporten.
Funded By Mes försäljning minskade med 6 procent och de totala intäkterna med 21 procent, till största delen beroende på lägre intäkter från den internationella verksamheten som påverkats av hårdare restriktioner och nedstängningar relaterade till pandemin.
"Dessutom innehöll fjolårets intäkter poster av engångskaraktär i form av permitteringsstöd och hyresintäkter som inte återkommit under 2021", skriver bolaget.
Rörelseresultatet uppgick till -5,2 miljoner kronor (-8,2), förklarat av en förbättrad kostnadseffektivitet, kostnaderna minskade med 32 procent till 9,8 miljoner kronor (14,5).
Spac-bolaget Creaspac, kopplat till investmentbolaget Creades, redovisar ett resultat efter skatt på -7 miljoner kronor för det första kvartalet som noterat bolag (andra kvartalet 2021).
Resultat i kronor per aktie uppgick till -6:09 kronor för hela perioden och de likvida medlen per den 30 juni var 2,5 miljarder kronor.
Electragruppen, som driver butikskedjor för hemelektronik och telekomprodukter, redovisar ett resultat efter skatt på 6,0 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (2,8). Resultatet per aktie uppgick till 1:15 kronor (0:53).
Nettoomsättningen uppgick till 447 miljoner kronor (443). Rörelseresultatet blev 7,3 miljoner kronor (4,4) medan resultatet före skatt uppgick till 7 miljoner kronor (3,7).
Medicinteknikbolaget Implantica redovisar ett rörelseresultat på -3,0 miljoner euro för det andra kvartalet 2021 (-1,1).
Nettoresultatet låg på -2,9 miljoner kronor (-1,1). Nettoomsättningen uppgick till 0,1 miljoner euro (0,1). Likvida medel vid periodens utgång var 147 miljoner euro.
Implantica fokuserar på kommersialiseringen av Refluxstop och utvecklingen av sin e-hälsoplattform samt kommande produkter.
Refluxstop har nu regelbundet börjat användas på ett av Europas största sjukhus, Universitetssjukhus AKH i Wien. Klinikum Friedrichshafen är ett annat stort och framstående anti-refluxcenter i Tyskland, som nu regelbundet utför operationer med Refluxstop.
"Diskussioner har även inletts med ledande sjukhus i Sverige, och i Spanien finns det ett stort intresse att börja använda Refluxstop när sommaren lider mot sitt slut", skriver vd Peter Forsell i rapporten.
Flexion Mobile, en distributionsplattform för Android-spel, ökade omsättningen med 61 procent till 7,8 miljoner brittiska pund under det andra kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal året innan.
Jämfört med det första kvartalet steg omsättningen med 19 procent. Flexions bruttoresultat i kvartalet steg till 0,9 miljoner pund (0,7).
Det justerade ebitda-resultatet var i stort sett oförändrat och uppgick till 0,03 miljoner pund (0,02). Rapporterar rörelseresultatet uppgick till -0,05 miljoner pund (-0,04).
"Vi hade en bra start på detta kvartal och den starka trenden fortsatte med tre efterföljande månader med intäktsrekord", skriver vd Jens Lauritzson i rapporten.
Flexion Mobile står fast vid sin prognos om en intäktstillväxt i årstakt om 40-60 procent för befintliga tjänster, uppger vd:n.
Båttillverkaren Nimbus, listat på First North, hade en nettoomsättning på 657 miljoner kronor under det andra kvartalet 2021, en ökning med cirka 36 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Den organiska tillväxten uppgick till 37,4 procent.
Ebita-resultatet uppgick till 113,4 miljoner kronor (77,4) och ebita-marginalen landade på 17,3 procent (16,0). Orderboken vid periodens slut uppgick till 731 miljoner kronor, jämfört med 854 miljoner under det första kvartalet.
"Minskningen från första kvartalet är förväntad och följer det säsongsmönster som finns i verksamheten och där andra kvartalet präglas av utleveranser", skriver bolaget i delårsrapporten.
Det operativa kassaflödet uppgick till 119 miljoner kronor (203).
Marknadsläget är fortsatt starkt i Norden, enligt vd Jan-Erik Lindström.
"Orderingången hos våra egna återförsäljare ligger fortsatt på höga nivåer och står för en stor del av vår försäljning i dessa geografier. I övriga Europa har marknaden stärkts successivt och uppvisar en liknande utveckling som vi sett i Norden", skriver han.
Orderingången från Nordamerika fortsätter att utvecklas positivt och bolaget kontrakterar fler återförsäljare.
"Likt tidigare så är det vår produktionskapacitet som är den begränsande faktorn vad gäller den nordamerikanska expansionen och rekryteringen av nya återförsäljare måste därför ske i balans med den tillgängliga kapaciteten", skriver vd.
Pressen från materialbrist utmanar leverantörskedjans alla delar.
"Vi följer utvecklingen och ligger nära våra leverantörer för att främst säkerställa tillgången till material men också för att kunna parera för de kostnadsökningar som vi bedömer kommer som en följd av detta. Vår bedömning är att detta arbete kommer fortsatt ha en hög prioritet under resterande del av året", skriver Jan-Erik Lindström
Isofol Medical redovisar en nettoomsättning på 7,3 miljoner kronor (0) för det andra kvartalet 2021, och periodens resultat uppgick till -45,4 miljoner kronor (-48,3), motsvarande ett resultat per aktie om -0:48 kronor (-1:04).
Likvida medel per den 30 juni var 531 miljoner kronor (186).
""Under andra kvartalet genomförde vi en framgångsrik kapitalanskaffning som säkrar kommande milstolpar och som möjliggör att vi kan utveckla bolaget i högt tempo enligt företagets strategi. Sammantaget går vi stärkta in i resten av 2021 och 2022 med ett fokus på att slutföra vår globala fas 3-studie, Agent, och att intensifiera vårt arbete med förberedelserna inför ansökan om marknadsgodkännande", kommenterar vd Ulf Jungnelius i rapporten.
Det danska affiliatebolaget Better Collective redovisar ett justerat ebitda-resultat på 12,7 miljoner euro för det andra kvartalet 2021 (6,7).
Nettoomsättningen uppgick till 40,0 miljoner euro (15,3). Den organiska tillväxten var 47 procent (-24). Resultatet efter skatt blev 1,7 miljoner euro (3.9) och resultatet per aktie uppgick till 0:03 euro (0:08).
Detter Collectives intäkter i juli uppgick till 12,4 miljoner euro. Den organiska tillväxten var 13 procent.
"Intäkterna i juli påverkades negativt av extraordinärt låga sportmarginaler, i synnerhet under avslutningen av fotbolls-EM", skriver bolaget.
Juli skall dessutom ses i ljuset av att jämförelsemånaden påverkades positivt av framflyttade sportevenemang samt sportmarginaler, heter det.
Veteranpoolen, ett bemanningsföretag med äldre och seniorer, hade en nettoomsättning på 114 miljoner kronor (86,2) under det andra kvartalet 2021, motsvarande en tillväxt om 31,9 procent.
Rörelseresultatet uppgick till 13,7 miljoner kronor (11,5), motsvarande en rörelsemarginal om 12,0 procent (13,4%). Resultatet efter skatt uppgick till 10,8 miljoner kronor (9,0) motsvarande ett resultat per aktie efter utspädning om 0:54 kronor (0:50).
Kassaflödet från den löpande verksamheten efter förändring av rörelsekapital var 14,7 miljoner kronor (10,6).
"Efterfrågan på företagets tjänster ökade markant och nätverkets starka organisation lyckades öka leveranskapaciteten", skriver bolagets vd Mats Claesson i delårsrapporten.
Att marginalen sjönk jämfört med motsvarande period i fjol till följd av bland annat ökade satsningar i år samt en viss positiv påverkan av regeringens stödpaket under jämförelseperioden, heter det.
Under perioden hade Veteranpoolen en kraftig ökning av uppdrag från privatkunder.
"Nätverkets lokalkontor genomförde fler altanbyggen och fasadmålningar än någonsin tidigare. Även inom trädgårdstjänster ökade antalet uppdrag samtidigt som fler och fler kunder kom tillbaka och köpte tjänster i hemmet", skriver vd.
Under de kommande kvartalen räknar Veteranpoolen med att rekrytera ytterligare 2.500 pensionärer.
"Kompetenser som efterfrågas från våra privatkunder är snickare, målare, trädgårdsmästare, trädbeskärare och städare. Våra företagskunder efterfrågar redovisare, löneadministratörer, chaufförer och fastighetsskötare", skriver Mats Claesson.
LMK Group, som äger Linas Matkasse, redovisar ett justerat ebitda-resultat för det andra kvartalet 2021 på 46,5 miljoner kronor (58,8). Den justerade rörelsemarginalen uppgick till 12,2 procent (17,3).
Rörelseresultatet, ebit, uppgick till 35,3 miljoner kronor (45,8), motsvarande en marginal om 9,3 procent (14,1). Omsättningen landade på 381 miljoner kronor jämfört med 324 miljoner kronor föregående år, motsvarande en tillväxt på 17,5 procent.
Nettoresultatet blev 15,1 miljoner kronor (47,1).
Speqta, verksamt inom digital marknadsföring, hade intäkter på 39,7 miljoner kronor (42,9) under det andra kvartalet 2021.
Marknadsläget var fortsatt utmanande till följd av pandemin vilket påverkade omsättningen i kvartalet, skriver bolaget i sin delårsrapport. Ebitda-resultatet uppgick till 19,8 miljoner kronor (23,6) och ebitda-marginalen blev 50 procent (55). Justerade ebitda-resultatet uppgick till 5,6 miljoner kronor (5,6).
Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 7,6 miljoner kronor (-2,1). Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till 0:17 kronor (0:20).
Segmentet Adtechs omsättning uppgick till 7,5 miljoner kronor (17,9) och ebitda-resultatet exklusive så kallad mgm fee blev -1,3 miljoner kronor (2,0).
Segmentet C&Cs omsättning uppgick till 32,2 miljoner kronor (25,1), med ett ebitda exklusive mgm fee uppgick till 10,1 miljoner kronor (9,0).
Swedbank Robur
Börsåret 2025
Fortnox-budet
Swedbank Robur
Börsåret 2025
Fortnox-budet
Amazon.com
Idag, 18:45
Sista-minuten bud på Tiktok
OMX Stockholm 30
1 DAG %
Senast
2 478,69