fredag 4 apr.fre 4 apr.
OMX Stockholm 30
−0,33%
(09:27)
Senaste artiklarna inom Anheuser-Busch InBev SA/NV
Flera sektorer på de europeiska marknaderna går starkt på fredagen efter att USA:s president Donald Trump uttryckt viss tveksamhet kring att införa tullar mot Kina. Uttalandet kan gynna Europa om det även tillämpas där, enligt Bloomberg News.
De amerikanska börserna avslutade måndagshandeln på olika sidor om nollstrecket, med halvledarsektorn i botten.
Royal Unibrew är på väg ur en lönsamhetssvacka och mycket talar för bra vinsttillväxt framöver. Kommer kursen fortsätta klättra, eller har tåget gått för denna gång?
11 av de 20 aktierna på Brysselbörsens storbolagsindex köprekas av en majoritet av analytikerna. Överst finns två biotechbolag, en bryggerijätte och ett fastighetsbolag med inriktning på ålderdomshem.
Världens 25 äldsta noterade familjeföretag parerade det gånga året bra. Nedgången summeras till 13 procent. Familjeägda bolag brukar vara stabilare och göra bättre ifrån sig på börsen.
Inflationen slår mot världens största alkoholproducenter. I genomsnitt har världens tio största alkoholdryckesaktier backat drygt 4 procent i år.
I veckans redaktionspodd letar vi köplägen i kvalitetsbolag, tar tempen på konjunkturen, tittar djupt i ölglaset och kastar lystna blickar på Parisbörsen. Med Martin Blomgren, Pär Ståhl, Karl Lans och Pekka Kääntä.
Världens femton största bryggeri- och dryckesaktier har utvecklats relativt svagt senaste året. Branschen tyngs ännu av pandemin. Sprittillverkarna har klarat pandemin bäst och svagast går det för ölbryggerierna.
Ju större desto bättre har varit trenden i den globala bryggeribranschen de senaste 15 åren. En liten dansk har gått på tvären och slår de internationella bjässarna på fingrarna – och det är inte Carlsberg.
Jesper Norberg, Ellinor Beckett och Karl Lans får denna vecka besök av Börsveckans Lars Frick. De diskuterar bottenfiske i allmänhet och turismaktier, Brasilien och Frankrike i synnerhet. Dessutom medtech, bostadsmarknad och mycket mer.