CombinedX
Combinedx avyttrar Aspires verksamhet i Borlänge (Finwire)

2024-10-15 10:04

It-konsultbolaget Combinedx avyttrar Aspires verksamhet i Borlänge till Consid, med tillträde 13 januari 2025. Det framgår av ett pressmeddelande.

Verksamheten i Borlänge har till största del varit inriktad mot att leverera systemutveckling till Transportstyrelsen. Aspires ramavtal med Transportstyrelsen upphör att gälla den sista januari 2025 då Consid blir ny ramavtalsleverantör. Genom överlåtelsen till Consid kan samtliga anställda i Borlänge erbjudas fortsatt anställning. Med överlåtelsen följer 28 anställda och Aspires intäkter från Transportstyrelsen har uppgått till cirka 40 miljoner kronor per år. Marginalen i affären har varit låg och avyttringens effekt på koncernens rörelseresultat beräknas likaså vara låg.

"Genom avyttringen av Aspires verksamhet i Borlänge minskar vi vår exponering mot en systemutvecklingsmarknad där vi har svårt att differentiera oss. Vi är glada över att tillsammans med Consid kunnat hitta en bra lösning för alla medarbetare i Borlänge samt för kunden Transportstyrelsen", säger Jörgen Qwist, vd på Combinedx.

Combinedx meddelar även att Aspire går samman med Ninetech. Bolagen har historiskt samverkat kring flera kunduppdrag. Jonas Aronsson, vd för Ninetech, kommer också att bli vd för Aspire från och med 26 oktober och då ersätta Hans Dahlberg som slutar på egen begäran.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

CombinedX - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -