C WorldWide Nordic 1C
C WorldWide Nordic minskade 0,1 procent i september - svag månad för Novo Nordisk (Finwire)

2024-10-11 11:02

Fonden C WorldWide Nordic 1C minskade 0,1 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 0,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 12,2 procent och är därmed bättre än index som har ökat 9,9 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Peter Holt, Henrik Hviid och Catrin Jansson.

Främsta bidragsgivare till fondens avkastning under månaden var Atlas Copco, Tryg, Ørsted, Kone och Munters. Den aktie bland de främsta bidragsgivarna som utvecklades bäst under månaden var Ørsted som såg sin aktie stiga med 13,2 procent under september.

Negativa bidrag kom istället från Novo Nordisk, Demant, Addtech, Danske Bank och Invisio Communications. Novo Nordisk hade en svag månad och aktien föll med 15,7 procent i september.

De största innehaven i fondens portfölj exklusive kassa vid månadsskiftet var Novo Nordisk, Atlas Copco och Tryg med vikter om 9,4, 8,6 respektive 6,1 procent.

De sektorer med störst vikt var industrivaror och -tjänster, hälsovård och finans med vikter om 45,4, 14,9 respektive 13,0 procent.


C WorldWide Nordic 1C, % september, 2024
Fond MM, förändring i procent -0,1
Index MM, förändring i procent -0,4
Fond i år, förändring i procent 12,2
Index i år, förändring i procent 9,9

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

C WorldWide Nordic 1C - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -