Atrium Ljungberg
Atrium Ljungberg siktar på att expandera i fyra områden - vd (Finwire)

2024-10-11 12:55

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg planerar att utveckla fyra områden i Stockholm där det finns en naturlig tillväxt av människor. Den potentiella investeringen uppgår till cirka 40 miljarder kronor. Områdena har valts baserat på närheten till nuvarande eller framtida tunnelbanestationer fram till 2030. Det säger vd Annica Ånäs i samband med dagens telefonkonferens. Specifika planer inkluderar Sickla där det planeras en utbyggnad om 250 000 kvadratmeter med en total investering på 14 miljarder kronor, i Slakthusområdet planeras kontor och bostäder på totalt 200 000 kvadratmeter med en investering på 11 miljarder kronor samt Slussen och Hagastaden.

Frågan om upplåning togs också upp och Ånäs sade att den finansiella positionen är stark.

- Vi ser god tillgång till likviditet och sjunkande kreditmarginaler. Kreditmarginalerna har gradvis kommit ner och den senaste obligationen vi exekverade var en femårig grön obligation på 300 miljoner kronor med en marginal på 130 punkter. På den kommersiella obligationssidan ligger marginalen för närvarande på 45 baspunkter för löptider på tre månader.

Avkastningen har stabiliserats, bedömer bolaget. Den jämförbara portföljen har ökat sina intäkter med 4,3 procent, vilket är i linje med KPI.

Ånäs uppger också att fastighetsbolaget har totalt 36 osålda lägenheter vilket innebär att det endast är en liten del av hela Atrium Ljungberg.

Hon pekar på att företaget hade en nettouthyrning om 51 miljoner under kvartalet.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Atrium Ljungberg B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -