FED
BOSTIC ÖPPNEN FÖR DUBBELSÄNKNING OM JOBBMARKNAD VIKER -RTRS (Direkt)

2024-09-30 19:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Atlantas Fed-chef, Raphael Bostic, sa på måndagen att han skulle vara öppen för ytterligare en räntesänkning med en halv procentenhet i november, om kommande data visar att jobbtillväxten saktar ner snabbare än förväntat.

Det uppgav han i en intervju med Reuters på måndagen.

"Ett oväntat svagt resultat ... skulle dra mig mycket närmare att verkligen behöva ytterligare ett dramatiskt steg," sa Bostic i en intervju med Reuters.

Vid policymötet tidigare denna månad uppgav Fed-ledamoten att han preliminärt räknat med endast en ytterligare sänkning med en kvarts procentenhet i år, utöver de 50 punkter som han och hans kollegor presenterade den 18 september.

Raphael Bostic har dock uppgett att han är öppen för att ändra sig beroende på hur snabbt inflationen sjunker härifrån och, i synnerhet, vad kommande arbetsmarknadsrapporter säger om tillståndet på arbetsmarknaden.

"Om historien är att inflationen fortsätter att sjunka och arbetsmarknaden förblir stark, tror jag att vi har lyxen att vara lite mer tålmodiga (med räntesänkningar). Om däremot arbetsmarknaden blir betydligt svagare så tror jag att det skulle öka brådskan i detta", sade Raphael Bostic.

På fredag väntas den amerikanska sysselsättningsrapporten för september, en rapport som kommer ge ytterligare en fingervisning om måendet för den amerikanska arbetsmarknaden.


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -