APPLE
KOMMER INTE DELTA I OPENAI FINANSIERINGSRUNDA – WSJ (Direkt)

2024-09-30 21:57

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikjätten Apple kommer inte att delta i OpenAI:s senaste finansieringsrunda, som förväntas landa omkring 6,5 miljarder dollar.

Det rapporterar Wall Street Journal på måndagskvällen.

Enligt en källa till tidningen drog Apple nyligen sig ur samtalen om att delta i rundan, som förväntas avslutas nästa vecka.

Två andra teknologijättar, Microsoft och Nvidia, har också varit i samtal om att delta i rundan. Microsoft förväntas investera cirka 1 miljard dollar, utöver de 13 miljarder dollar som företaget redan har investerat i OpenAI, enligt WSJ:s källor.

Riskkapitalbolaget Thrive Capital leder rundan och investerar cirka 1 miljard dollar. Investeringsbolaget Tiger Global Management och Förenade Arabemiratens statsstödda företag MGX är också i samtal om att delta, enligt WSJ som dock betonar att förhandlingarna om finansieringen ännu inte är avslutade, och att det är möjligt att deltagarna och investeringsbeloppen kan komma att ändras.

OpenAI är enligt tidigare rapporter samtidigt inne i en process kring att omstrukturera sin företagsstruktur från en icke-vinstdrivande organisation till ett vinstdrivande företag.


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Apple - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -