Nidhogg Resources säkerställer utnyttjande av teckningsoptioner, avbryter förvärv av Holmasjön (uppdatering) (Finwire)

2024-09-26 21:03

(lägger till två sista styckena)

Råvarubolaget Nidhogg Resources säkerställer utnyttjande av teckningsoptioner TO6 till 5 miljoner samt avbryter förhandlingar avseende förvärv av 85,18 procent av aktierna i Holmasjön. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nidhogg har har erhållit ett bottengarantiåtagande från ett av styrelseledamoten Mats Ekbergs helägda bolag, Företagsfinansiering Fyrstad, om 5 miljoner kronor.

Vidare har bolaget avbrutit tidigare kommunicerade förhandlingar om förvärv av 85,18 procent av aktierna i Holmasjön Prospektering från Brandbee Holding då parterna ej kunnat enats om villkoren för transaktionens genomförande, innebärande att tidigare kommunicerat villkorat garantiåtagande avseende TO6 från Crafoord Capital Partners förfaller.

- Med en stor del av teckningsoptionerna garanterade har vi säkrat finansiering för bolaget de kommande tolv månaderna vilket vi ser mycket positivt på. Vi är fortfarande intresserade av transaktionen men med en förenklad struktur och villkor. Parallellt så fortsätter vi oavbrutet att utvärdera projekt som del av vår inkubatorstrategi med synergieffekter", säger Niclas Biornstad, vd i Nidhogg Resources Holding.

I ett separat pressmeddelande uppger Brandbee att båda parter ser fram emot att återuppta förhandlingarna. Bakgrunden till affären är att Brandbee nyligen förvärvade cirka 85 procent av aktierna i Holmasjön med syfte att dra nytta av de betydande malmfyndigheterna inom bolagets undersökningstillstånd. Nidhogg ser synergier med att integrera Holmasjön i sin övriga verksamhet.

Parterna hade i den nu avbrutna affären enats om en köpeskilling på 32,5 miljoner kronor för Brandbees aktier i Holmasjön, med betalning i nyemitterade aktier i Nidhogg.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

BrandBee - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -