META PLATFORMS
PRESENTERAT NYTT VR-HEADSET, AKTIEN UPP (Direkt)

2024-09-25 21:05

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det amerikanska teknikbolaget Meta Platforms handlades mot strömmen på en annars trött börsdag i USA på onsdagen. Bolaget har under sitt lanseringsevent på kvällen presenterat nya VR-produkter.

Vad som bland annat visades upp under det så kallade Connect-eventet i Menlo Park, Kalifornien, var den senaste versionen av "virtual reality"-serien Quest. Det nya Quest 3S-headsetet, som marknadsförs som en billigare instegsvariant till fjolårets Quest 3, kommer ha ett utgångspris på 299 dollar. Quest 3 kostade ursprungligen 499 dollar.

CNBC skriver att bolaget därmed sätter allt mer press på konkurrenten Apples motsvarighet Vision Pro, som lanserades i februari med en prisstämpel på 3.499 dollar.

Under Metas Quest 3S-presentation ska bolaget särskilt ha tryckt på hur det nya VR-setet kan användas för multitasking och köra appar. Genom beskrivningen som en komplett datorenhet i stället för en spelkonsol tar man ett kliv närmare Apples målgrupp.

Vidare tillkännagav Meta en prissänkning för den dyrare 512GB-varianten för Quest 3, till 499 dollar från tidigare 649. Samtidigt kommer man att skrota det allra mest exklusiva headsetet Quest Pro, som lanserades 2022 men som aldrig fick något riktigt genomslag.

Vid 21-tiden hade Meta-aktien stigit till 2-procentstrecket. Apple hade i stället tappat 1,1 procent.



Graf: Meta Platform-aktiens intradagsutveckling den 25 september.

Bildkälla: Infront


David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt



                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Meta Platforms A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -