Spotlightlistade forskningsbolaget Toleranzia rapporterar ett resultat efter finansiella poster om -1,3 miljoner kronor för det andra kvartalet (-1,5).
Resultatet per aktie uppgick till -0:09 kronor (-0:10). Inga intäkter redovisades för kvartalet.
Läkemedelskandidaten Tol2 fick i slutet av juli en särläkemedelsstatus i EU.
"Tillsammans med vårt tidigare godkännande från FDA har vi nu ett starkt kommersiellt skydd för TOL2 på våra viktigaste marknader, något som är oerhört betydelsefullt för oss", skriver bolagets vd Charlotte Fribert i rapporten.
NGM-noterade Sarsys-ASFT redovisar en nettoomsättning på 44,4 miljoner kronor (25,6) och ett nettoresultat på 3,1 miljoner kronor (-6,1) för årets sex första månader.
"Med förvärvet av ASFT Industries, omorganisation, marginalförbättringar och tillsammans med synergieffekter ser vi nu betydande resultatförbättringar. Resultatförbättringarna får fullt genomslag under år 2019 och år 2020", skriver Sarsys-ASFT:s vd Fredrik Graflind i delårsrapporten.
För det andra kvartalet isolerat uppgick nettoomsättning till 20,4 miljoner kronor och ett nettoresultat på 1,0 miljoner kronor. Bolaget lämnar inga jämförbara uppgifter för det andra kvartalet 2018.
Likvida medel uppgick till 6,4 miljoner kronor vid periodens slut.
First North-listade Ivisys, som erbjuder visuellt baserade kvalitetskontrollösningar för industrin, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2019 på -4,0 miljoner kronor (-1,5).
Intäkterna uppgick till 1,7 miljoner kronor (1,7). Rörelseresultatet sjönk till -4,4 miljoner kronor (-1,8).
"Första halvåret 2019 har varit en utmanande period för Ivisys. Vi har haft flera utmaningar inom produktionen vilket har påverkat vårt resultat negativt och vi har fått revidera våra förväntningar och finansiella mål för 2019", skriver vd Mikael Sjöholm i delårsrapporten.
"Efter periodens slut har likviditeten stärkts genom fakturering av leveranser och långfristiga lån, så att bolaget anses säkrat finansiering fram till årets slut, med förväntan om ytterligare förbättring under hösten", fortsätter han.
Med ökade säljinsatser bland annat genom att en ny säljare anställts har Ivisys kunnat öka sin offerering väsentligt på standardsystem, vilket bolaget förväntar sig kommer att resultera i ett flertal order under det tredje och fjärde kvartalet.
"Sedan maj månad har närmare 50 nya offerter på standardlösningar skickats ut, med ett sammantaget värde om närmare 50,0 miljoner kronor, som i sin tur ger stora möjligheter till repeat-order. Inneliggande order ligger kvar på samma nivå som föregående kvartal", uppger Mikael Sjöholm.
Elbussbolaget Hybricons rörelseintäkter sjönk till 3,2 miljoner kronor i det andra kvartalet (6,8) samtidigt som resultatet före avskrivningar blev -3,5 miljoner (+0,2). Resultatet efter avskrivningar uppgick till -5,2 miljoner (-1,4).
"Efter ett händelserikt första kvartal så har det andra kvartalet kännetecknats av en lugnare, och framförallt stabilare, utveckling. Men det innebär inte att det har varit en händelsefattig period - tvärtom! Snarare är det så att Hybricon är på god väg att skaffa sig en plattform för fortsatt tillväxt och affärsutveckling", skriver vd Johan Suup i delårsrapporten.
Maha Energy redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2019 på 6,2 miljoner dollar (1,9).
Ebitda-resultatet ökade till 9,2 miljoner dollar (4,0). Intäkterna steg till 14,1 miljoner dollar (7,9). Kassan var vid kvartalets utgång 20,5 miljoner dollar (20,9). Produktionen uppgick i genomsnitt till 2.739 fat oljeekvivalenter per dag under kvartalet (1.429).
I fredags morse sänkte Maha Energy sin produktionsprognos för 2019 till i genomsnitt 3.300-3.660 fat per dag, från tidigare 3.990 fat per dag. Aktien sjönk 2,6 procent den dagen.
I fredags uttryckte vd Jonas Lindvall sin frustration över att bland annat förseningar kring normala regulatoriska godkännanden låg bakom att Maha Energy behövde revidera ned produktionsprognosen.
"Frustrationen är att i alla andra avseenden har vi gjort remarkabla framsteg", uppger vd:n i delårsrapporten och hänvisar till att Maha Energy kan producera mer olja än vad bolaget får sälja samt att alla fysiska byggnadsuppgraderingar är slutförda.