Robeco New World Financial ökade 2,36 procent i september - Aging Finance presterade starkast (Finwire)

2024-10-23 15:13

Fonden Robeco New World Financial E EUR steg 2,36 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 0,77 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 15,01 procent och är därmed sämre än index som har ökat 19,86 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Patrick Lemmens, Michiel van Voorst och Koos Burema.

Förvaltarna skriver att globala aktier steg i september, trots en volatil geopolitik. Fonden beskrivs ha gynnats av investerarnas tro på en mjuklandning av ekonomin, vilket förklarar den positiva relativavkastningen under månaden.

"En rad tillkännagivanden där de kinesiska myndigheterna presenterade ett omfattande politiskt svar på skulddeflationscykeln ledde till ett rally i kinesiska aktier, särskilt i finanssektorn där East Money Information steg med 89 procent. Hang Seng Index ökade med 32 procent för året", skriver förvaltarna.

Digital Finance beskrivs öka i styrka, där AI-innovationer inom regelefterlevnad och hypotekslån lyfts fram.

"Vi tror att etablerade aktörer kommer att vara långsamma med att reagera på plattformsförändringar och att digitalt infödda företag är mycket bättre placerade för att anpassa sig och dra nytta av vågen av inkommande AI-lösningar. Användningen av Enterprise GenAI är fortfarande i sin linda och vi måste ha ett öppet sinne när det gäller att utse vinnare och förlorare."

För fondens del bidrog AIA Group, East Money Information, Ping An Insurance, PayPal, Aegon, Macquarie Group, Prudential och Intermediate Capital Group mest positivt under månaden.

I den negativa vågskålen fanns istället Stoneco, Nu Holdings, Endava, Dai-Ichi Life och Pagseguro.

Aging Finance var samtidigt den starkaste trenden under månaden, följt av Emerging Finance. Sektorerna försäkringar, kapitalmarknader och banker bidrog mest positivt till utvecklingen medan IT-tjänster tyngde mest.

Avslutningsvis skriver förvaltarna att även om räntorna har nått sin topp, är tiden för nollräntepolitik sannolikt över.

"Vi tror att en aktiv investeringsstrategi med fokus på de bäst förvaltade bankerna och försäkringsbolagen kommer att vara rätt sätt att dra nytta av denna möjlighet."

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var AIA Group, Goldman Sachs och Morgan Stanley med exponeringar om 3,42, 3,29 respektive 3,07 procent.

Robeco New World Financial E EUR, % september, 2024
Fond MM, förändring i procent 2,36
Index MM, förändring i procent 0,77
Fond i år, förändring i procent 15,01
Index i år, förändring i procent 19,86

Alex Kennegård
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -